Şifa Deposu Bal

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve TANTO tarafından 24 Ocak 2006 başlatılmıştır.

  1. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    ŞİFA DEPOSU BAL

    Balda B1, B2, B3, B5, B6 ve C vitaminleri vardır. En fazla bulunan mineraller, kalsiyum ve
    fosfordur. Bunlardan başka, potasyum, kükürt, sodyum klorür ve magnezyum vardır. Ayrıca bakır,
    iyot, demir, manganez ve çinko da yeter miktarda balda mevcuttur.
    Yüzde yetmişi doğrudan kana geçen şekeri ve alındığı bitki çeşitlerine göre de şifalı tesiri
    vardır. Ayrıca balın içerisinde az miktarda, her çeşit mikrobun üremesini önleyen maddeler
    bulunur.
    Bu maddeler sayesinde bal yıllarca bozulmadan kalır. Bu hassaları sebebiyle iç ve dış yaraların
    tedavisinde çok fayda verir.
    Bal, her türlü maddeyi ihtiva ettiği için vücudun vakitsiz ihtiyarlamasını önler.
    Sinir bozukluğu sebebiyle uyku uyuyamayanların sinirlerini teskin eder.
    Bal; yaralı kısımları hem dezenfekte eder, mikroplarından temizler ve hem de oradaki hücrelere
    canlılık vererek yaranın çabuk iyileşmesini sağlar.
    Mide ülserine bal fayda verir. Hem midenin asit ifrazını normale sokar hem de yarayı çabuk
    kapatır.
    Bal, damarları genişletir, yüksek tansiyonu düşürür, kalbi kuvvetlendirir ve çarpıntıları giderir.
    Kalbin her tarafının bol kanla beslenmesini sağlar, kalp yetmezliğini giderir. Romatizma ve
    siyatikte de faydalıdır.
    Karaciğerin en iyi dostudur, onun kendi kendini tamirini sağlar. Bronşit, gastrit, romatizma, mide
    ve on iki parmak bağırsağı ülseri, deri hastalıkları, kansızlık gibi birçok hastalığa şifadır.
     
  2. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.062
    Beğenileri:
    10.104
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Tanto emeğine saglık . birde gerçek bal bulsak o zaman iyi olacak gerçi hepsinin doğalını bulsak proteine aminoya gerek kalmaz :D
     
  3. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Doğru söylüyorsun valla ben bal için bile adana'dayım niğdeden yayladan bal getittiriyorum ama o da gerçeğinin yanında bile duramaz.
     
  4. los_chicanosssss
    Offline

    los_chicanosssss Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2006
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    STUDENT
    Yer:
    E M İ R D A Ğ
    PACO YINE BANLENDIN


    BAN!
    /DESPO
     
  5. extensor
    Offline

    extensor Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2006
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    bal yemek iyide fazla yememek gerektiğini duymuştum böbrekler kolay kolay öğütemiyor falan galiba flexsor hocamdan duydum...
     
  6. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Bir kase Balı önüne koyup götürürsen herşey gibi en yararlı şeyin bile zararını görürsün.. :D
     
  7. extensor
    Offline

    extensor Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2006
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    niye üstat günde on onbeş çorba kaşığı karbonhirat kullandım hiç zararı olmadı aksine çok iyi oldu ama hergün 1 kilo süt bir zaman sonra çok miğde bulandırıcı oluyor o ayrı mesele
     
  8. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    O yönden söylemedim sana bir kase balı önüne koyup yersen içn yanar mide rahatsızlığı çekersin daha sonra de yemeğe devam edersen şekerli herşey den nefret edersin çünkü acayip miden bulanıyor bana da öyle olmuştu tekrar yemeğe başlayana kadar neler çektim... :D
    En azından bana öyle oldu istersen sende bi dene aynı şeyler sende olmaya bilir.. :D
     
  9. xaures
    Offline

    xaures Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2005
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    f

    bal parmak adlı bi marka var marketlerde satılıyor benim doğal olanı bulmam zor ancak marketlerden tüketim yapıyorum siz hangi markayı tavsiye edersiniz... gerçi akrabarl DUT pekmezi yapıyorlar o nasıl? gerçi enerjimde bu güne kadar düşüş görmedim...
     
  10. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.062
    Beğenileri:
    10.104
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    bal parmak gercekten kaliteli bende ondan kullanıyorum
     
  11. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Balparmak ta güzel marka bende tutuyorum.Bazen bal getirmiyorlar yayladan bende Balparmak kullanıyorum bir de Anavarza var onu da bi deneyin derim ben Anavarza bulamıyorum diye >Balparmak yiyorum :D :D
     
  12. Eray
    Offline

    Eray Üye

    Katılım:
    27 Mart 2006
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Rousse/Bulgaristan
    Arkadaslar peki balin berilli bir yenme zamani var mi? Antremandan once veya sonra. Bu yaziyi okuduktan sonra aricilik yapan arkadasimdan rica ettim.Ama bence dogal bal icin kendine birkac kovan almalisin cunku bu isin ticaretinde olanlar baya bi seker karistiriyo.
     
  13. kelmel
    Offline

    kelmel Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bal deyince Erzincan dan getirteceksin hele bir karakovan balları var, diğer balları yemezsiniz...
     
  14. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    balı ben bazen antrenman sonrası bosalan kas glikojen depolarını doldurmak amaclı tüketiyorum.. sonucta basit seker..
    ancak ayarını kacırmamak lazım.. kalorisi cok yuksek.. yaglanmaya yol acabilir..
     

Sayfayı Paylaş