İnsülin mi ? Kalori mi ?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve elite35 tarafından 7 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Kas yapmak için ikisine de ihtiyacımız var. Fakat sık öğün yiyerek insülini sık sık yükseltmek de var, 2-3 öğünde toplam kaloriyi almak da var.
    Bu konuda kafamda ufak karışıklıklar mevcut. Yorumlar bekliyorum.
    Bununla ilgili bilimsel araştırma sunacak üyeler varsa hiç beklemesinler :)
     
  2. neshter_90
    Offline

    neshter_90 Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    istanbul
    Sık insülin pik i yaptırmak insülin in post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup insülin rezistansına neden oluyor.En azından bilim dünyasında ivme bu yöne kaymış durumda.
     
    elite35 ve ujohnz bunu beğendi.
  3. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    İnsülin rezistansını anladım ancak ''... post translasyonel modifikasyonunda defekt oluşturup...'' şu kısım biraz bilimsel olmuş şahsen anlayamadım,açıklayabilir misiniz? belki başka arkadaşlar da anlamamış olabilirler.
     
    SoldiersOfGod ve neverbackdown. bunu beğendi.
  4. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Bu cümleyi direkt bilimsel araştırma olarak yayınlayabiliriz :) İşin espri kısmı tabii.
    O zaman bu yoruma göre kalori diyebiliriz.
     
  5. neshter_90
    Offline

    neshter_90 Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    istanbul
    Translasyon= protein sentezi ,post translasyonel modifikasyon da - insülin gibi- protein yapıdaki maddelerin üretildikten sonraki geçirdikleri bazı kimyasal işlemler.İnsülin ilk üretildiğinde pro-insülin halinde sentezleniyor.Sentezlendikten sonra (post translasyonel) da bazı kimyasal modifikasyonlara uğrayarak fonksiyonel haline kavuşuyor.İşte sık insülin tetiklemelerinde ani insülin ihtiyacı öyle bir noktaya geliyor ki işlemi hızlandırmak adına bu aşama atlanarak olgunlaşmamış insülin kana geçmeye başlıyor ,insülin direncinin sebebi aslında bu.olgunlaşmamış insülin reseptörlerine bağlanamıyor ve glukoz hücre içine giremeyip kanda yükseliyor.

    dipnot:bilimsel araştırma yazmışsınız o yüzden terminolojiyi hafifletmeden yazdım,daha etkileyici olduğu kanaatindeyim,tv şovlarındaki doktorlar da belki aynı şeyleri anlatıyorlar ama böyle moleküler düzeyde açıklamak,anlamak bilimsel verileri hayatımıza entegre etme açısından daha güvenilir oluyor.Sırf dokktor Ahmet dedi diye değil anladığımız için görüşlere inancımız artıyor kanaatindeyim :)
     
    Son düzenleme: 9 Temmuz 2015
    colakeyup, elite35, Hamartin ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş