çiğ tavuk

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gagkoo89 tarafından 19 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. gagkoo89
    Offline

    gagkoo89 Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2008
    Mesajlar:
    262
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar sice çiğ tavuk yenirmi yersek bir probleme yol açarmı yorumlarınızı bekliyorum
     
  2. Angelossi
    Offline

    Angelossi Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    181
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    Sakın sakın sakın ve sakın diyorum. Karşılaşacağın problemi tahmin bile edemezsin. Salmonella denilen hastalık 2 haftamı ölümle burun buruna geçirtti. Açtığım başlığı okursan senin için faydalı olacaktır.
    Salmonella diye aratman yeterli..
     
  3. fitnessist
    Offline

    fitnessist Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    431
    Ödül Puanları:
    0
    çiğ tavuk hatır için yenir body için değil :D
     
    Pinky ve IAdam bunu beğendi.
  4. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    asla yapılmaması vede denenmemesı gereken bır olay sakın yemeyın bırcok hastalık rıskı tasır

    ya merak ettım cıg tavuku nasıl yıcen
     
  5. lebowski
    Offline

    lebowski Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ben pişmiş zor yiyorum hele çiğ imkansız
     
  6. chosen
    Offline

    chosen Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    197
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    istanbul
    insan metabolizması organları çiğ hayvansal gıdaları tüketebilirmi artı yicen etteki bakterileri hesap ettinmi çiğ köftenin içine pişmemiş kıyma konması bile yasaklandı sebebi bakteri ve hastalık riski... ne gerek var pişir ye.... maksatın ne çiğ tavuk yemek için? hani bir menfaat bir yarar varsa yazarsan onu ona göre riske atma değer bi durumda yok sanırım
     
  7. gagkoo89
    Offline

    gagkoo89 Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2008
    Mesajlar:
    262
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    bu yorumlardan hayattta yemem
     
  8. @COMMANDO@
    Offline

    @COMMANDO@ Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    besin zehirlenmesine yol açar
     
  9. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.023
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Kimin hatrı icin yicen bakiim..:)
     
  10. faraklit
    Offline

    faraklit Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2009
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Kirmizi et veya tavuk etininin cig yenmesi vucutta ciidi rahatsizliklara yol acabilir bu durum yukaridada zaten belirtilmis ancak ilginc olansa cig balik yemek zarali degildir hatta bir cok yonden faydalari bulundugunu bir kac yerde okudum ve dunyanin bir cok yerinde bir kisim baliklar cig tuketiliyor ozelikle japonya . Zaten sushi neredyse butun dunyada meshur. Insanlar tadindan cok saglikli diye tuketiyor :shock:
     
  11. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    266
    Ödül Puanları:
    0
    Neden çiğ tavuk yemek aklına geldi onu anlamadım :) Protein miktarı içinse çiğ yersen emin ol ki faydasından çok zararını göreceksin de zaten yiyemezsin takma kafana ;)
     
  12. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    http://www.okyanusbilgiambari.com/GG/HACCP/Hazards/En%20Tehlikeli%20Patojen%20Mini%20Canlilar.pdf

    çiğ gıdalardaki bakteri dünyaları..

    bakteriler yararlı ve zararlı olarak 2 ye ayrılırlar:

    yararlılar probiyotik oldukları için insan sağlığına çok faydalıdırlar. ve insan vucudunda olan
    reaksiyonlara karşı dirençlidir.

    peki zararlı bakteriler nasıl yok edilir.

    tuza karşı dirençleri çok azdır. tuzlu ortam zararlı bakterilerin %80 yok eder. bu sebeble tuzlama yapılan besinler kolay bozulmaz.

    en önemlisi bakteriler insanlar gibi 37-43 dece arasındaki sıcaklıklarda çoğalırlar. 45-100 arasında ölürler. su sebeble yiyecekler pişirilmelidir. ancak yararlı bakteriler yüksek ısıl işleminde ölmezler ısıya dayanıklıdırlar.

    asit. zararlı microorganizmalar midedeki hcı ( hidroklorik aside karşı duyarlıdır.) karşı ölürler.

    son olarak YOĞURT PEYNİR VS. zehirlenme etkisi microbik olan durumlarda yoğurt max etki eder çünkü yararlı microplar yuvarlak zararlıları şerit biçinde yada şekilsizdir. yaralılar zararlıların üremesini yok eder bağırsak çeperine tutnurlar ve bu bakterilerin çeperden geçmelerini önlerler. ancak zehirlenme durumunuz toksin ise kan plazmasında oluşacağından yoğurt etki etmez.
     
    Son düzenleme: 20 Haziran 2009

Sayfayı Paylaş