Çorba tarifi (Beyran çorbası)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Bodyturkey tarafından 4 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Bodyturkey
    Offline

    Bodyturkey Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2010
    Mesajlar:
    795
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Organizatör
    Yer:
    İstanbul/Kadıköy
    [​IMG]
    • 1 kg kemikli kuzu gerdan
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1,5 su bardağı pirinç
    • 8-10 diş sarımsak
    • Tuz
    • Kırmızı toz biber
    • Karabiber
    [​IMG]
    Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra etler, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. En son olarak tereyağı ayrı bir yerde hafif kızdırılarak tencereye dökülür. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstünede gezdirebilirsiniz. Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

    NOT: Lezzet için tereyağı eklenmiş ama ben zeytin yağı konması taraftarıyım illa tereyağı koymak isteyen varsa yarım yemek kaşığı koymak daha mantıklı olucaktır. Antreman sonrası olarak içmek isteyenler için ise sarımsak ilave etmeyin veya oranını azaltın şekeri düşürür çünkü.
     
    Yaver27 bunu beğendi.
  2. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.422
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    gaziayıntap milli yemeği :) ben bunun bi tabağıyla 2.5 ekmek yerdim :)
     
  3. Bodyturkey
    Offline

    Bodyturkey Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2010
    Mesajlar:
    795
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Organizatör
    Yer:
    İstanbul/Kadıköy
    Bence içine parçalayıp pastırmada konabilir tadını güzelleştirir ve protein oranı artar.
     

Sayfayı Paylaş