İnternetin altını üstüne getirdim, forumları saatlerce taradım, diyetisyene sordum fakat pişmemiş tavuk göğsünün amino asit dağılımını bulamadım. Pişmemiş 100 gr tavuk göğsünün 23-25 gramı protein ve bu tavuk göğsü proteininin amino asit dağılımını bilen varsa lütfen bir adım öne çıksın. Not: Pişmiş tavuk göğsünün a.asit profilini bulabiliyoruz, pişmemişinin lazım.
a) Aynı tavuk göğsünü farklı sürelerde veya farklı yollarla pişirince farklı miktarda su kaybeder ya da yağ tuz eklersen gramajı değişir ve pişmiş tavuk göğsünün tam olarak ne kadar protein içeridğini hesaplayamazsın ama çiğinden yola çıkarsan ve doğru pişirirsen pek değer kaybetmeden ve istenilen ölçüde protein ayarlanmış olur. b) Kas protein sentezini başlatma konusunu biliyorsan amino asit profilini öğrenme gereği anlaşılır.(Kps-Lösin)
Senin gibi düşünenler uzayı fethedemeyen ve olimpiyata giremeyenler, bunu samimiyetle söylüyorum. Tam anlamıyla hakkı verilmiş bir çalışma. Fazlasıyla yeterli oldu.