Zayıflamak için programım

Merhaba kolay gelsin. Spora başlayalı 2 hafta oldu. Yaş 18 boy 175 kilo 73. Yağ fazlasıyla bel karın ve göğüste bulunuyor geri kalan bölgelerde yağ oranım az. Fitnesa salı perşembe cumartesi pazar günleri gidiyorum. Her gittiğimde önce kardiyo arkasından ağırlık çalışıyorum. Ağırlık çalışmalarımda az ağırlıkla hızlı hızlı yapmamı söyliyorlar böylelikle yağları yakıyorlarmış bu doğrumu? Verdiğim programda yanlışklar varmı veya üstüne ne ekleyebilirim yağ yakmak için ? Bunun haricinde önerinizi bekliyorum.

Beslenmemde, üç beyaz ve yağ sıfıra indirdim. Hergün 600 ml yeşil çay içiyorum. Protien ağırlıklı besleniyorum. Besin konusundada önerilerinizi bekliyorum.

Kardiyo hareketim şunlar;
15 dk koşu, 10 dk yatay bisiklet , 8 dk dikey bisiklet, 15 dk sopa( sağ sola dönme) , 10 dk yan eğilme, 5 dk twist hareketi yapıyorum.

Ağırlıklarımda salı cumartesi günleri;
Ayakta yan açma 3x12
Ayakta öne açma 3x12
Pushdown makinada arka kol 3x12
Tek dumbel enseden yukarı itme 3x12
Leg press 3x12
Leg extension 3x12

Ağırlık perşembe pazar ;
Makinada göğüse çekme 3x12
Makinada omuza çekme 3x12
Mak. oturarak karnına çekme 3x12
Kablolu mak. göğüs sıkılaştırma 3x12
Makinada göğüs press 3x12
Ayakta bar ile curl 3x12
Ayakta dumbel ile tek tek curl 3x12

öncelikle cardio yu ağırlık antrenmanından sonra yapmalısın. ağırlık antrenmanın tekrarları az eğer yağ fazlan var ise ağırlığı düşürüp tekrarı ve set sayısını arttırmanı öneririm. cardio ve ağırlık antrenmanın 60-70 dk geçmesin. beslenme konusunda protein alımına ve karbonhidrat tüketimine dikkat et. 0 yağ ve 0 karbonhidrat olayını abartma vücudun yağa ve kaliteli karbonhidrata ihtiyacı var . kolay gelsin

0 yağ mantikli degil. Low carb i anlarim ancak saglikli yaglar basta testosteron u etkiler ki bu da erkeklik hormonudur. Bilincsiz bir sekilde sagliginizdan olmayin. Karb i sinirlayin yag i ihtiyaciniz kadar alin (kuruyemis tereyagi zeytinyagi vs.)

yağ yemezsen vücut noluyor ulan kıtlığa girdik der ve yağlarını depolamaya baslar yane bu diyetle yağ yakamazsın kilon kadar sağlıklı yağ alman lazım fıstık,zeytinyağ v.s kaynaklardan yağ tüketmen lazım

Back
Yukarı