ZAMAN VE AĞIRLIK

Spora başlayalı 2 ay oldu.Dün salondan çıkarken gözüme takılan bir şeyi sormak istedim.

Aynı salona 1 senedir gelen biri daha var.Dün çıkarken gözüme takıldı 60kg bench press yapıyordu.

1 senedir gelmesine rağmen bana nedense az geldi.

Bu işi bilenler için sormak istedim.1 senede 60kg bench press azmı ?

Zira ben 1 aydır ağırlık çalışıyorum ve 20kg da 3. seti çıkaramıyorum.

Bizim body hocamız 12 yıldır bu işi yapıyor, body yapıyor aslında ama fitnessçı vücudu var. O da 70 kiloda ıkına ıkına zar zor 4 seti tamamladı. Bende bu işten bişey anlamadım. Vücudu gayet sağlam oysaki

valla bende 1 aydır ağırlıkda çalışıyorum ama 20kg da 3. seti çıkaramıyorum ama setleri 20 15 12 yaptırıyor hoca

set sayıları az olsa rahat çıkarıcam ama 10x1 de 20 tekrar yapınca diğer 2 sete birşey kalmıyo zaten

O 12 yıllık hocada muhtemelen paslanmıstır bellı zaman calısmayınca kaldıramıyolarmıs yanı bızım salondakı oyle soyluyor sızın hocanın durumu nedır onu bılmıyom ama

Bu zaman ve ağırlık ısını çözemedım hala

1 senede 60kg bench de ıkına ıkına yapmak bana az geldi nedense

Ben daha 1 ayda max 20 kg da bıtırıyorum

Sanırım genetik birazda ben bodye başlayınca 64 kiloydum ama spor altyapım vardı calisthenics geçmişim vardı. Şimdi 2.5 ay 3 ay olcak bench 80 Kg 8 tekrar partner olunca yapıyorum ayrıca deadliftde 85 kg bir tek squat rack olmadığı için 65 kgda kaldım daha fazlasına yerden almak zor oluyor kısaca biraz beslenme biraz da karbonhidrat yüklemesini iyi yaparsanız eğer olur. Ama kemikler çok ince oldumu sıkıntı oluyor işte mesela daha fazla kaldırma şansım var bir kaç haftaya 100 kg denicem zaten benchi ama tabi partner yardımı ile yapılabilinir.

Mesela hocalardan biri ile nerdeyse aynı benchde ağırlık kaldırıyorum o 75 kilo ben 70 kiloyum şu anda oda biraz paslandığını söylüyordu sanırım bıraktıktan hemen sonra formdan düşme oluyor o yüzden başlarda az ağırlık ile başlayıp daha sonraki haftalarda ağırlıkları yavaş yavaş yükselterek eski kiloya yetişebilir. Benim gözüme batanda küre girenler onlar başlarda dağlar kadar ağırlıkları kaldırırken kür bittikten sonrasında fos oluyorlar.:)

ağırlık artırmak zamanla doğru orantılı birşey değilki beslenme ve dinlenmeyle ilgili yani o zaman nasıl geçti acaba asıl ona bakmak lazım.benchde 70kilo ile çalışıyom ben zorlandığım bile oluyor son setlerde.17 yaşında bir genç var 90 kilo ile çalışıyor :) oda ben gibi 1 yıldır yapıyor demekki bende fazla yaptığı yada onun vucudunda benden farklı birşey var.zamanla alakası yok bunun eğer öyle olsa 20 yıldır yapanlar çok çok fazla kaldırırdı :)

ilk yılımda 100 kg yi görmüştüm 2.yılda 120 kg yi 2.5 yıl olduğunda 135 kg yi gördüm sonra ilgim tamamen powerliftinge kayınca 3.yıl sonunda 155 kg gördüm 4 ay sonrası ise 172.5 kg bence genetik çünkü haftada 2-3 gün çalıştım

peki definasyon yaparken yaptığım kalori açığının ağırlık artmamasıyla alakası varmıdır ?

bulkda olsam anlarım cunku yedıgın artıyor ama defınasyonda yedıklerını kıstıgın ıcın agırlıgın gec artması normalmıdır ?

Bu arada bahsettıgım cocuk bulk yapıyor

Back
Yukarı