Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simdi bazı arkadaslar hukuki yolları dile getirmisler. Yurtdısından siparis veren arkadasların buyuk kısmı ya ogrenci yada dar gelirli arkadaslar. Yurtdısından gelen mal nerede ise yarı yarıya oldugu icin, onlar icin buyuk bir fırsat.

Simdi 50-100 doları hesap eden bir arkadas avukat tutamaz, bunun avukata ücreti ve masraf adı altın vermek zorunda oldugu paraları ödeyemez. Hadi diyelim inat etti, suplement icin odedigi paranın 5-10 mislini odeyerek avukat tuttu, mahkeme harcını ödedi vsvs. İddia ediyorum mahkeme sonuclanana kadar o urunun son kullanma tarihi gecer. Ben hala 2001 yılında acılmıs bir davaya giriyorum. Bu ulkede adalet anormal yavas yuruyor. Gec gelen adalet adalet degildir.

Isterseniz malınız takılırsa, isi gumruk komisyoncusuna havale edin, iddia ediyorum, o 1 kutu whey i almak icin 10 kutu whey parası harcamak zorunda kalırsınız.

Bu ulkede sistem boyle.

Simdi bazı arkadaslar hukuki yolları dile getirmisler. Yurtdısından siparis veren arkadasların buyuk kısmı ya ogrenci yada dar gelirli arkadaslar. Yurtdısından gelen mal nerede ise yarı yarıya oldugu icin, onlar icin buyuk bir fırsat.

Simdi 50-100 doları hesap eden bir arkadas avukat tutamaz, bunun avukata ücreti ve masraf adı altın vermek zorunda oldugu paraları ödeyemez. Hadi diyelim inat etti, suplement icin odedigi paranın 5-10 mislini odeyerek avukat tuttu, mahkeme harcını ödedi vsvs. İddia ediyorum mahkeme sonuclanana kadar o urunun son kullanma tarihi gecer. Ben hala 2001 yılında acılmıs bir davaya giriyorum. Bu ulkede adalet anormal yavas yuruyor. Gec gelen adalet adalet degildir.

Isterseniz malınız takılırsa, isi gumruk komisyoncusuna havale edin, iddia ediyorum, o 1 kutu whey i almak icin 10 kutu whey parası harcamak zorunda kalırsınız.

Bu ulkede sistem boyle.

amacım konuyu saptırmak da degıl tartısmakta degıl ama bu konuda avukata gerek yok
zamanım olursa ustune gıdıcem hangı alanda calıstıgını bılmıyorum ama bıldıgım ve emın oldugum ve duydum kadarıyla oncelıkel bu konu uzerınde bır karar olması lazım karar alınır duyurusu yapılar ve yururluge gırer ama ne yazıkkı bu karar yok
benım ıstegım bu konu uzerınde kararın alınması ve duyurusunun yapılması
cunku yasaklı ve yasak degıldır dıye bır karar acıklanamamıs su ana kadar

adama içinde "öğreti" olan şeyleri yazın diyoruz, sizin kargo süreciniz bizi ilgilendirmez diyoruz, deneyimin varsa paylaş her süreci yazma diyoruz....

hala her safhayı burda yazacam diyor yaaa...kafa_kafa_kafa_

*

öğreti'ci mesaj ile siparişi verdim herşeyi paylaşacam mesajı arasındaki farkı bilmeyene, ne dersen de....müstehaktır.

Son düzenleme:
demir00 genelleme yapmışsın. benim burdan alıcak durumum var ken, yurt dışından getirtiyorum. neden 4 katı fiyatına TR den alayım aynı ürünleri ! yurt dışını görünce insan burdan ürün almaz.
devlet zaten vatandaşını her türlü öpüyor,soyuyor kdv, otv saçmalığı altında dünyada herşeyin en pahalısı bizim ülkede, telefonun, akaryakıt, et, yiyecek,giyecek internet vs. vs. daha bir çok şey. aslında bizim insanımız bunu hakediyor, yaptıkları seçimlerle, ama olan haketmeyenlere oluyor.

Arkadaşım istanbul avpim i ara barcod numarası veriyorlar ad soyaddan ondan sonra bak arkadaşlar gümrük teki adam benim meslektaş ürünüm 35 gün orda bekledikten sonra aldım. ama bidaha tövbe

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:20 ----------

arkadaşlar nitrotech geldi fakat 8 dolar gibi bir farkla geldi. Ama herkes hızlı kargo seçeneği için eminim iherbten almayı seçecektir elveda netrition ve bodybuilding e

Binyamin merhaba avpim dediğin yerin telefon numarasını verirmisin.
Bende bodybuilding sipariş verdim dhl üzerinden
ama takip no yok bir bilgi yok, kara düzen kargo nerede hiç bilmiyoruz.
Bu iş böyle piyangoya kalıysa vay halimize.Sen avpimi aradığında vermiş oldukları barkod numarası ile kargonun durumunu öğrenebildin mi?

merhaba herkese, ben 2 gün önce gümrük müsteşarlığına mail attım bilgi edinme yasası çerçevesinde bana ertesi gün döndüler,hangi gümrük diye sordular,bende forumdan aldıgım bilgiye göre avrupa ataturk yazdım. daha cevap gelmedi tekrar yazcam.400 KÜSÜR SAYFA YORUM YAPILMS AMA SOMUT BİR BİLGİ YOK SİZDE BENİM GİBİ MAİL YADA TELEFONLA BU İŞİN PEŞİNE DÜŞÜN EN AZINDA HAKKIMIZ NEDİR BİLELİM . EĞER GEÇİRMİYORLARSA KESİN BİSEY DESİNLER BİZDE İSTEMEYELİM . BEN MEMURLARI SIKAYET ETTIM KENDI ADIMA CUNKU URUNUM 45 GUN ETTI DHLLE ISTETMISTIM HALA ORTADA YOK . ONUN ICIN SOMUT ADIMLAR ATILMALI BOYLE SANSA GECTI FALAN DEMEKLE KIMSEYE YARAR SAGLANMIYOR....

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:46 ----------

Bu arada bazi arkadaşlar avukat falan söylemişte biraz bilipte konuşalim,ülkede tüketici mahkemeleri var ona gidilir belli bir tl alti olduğu zaman . Somut adimlar atilmali bu geçti şu geçmedi diyoruzda hiçbir kesin bilgi ortada yok .

merhaba herkese, ben 2 gün önce gümrük müsteşarlığına mail attım bilgi edinme yasası çerçevesinde bana ertesi gün döndüler,hangi gümrük diye sordular,bende forumdan aldıgım bilgiye göre avrupa ataturk yazdım. daha cevap gelmedi tekrar yazcam.400 KÜSÜR SAYFA YORUM YAPILMS AMA SOMUT BİR BİLGİ YOK SİZDE BENİM GİBİ MAİL YADA TELEFONLA BU İŞİN PEŞİNE DÜŞÜN EN AZINDA HAKKIMIZ NEDİR BİLELİM . EĞER GEÇİRMİYORLARSA KESİN BİSEY DESİNLER BİZDE İSTEMEYELİM . BEN MEMURLARI SIKAYET ETTIM KENDI ADIMA CUNKU URUNUM 45 GUN ETTI DHLLE ISTETMISTIM HALA ORTADA YOK . ONUN ICIN SOMUT ADIMLAR ATILMALI BOYLE SANSA GECTI FALAN DEMEKLE KIMSEYE YARAR SAGLANMIYOR....

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:46 ----------

Bu arada bazi arkadaşlar avukat falan söylemişte biraz bilipte konuşalim,ülkede tüketici mahkemeleri var ona gidilir belli bir tl alti olduğu zaman . Somut adimlar atilmali bu geçti şu geçmedi diyoruzda hiçbir kesin bilgi ortada yok .

Merhaba golian9
anladığım kadarıyla sende bodybuilding comdan DHL posta seçeneği ile ürün siparişi verdin.
Bende dhl kullanarak verdim.Sen peki takip numarası olmadığı için sadece gümrüğü attığın mail doğrultusundamı ürünün durumunun ne olduğunu biliyorsun yada bilmiyorsun.
Yukarıdada yazdığım gibi takip no yok herhangibir bilgi yok kara düzen beklemeklemi olacak bu iş hadi gelmedi nerede olduğunu dahi bilemiyoruzki ona göre müdahale edelim.
Senin siparişinden bir haber çıkarsa bilgilendirirsen bizleri seviniriz. Bizlerde aynı yolu izleyelim.

Arkadaşlar benden size ciddi bir uyarı.5 gün önce iherb.com dan verdiğim 1 amino asit ve 1 de glutamin gümrüğe takıldı.bundan başka 4 spariş vermiştim rahat bir şekilde elime ulaşmıştı.Paketim hafif olduğu halde ve küçük olduğu halde gümrüğe takıldı.Daha sonra adamları arayıp bu niye böyle diye sordum soruşturdum.Sonuç şu. Bazı içgüzar türkiye disbiritörlerinin yurda sporcu gıdası sokmak yasaklandı.Ancak vergi ücreti ödenirse geçebileceği söylen,iyor.Adamlara yalvardım yakardım ikna edemedim.Benim gibi daha 30 paket daha varmış böyle sporcu gıdası olan.Hepsini gümrüğe takmışlar.Ve bende 150 tl artı birkaç üücret daha ödeyerek paketimi alabileceğimi söylediler.Malesef benim kargom zaten 75 tl olduğu için ürünün geri iadesini istedim.Parmında %30 u kesilecekmiş.Ben derim sipariş vermeden önce bir düşünün ve istanbul topkapı gümrükte tanıdığı olan varsa bir araştırsın bakalım geçekten artk sporcu gıdası alammayacakmıyız.Ve bizi bu duruma düşürenlerin iki yakası bir araya gemesin.Başkada birey demiyorum.Ondan sonra diyorlarki vucut geliştirme sporu neden ilerlemiyor.Böyle bizleri sömüren insanlar olduğu sürece biz daha çook eziliriz ve sömürülürüz

5 sipariş vermişsin bu kadar suplementi senmi kulanıyon yoksa sevabına bazı sitelerde satıyormusun. benimki bi iddia bu konuyada bi açıklık getir zaten ne olduysa yurtdışından suplement getirip satanlar yüzünden gümrükler bukadar sıkıntılı hale geldi

5 sipariş vermişsin bu kadar suplementi senmi kulanıyon yoksa sevabına bazı sitelerde satıyormusun. benimki bi iddia bu konuyada bi açıklık getir zaten ne olduysa yurtdışından suplement getirip satanlar yüzünden gümrükler bukadar sıkıntılı hale geldi

adam 5 kere demis ama sen ne kadar zamanda 5 kere oldugunu bilmeden hemen atlamissin belki 2 senede toplam 5 defa getirdi nereden biliyorsun

ayrica bu alip satma isini yapacak adamlar buradaki 3 kurusun hesabini yapip nasil daha ucuza temin edebilirim diyen adamlar olamaz bi siparis patlasa 5 kere daha geitrsen anca parasini cikartirsin riskine degmez

eger hic kimse burada ne kadar urunu nasil gecirdigini fotorafli sekilde paylasmasaydi bizde goze batmasaydik bu isten vergisini odedik diye ucuk oranlarda para kazananlari rahatsiz etmemis ve rahat bir sekilde kendimize yetecek kadar urunu gecirebilecek seviyede olurduk diye dusunuyorum

(yanlis dusunuyoda olabilirim cunku protein tozuyla anabolik kimyasallari birbirinden ayiramayanlar tarafindan hazirlanan yonetmeliklerin uygulandigi bir ulkede yasadigimiz aklimdan cikmis nasil olduysa)

KENAN81 BENIM KI AYNI SENIN KI GIBI BODYBUİLDİNG.COM DAN DHL SİPARİŞİ VERDİM TAKIP NO OLMADIGINI BILIYORUM ZATEN FEDEXTE OLSA AYNI KAPIYA CIKACAKTI YINE TAKILABILIRDI. DHL I DE ARYORUM BNA 10 NUMARA WERDILER HEPSINI ARADIM BIRBIRLERINE PASLIYORLAR EN SON UCUM PTT DE CIKTI. MAILIME CEVAP GELDI GELEN MAILDE BU

Müsteşarlığımızca kargo ve posta takibi yapılmamaktadır.Ancak 07.12.2010 tarihinde rutin e-posta başvurunuzu da İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne yönlendirmiş olup kargonuzu da ilgili gümrükten takip etmeniz gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

BENDE MAIL ATTIM BURAYA TEKRAR CEWAP GELMEDI YARIN TLFONLA ARAMA YAPCAM..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:49 ----------

Bu arada ürünümün durumunu bilmiyorum kasim 12 de gumrukte olmasi planlaniyordu . Bodybuilding.com yetkilileriyle görüştüğümde söylediler 40 günden fazla zaman geçti . Kimseden bilgi de alamiyorum ...

Merhaba arkadaşlar.Ben bu foruma yaklaşık 1 hafta 10 gün önce üye oldum üye olduğumun ardından 3 gün sonra siparişimi verdim.Şimdi son gördüğüm mesajlara dayalı olarak bazı şikayetçi arkadaşlarımız olmuş.Şimdi ben üye olduktan sonra 1. ve 2. sayfayı okudum ondan 100. 200. falan diye 100 er 50şer atlayarak sayfaları okudum.Bazıları ürünlerinin gümrükte takılması veya geçmesiyle ilgili detayları yazmış.Diceğim şudur ki aklı yerinde olan insan parasının kıymetini bilen insan bunun bi tür kumar olduğunu anlar ve siparişini verir.Eline geçer veya geçmez yaşadıklarını haykırcak yetkili kişiler olmadığından (veya yetkili kişilere nasıl ulaşacağını bilmeyen) buraya bütün detayları yazmakta.Zaten şu an ki sayfayı yukarı çıkardığınızda Bu sayfaya gelmek için şu başlıklardan geçiliyor ''BodyForumTR Vücut Geliştirme > Sohbet > Konu Dışı > Yurtdışından Supplement Siparişleri''

şimdi size forum üzerinde Sohbet in ne anlama geldiğini veya konu dışının ne anlama geldiğini iki nokta üst üste yazarak anlatmama gerek yok çünkü zaten biliyorsunuz.Anlatmak istediğim bu konuya gelene kadar tıklanan başlıklar olduğudur.

Birisi gelip 11 lbs geçirdim demiş birisi gelmiş 2 ürün sipariş ettim o bile geçmemiş diyor.Anlarsınız zaten tamamen şans işi olduğunu.Girmiş olduğunuz sitelerde ülkeler adına sipariş verilmesi konusunda ürünün ağırlığı ve ürünlerin fiyatı konusunda bilgi verilmiş.O bilgiler içersinde sipariş verdiğimiz zaman(atıyorum) %80 inin ki geçmiştir %20 sinin ki kalmıştır.Orada verilen bilgi bir nevi ürünün engele takılmaması konusunda başarı sağlamak için verilen kuraldır.Bir ürünün takılmasının sebebi ise birçoğunuzun bildiği üzere vermekten kaçındığımız vergidir.Şu anda bu ülkede yaşıyoruz ve vergi verme gibi bi mecburiyetimiz var dimi.Örneğini bir ürünün birçok sitede veya şubelerde 2-3 katı fiyatını satıldığını görerekten anlıyoruz.

Bizlerin vermiş olduğu ürünlerin takılıp takılmaması tamamen şansa dayalı.Yüzde olarak kimse söyleyemez verdiğiniz siparşin geçmesini.Çünkü verdiğiniz ürünün (Sipariş verdiğimiz sitelerin ülkelere vermesi gerektiği ağırlık ve fiyat doğrultusu içinde) ürünün Boyutu aynı ürünün sayısı veya ürünlerinin toplam sayısı kutunun şekli şemali ne ürünü olduğu olmak üzere gümrükten geçme yüzdesi her etapta değişir.

Son olarak söylemek istediğim şey şikayetçi olan arkadaşlarımız 1 kere söyler 2.yi 3.yü dile getirmesine gerek yoktur.Şikayetini Kaale alan vardır almayan vardır herkes bu kurala uymak zorundadır diye bişey yoktur.Örneğini şöyle verebilirim.Ben 3-4 sayfa öncesinde bilgi edinmek için 2 soru sormuşumdur ilkinde yardımcı olan 1 kişi olmuştur 2.sinde kimse olmamıştır.Ben özel mesaj atarak bi arkadaşımızdan yardım istedim beni bilgilendirdi saolsun.Yani yardım isteyen bi insana yardım edilmemesi ile şikayetçi olan bir kişinin şikayetinin forum üyelerince kaale alınmaması aynıdır.Yardım isteyen bir kişi neden yardım etmiyorsunuz gibisinden bi haykırış içersine girmediği gibi şikayetçi olan kişininde girmemesi gerekir.Ama bişey diyim şikayetçi olduğunuz kişiler doğrultusunda sipariş vermekte bulunuyorum.Ürünüm kargodan aldığım bilgiye göre yarın elime geçicek doğrultusunda.

Konu dışı : Bu arada takip olayı menejerlik oyununa benziyor zevk alıyor insan :lol:

Ya ne getirdiğimi belirtmeden insanlara nasıl bilgi verebilirim? Yapabileceğim tek şey 2 mesaj yerine, sonucu tek mesajda yazmak olabilirdi. 1 mesaj tasarruf ederdik ve tarih ve süreç bildirmem gerektiği için mesaj uzun ve okuması daha sıkıcı olurdu. Silinen mesajımda her safhayı ayrı ayrı yazmanın gereksizliğinden bahsettim zaten. Bu arada sende kendi mesajlarını bir arat bu konuda bakalım son kaç mesajın veya yazdğın mesajlarının yüzde kaçı "öğretici" nitelikte.? Ben bu yuzdeyi çok düsük buldum... Laga luga yapmışsın sürekli sataşarak millete.

adama içinde "öğreti" olan şeyleri yazın diyoruz, sizin kargo süreciniz bizi ilgilendirmez diyoruz, deneyimin varsa paylaş her süreci yazma diyoruz....

hala her safhayı burda yazacam diyor yaaa...kafa_kafa_kafa_

*

öğreti'ci mesaj ile siparişi verdim herşeyi paylaşacam mesajı arasındaki farkı bilmeyene, ne dersen de....müstehaktır.

Dostum ben sizi bilgilendirmek için buraya üşenmedim mesaj yazdım senin yaptığın muameleye bak.1,5 yıl için de toplam 5 sipariş verdim.5 ciside gümrüğe takıldı malesef.Ve son şunu söylemek isterim bu başlık altında daha önce yazdıklarımı bulup okuyabilseydin böyle ithamlarda bulunmazdın.

Binyamin merhaba avpim dediğin yerin telefon numarasını verirmisin.
Bende bodybuilding sipariş verdim dhl üzerinden
ama takip no yok bir bilgi yok, kara düzen kargo nerede hiç bilmiyoruz.
Bu iş böyle piyangoya kalıysa vay halimize.Sen avpimi aradığında vermiş oldukları barkod numarası ile kargonun durumunu öğrenebildin mi?

kardeşim bak bi şimdi ben internetten telefonunu buldum aradım topkapı avpim orda veriliyor ptt kargoya ondan dolayı 0212501 48 05 numarayı ara bir kadına bağlıyorlar ad soyaddan sorgulama yapabiliyor o kadın o da sana bir barcod numarası veriyor onunla yapabiliyorsun takibini.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:17 ----------

bence tüketiciler birliği ile bir alakası yok burda olay ithalat 1 gram üründe getirsen ithalat diyor gümrük te ki elemanın da sağlık için tehdit oluşturma tehlikesi vardır diyip 100 doların altında da olsa durdurma yetkisi var sanırım bnm antalya da bb den söylediğim bir nitro tech ile öğrendiklerim bunlar ama burası türkiye herkes bi ayrı konuşuyor.

bodybuilding.com veya iherbe girmek bu kadar zormuda burda bunlari soruyorsun kendin niye bakmiyorsun?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 07:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 06:55 ----------

Arkadaşlar muschletech 4 lbs normalde kaç dolardır bb de falan? Ne kadarlık fazlalıgı var iherbde?

bu sitelere girmek bu kdar zormuda bunları soruyorsun neden kendin girip bakmiyorsun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı