Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
50 LBS Soktum ya siz?

Konu gene almış başını gidiyor, ne güzel yayından kaldırmışlardı şu bölümü yardım amacından çıkıyor bölüm getirenlerin sohbet paylaşım alanına dönüşüyor, dönüşüyor değil dönüştü. Neyse boşa konuşmayı keseyim ellerime yazık.

Arkadaşlar size tavsiyem hangimiz ürün getirtmede rekor kıracak yarışma yapalım birinciye de benim gibi düşünen arkadaşların aklındaki şeyi verelim. Süprizi bozmak istemem pm den sorarsanız detaylı anlatırım ne vereceğimizi. Benim getirdiğim max sipariş 3 tane 10lbs whey pro, 2kg creatin, 500gr de glutamin. Kaç lbs kaç kg top. siz hesaplayın artık. Ne dersiniz var mısınız? Zenginiz sonuçta hepimiz koymaz bize takılsada geçerse onun vereceği coşku var bide sonuçta 50lbs soktuk diye artislik yaparız. Var mısınız???

arkadaşlar bir daha fedex mi tövbe ? koca gün evden kafamı bile çıkarmadım . Sitede Alıcı Tarafından reddedildi yazıyor....

Konu gene almış başını gidiyor, ne güzel yayından kaldırmışlardı şu bölümü yardım amacından çıkıyor bölüm getirenlerin sohbet paylaşım alanına dönüşüyor, dönüşüyor değil dönüştü. Neyse boşa konuşmayı keseyim ellerime yazık.

Arkadaşlar size tavsiyem hangimiz ürün getirtmede rekor kıracak yarışma yapalım birinciye de benim gibi düşünen arkadaşların aklındaki şeyi verelim. Süprizi bozmak istemem pm den sorarsanız detaylı anlatırım ne vereceğimizi. Benim getirdiğim max sipariş 3 tane 10lbs whey pro, 2kg creatin, 500gr de glutamin. Kaç lbs kaç kg top. siz hesaplayın artık. Ne dersiniz var mısınız? Zenginiz sonuçta hepimiz koymaz bize takılsada geçerse onun vereceği coşku var bide sonuçta 50lbs soktuk diye artislik yaparız. Var mısınız???
Dikkat edersen bu bölüm sohbet>Konu dışı
Konuda herkes eline geçen ürünleri yazmasa yeni alacak insanların cesaretide olmaz almaya.Bu bölümün kaldırılmasından memnun olacak kişiler bu ürünleri satanlardan başkasıda olamaz.

Bu baslık altında yazılan 455 sayfa boyunca belki 100 kere sorulan aynı soruların tekrar sorulmaması, uyelere tek bir baslık altında bilgi verilmesi icin bir calısma yapılıyor. Baslık bir kac yuz sayfadan ibaret oldugu icin haliyle bu calısma da bir kac gun icinde bitemiyor, ayrıca mumkun mertebe forum baslıgı altında yer almayan baska bilgiler de katılmak isteniyor.

Kanımca yonetim, bu konunun tartısılmasından ziyade, gecmis 5 sayfayı okumaya usenip aynı soruları bıkmadan sorup amaci bilgi vermek olan bu forum baslıgını copluge cevirenlerden sikayetci.

Biraz sabredin, yakında herkesin kafasındaki sorulara cevap veren/vermeye calısan bir forum alt baslıgına sahip olacagız.

Dikkat edersen bu bölüm sohbet>Konu dışı
Konuda herkes eline geçen ürünleri yazmasa yeni alacak insanların cesaretide olmaz almaya.Bu bölümün kaldırılmasından memnun olacak kişiler bu ürünleri satanlardan başkasıda olamaz.

Yeni alacak insanlar ilk 10 sayfası okusalar gene yeterli cesareti bulurlar fazla bile gelir. Senin, alinin, velinin neleri soktuğu kimsenin umrunda olamaz olmaması lazım bu saçmalık olur sen 20lbs soktun diye adam da 20lbs sokmaya kalkarsa garantisini verecek misin geçer diye. Bugün senin siparişin geçer yazarsın şunlar geçti diye yarın bende senin deyiminle cesareti toplar aynı içerikle herşeyi aynı siparişi veririm benimki takılır ben buraya yazarım şu geçen koliyle herşeyiyle aynı kargom takıldı diye nerede kaldı bu işin cesareti. Kısaca riske girmekten başka birşey değildir her türlü sipariş vermek gerisi hikaye. Bu bölüme giren herkes de bu riski almaya hazır bence malum nedenlerden.

Bu ürünleri devlete vergi verip satan Türkiyenin ana satış sitesi supplementlerdir ve bu sitenin sponsorudur onun başta rahatsız olup bu bölümü kapattırması gerekmez miydi?

Yeni alacak insanlar ilk 10 sayfası okusalar gene yeterli cesareti bulurlar fazla bile gelir. Senin, alinin, velinin neleri soktuğu kimsenin umrunda olamaz olmaması lazım bu saçmalık olur sen 20lbs soktun diye adam da 20lbs sokmaya kalkarsa garantisini verecek misin geçer diye. Bugün senin siparişin geçer yazarsın şunlar geçti diye yarın bende senin deyiminle cesareti toplar aynı içerikle herşeyi aynı siparişi veririm benimki takılır ben buraya yazarım şu geçen koliyle herşeyiyle aynı kargom takıldı diye nerede kaldı bu işin cesareti. Kısaca riske girmekten başka birşey değildir her türlü sipariş vermek gerisi hikaye. Bu bölüme giren herkes de bu riski almaya hazır bence malum nedenlerden.

Bu ürünleri devlete vergi verip satan Türkiyenin ana satış sitesi supplementlerdir ve bu sitenin sponsorudur onun başta rahatsız olup bu bölümü kapattırması gerekmez miydi?

Sadece 10 sayfa benim için yetmedi sipariş vermeye iherb ü çok daha ileriki sayfalardan öğrendim güvenilir site olduğunu öğrendim,hangi siteye hangi yeni ürünler geldiğini buradan öğrendim,ve en son birisi ortaya attı artık ürünlere el konacak diye el koyulmadığını en son yazan arkadaşlar sayesinde öğrendim ve onlar yazana kadarda hala şüphe vardı içimde yeni sipariş versemmi diye şimdi kalmadı.Ve bu ürünlere el koymak devletin yasal hakkımı değilmi bu konudan arkadaş araştırıp belgeleri koymuş çok önemli bunlar eğer belgeler hala geçerliyse yasal sınırın altında olupta el konan ürünler hakkında dava açabilirler yada bundan sonra el koyamazlar.Risk konusunda çok haklısın çok büyük risk 4 gün kargo gelene kadar beklemek adamı yiyip bitiriyor ama bu ürünlere ihtiyacımız var ülkede vergisi verilip alınanlar çok pahalı kaç kişi her ay 5 lbs alabilirki Türkiye den?
Ve biz y.dışından alarak kaçakçılık değil devletin bize belirlediği limit dahilinde alışverişimizi yapıyoruz %100 yasal zaten olmasa hiç ürün geçmezdi.Biz burada kimseye sizde alın bakın bizim ürünler geçti sizinkide geçer demedik ve ben hiç aldığım ürünlerin listesinide koymadım.
Kısacası bu forumun içeriği alt başlıkta genel sorular olarak toplanabilir ki bu da sohbet bölümünde olmaz,sohbet bölümünde böyle karşılıklı konuşmalar fikir alışverişleri olur diye düşünüyorum moderatörlerimiz karar versinler.

Evet bu bölüme bir çözüm bulunması lazım. Benim lafım aldıkları ürünleri detayıyla yazanlaraydı sohbet bölümü de olabilir yazılanlar bölüme uygun da olabilir ama milletin gaza gelip saçma sapan siparişler verip sonra ağlamasına dayanamıyorum. Bence bu bölümde özellikle yeni alışveriş siteleri, alışveriş yaptıgımız ana sitelere gelen yeni ürünler fiyatları vs., takıldıgında takılanlar geçtiğinde de kısaca isteyenler geçti yazmalıdır. Takıldıgında yogunluk oldugunda onu da ögrenebiliriz. Bence sohbet bunlar üzerine yapılmalıdır. Bu bölüm gerekli ama belli kurallar konmalı.

Son düzenleme:
Evet haklısın kural olması lazım gereksiz sorular dağıtabiliyor konuyu.Benim gördüğüm hep en fazla 10-11 lbs alın uyarıları vardı daha fazla sipariş verip kalanlar olursa diyecek söz yok :) Ben en fazla 7 lbs verdim bu arada :D

O hak edenlere atılmış bir taştı. Bende 13 verdim ama bu bile kafamı çok karıştırdı nasıl düşüreyim diye ugrasıyorum. Sonuçta başka onun yerine koyabileceginiz bir ürün yoksa siparişi verin gitsin hayırlısı olsun o kadarda kafa yormayın. Bir sınır belirleyin onu da aşmayın böylece kuşkularınız azalır. Tabi herkesin parası kendinin yapacak birşey yok kalırsa üzülür gecerse o sevinir.

Arkadaslar yine biraradayız. iherbden dhl ile şu an verdim. Toplam 10.53 lbs= 4.78 kg ve kargo haric 102 dolar. Dualarınız benimle olsun... Gelişmelerden haberdar edeceğim sizi....

arkadaşlar bu konuyla tam olarak ilgili değil kusura bakmayın ama iherb de twinlab whey 33 dolar ken nitrotech 58 dolara almak mantıklı mı?yani denildiği kadar güzel bir ürün mü nitrotech değer mi bu paraya???

grudger haklı, her detayı yazmayın buraya yahu...

dün sabah gümrükten geçti, dün öğlen yola çıktı, dün akşam elime geçti, sabah 3 hap aldım, öğlen 2 ölçek tozu içtim....tüm gelişmeleri burda yazacam.. falan filan feşmekan....

yeter ama YETEER....bi yere kadar...yazmayıverin şu tüm gelişmeleri YAHU

burası en çok kim yurtdışıdan mal geçirecek yarışması yeri değil, burası sizin her süreci raporlayacağınız bir yer de değil....her siparişiniz yazmayın, siparişerlnizin tüm süreçlerini yazmayın....

bu eziyeti bize yapmayın....

şurdan sorunsuz aldım, 5 lbs geçmedi, 2 lbs geçti, ordan 3 haftadır gelmiyor, şurdan 2 günde geldi, bu tip sorunlarla kaşlılaştım, hiç sorunla karşılaşmadım, kutusunda koçcama log vardı tabii geçmez, kutusu logosuzdu geçti, küçük kutuydu geçti, 100$lık aldım geçti, 50$lık aldım o bile geçmedi.......gibi şeyleri yazın da okuyanlara bir öğreti olsun....

sizin aldığınız gümrükten geçirdğiniz şey ne ise bizi ilgilendirmiyor, burda reklamını yapmayın ki, o çok bahsettiğiniz gümrük memuru şöyle demesin: yahu bunlar artık işi yarışmaya dökmüş, en iyisi denetimi artırayım...

arkadaşlar bu konuyla tam olarak ilgili değil kusura bakmayın ama iherb de twinlab whey 33 dolar ken nitrotech 58 dolara almak mantıklı mı?yani denildiği kadar güzel bir ürün mü nitrotech değer mi bu paraya???

arkadaşım fiyatla alakasız twinlab bende çok etkili oldu ama mrm o kadar olmadı şu anda da nitro tech kullanıyorum

Dun 3 gümrükcü arkadas ile konustum, dedim bu isin sırrı ne diye?

1- Memurun taktir yetkisi genis.

Yani memur bir urunu durdurdu mu, kimse gelip karısmıyor. memur, ne oldugundan suphelendigi paketi kırmızı hatta gonderiyor, kimse de gelip neden demiyor, cunku aynı üründen 2 paketten biri gecerken, digeri durdurulabiliyor. Kısaca memurun whey vs benzeri suplementlere bakıs acısı ile alakalı. Mesela benim babam gümrükcü olsa bir tanesini sokmazdı zira ona göre bunların hepsi zararlı.

2- Muamele memura gore degisiyor

Bazı memurlar Suplementlere aman vermezken, kimisi acıp icine bakıp gumrukten geciriyor.

3- Secilen paketler

Turkiye'ye gelen binlerce paketin hepsi incelenmiyor. Memurlar kafalaraına göre secip acıyorlar. Hangi paketi hangi kıstaslara gore actıklarının bir acıklaması yok. Kimi buyuk ve agır olanlara calısırken, kimi meraktan ufak paketlere de bakıyormus.

4- Secilen kargo sirketi

Yapılan elemelerde secilen kargonun hic bir onemi yok. Kısaca Fedex'le mi yoksa DHL'le mi daha kolay diye bir dusunceye kapılmayın. Memur icin ne sectiginin bir onemi yok.

5- Secilen Firma

Bunun da bir önemi yok. Bazı arkadaslar burada IHerb'in rahat gectigini soyluyorlardı, sonra o firmadan gelen bir cok paket patladı.

Kısaca gümrükculerin dedigi bu. Bu is bir piyango gibi. Siparis paketi memura ters ters bakarsa, o paket patlayabiliyor.

Gecen yuzlerce siparise ve takılan az pakete bakılırsa, verilen siparisin gumrukten gecme oranı zaten yuksek. Paketini geciren bir cok kisi sesini cıkarmaz iken, paketi patlayanlar yaygara cıkardıgı icin, bu forumda milletin korkusunu daha da arttırıyorlar, sonra luzumsuz atısmalar baslıyor.

Kısaca, birilerinin paketi mutlaka takılacak, cunku gumrukculer icinde bu suplementlerin ararlı oldugunu dusunen adamlar var. Ancak bu memurların sayısı cok degil. Eger sansız degilseniz zaten paketiniz gececektir.

Ayrıca su 100 dolar sınırını faşan da soyledim. Cevap olarak da, gıda maddesi sozkonusu olunca, bunun vatandasının zararı sozkonusu olacagını, o nedenle fiyatına bakılmaksızın engellenebilecegini soylediler. Memura gore bu urun saglıga zararlı olabilecekse, 100 doların bir onemi olmuyormus...

Son düzenleme:
Yani kusura bakma ama bu konunun tek amacı deneyimlerimizi paylaşmak.Gorulen o ki, hangi paketin geçip geçemeyecegi insiyatife bağlı ve bu konuda yaşanan tüm deneyimleri oğrenirsek ona göre karar veririz. Bugune kadar deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlar sayesinde birçok şey öğrendim ve ona göre hareket ettim ve bu bana çok yararlı oldu. Ben de başkalarına yol göstersin diye pozitif veya negatif ne yaşadıysam bu gümrük ve kargo konusuyla ilgili, hepsini paylaşacağım.

grudger haklı, her detayı yazmayın buraya yahu...

dün sabah gümrükten geçti, dün öğlen yola çıktı, dün akşam elime geçti, sabah 3 hap aldım, öğlen 2 ölçek tozu içtim....tüm gelişmeleri burda yazacam.. falan filan feşmekan....

yeter ama YETEER....bi yere kadar...yazmayıverin şu tüm gelişmeleri YAHU

burası en çok kim yurtdışıdan mal geçirecek yarışması yeri değil, burası sizin her süreci raporlayacağınız bir yer de değil....her siparişiniz yazmayın, siparişerlnizin tüm süreçlerini yazmayın....

bu eziyeti bize yapmayın....

şurdan sorunsuz aldım, 5 lbs geçmedi, 2 lbs geçti, ordan 3 haftadır gelmiyor, şurdan 2 günde geldi, bu tip sorunlarla kaşlılaştım, hiç sorunla karşılaşmadım, kutusunda koçcama log vardı tabii geçmez, kutusu logosuzdu geçti, küçük kutuydu geçti, 100$lık aldım geçti, 50$lık aldım o bile geçmedi.......gibi şeyleri yazın da okuyanlara bir öğreti olsun....

sizin aldığınız gümrükten geçirdğiniz şey ne ise bizi ilgilendirmiyor, burda reklamını yapmayın ki, o çok bahsettiğiniz gümrük memuru şöyle demesin: yahu bunlar artık işi yarışmaya dökmüş, en iyisi denetimi artırayım...

Dun 3 gümrükcü arkadas ile konustum, dedim bu isin sırrı ne diye?

1- Memurun taktir yetkisi genis.

Yani memur bir urunu durdurdu mu, kimse gelip karısmıyor. memur, ne oldugundan suphelendigi paketi kırmızı hatta gonderiyor, kimse de gelip neden demiyor, cunku aynı üründen 2 paketten biri gecerken, digeri durdurulabiliyor. Kısaca memurun whey vs benzeri suplementlere bakıs acısı ile alakalı. Mesela benim babam gümrükcü olsa bir tanesini sokmazdı zira ona göre bunların hepsi zararlı.

2- Muamele memura gore degisiyor

Bazı memurlar Suplementlere aman vermezken, kimisi acıp icine bakıp gumrukten geciriyor.

3- Secilen paketler

Turkiye'ye gelen binlerce paketin hepsi incelenmiyor. Memurlar kafalaraına göre secip acıyorlar. Hangi paketi hangi kıstaslara gore actıklarının bir acıklaması yok. Kimi buyuk ve agır olanlara calısırken, kimi meraktan ufak paketlere de bakıyormus.

4- Secilen kargo sirketi

Yapılan elemelerde secilen kargonun hic bir onemi yok. Kısaca Fedex'le mi yoksa DHL'le mi daha kolay diye bir dusunceye kapılmayın. Memur icin ne sectiginin bir onemi yok.

5- Secilen Firma

Bunun da bir önemi yok. Bazı arkadaslar burada IHerb'in rahat gectigini soyluyorlardı, sonra o firmadan gelen bir cok paket patladı.

Kısaca gümrükculerin dedigi bu. Bu is bir piyango gibi. Siparis paketi memura ters ters bakarsa, o paket patlayabiliyor.

Gecen yuzlerce siparise ve takılan az pakete bakılırsa, verilen siparisin gumrukten gecme oranı zaten yuksek. Paketini geciren bir cok kisi sesini cıkarmaz iken, paketi patlayanlar yaygara cıkardıgı icin, bu forumda milletin korkusunu daha da arttırıyorlar, sonra luzumsuz atısmalar baslıyor.

Kısaca, birilerinin paketi mutlaka takılacak, cunku gumrukculer icinde bu suplementlerin ararlı oldugunu dusunen adamlar var. Ancak bu memurların sayısı cok degil. Eger sansız degilseniz zaten paketiniz gececektir.

Ayrıca su 100 dolar sınırını faşan da soyledim. Cevap olarak da, gıda maddesi sozkonusu olunca, bunun vatandasının zararı sozkonusu olacagını, o nedenle fiyatına bakılmaksızın engellenebilecegini soylediler. Memura gore bu urun saglıga zararlı olabilecekse, 100 doların bir onemi olmuyormus...

herşeryi acıklamıssın fakat burda bu kadar sayfa yazıldı once sey soylendı ve kıse ne bıryere basvurdu vede sesını cıkardı bunun halbuku bır kuralı vardır
takılanlar gidip o takan memura kımse gıdıp hanı bununla ılgılı karar nerde dedımı
bole adeletsızlıkmı olur adam ıstedıgını gecırcek bu adam gumrukte memur müdür degıldı sen bu adamın adını ogren dava ac bakalım kım kazanır
acıkcası herkez gecermı gecmezmı dıye soruyor ama kımse gıdıpte bunun kanunu nedır yada ne yapalım kıde urunlerımız gectı bır yere danısan muhatap arayan kımse yok

bu memur doktor mu kırzımı serıtle neyın kararını vercek acıkcası burda hata bızde kımse gıdıp bunun kararı nedır dıye arastırmada hep alt katagoru kısılere soruldu bızzat yukardakıyle muhatap oldık onun ıcın herkez gecermı gecmezmı lafında
456 sayfa oldu ınanın bız bunun cozumunu bulsak 150 sayfa olur anca

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı