Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar acil bu konuda yardiminiz gerekiyor
netrition.com dan sipariş verecegim ama durum farklı, odemeyi falan ben yapacagim ama kargoyu amerikada bir arkadasima yollatacagim o gelirken getirecek, 2 hafta sonra falan gelecek zaten.
ama siparis verirken sonlara dogru shipping adresi ile billing adresi konusunda birşeyler yazıyordu.bilgilerin dogru olmasıyla ilgili, fakat ben TR den sipariş veriyorum, kargo USA a gidicek bir sorun cıkar mı ? kaldı ki isimlerde aynı degil, acaba olmaz mı boyle ?
bu arada netritionda paypall var mi ? ben goremedim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
ACİL

Arkadaşlar selamlar,

Uzun süredir forumu takip etmeme rağmen ilk mesajım bugüne ve bu konuya nasipmiş. Daha önce yurt dışından başta ayakkabı olmak üzere (şahsi kullanım için) supplement de dahil bir çok ürün getirtmiş biriyim. Ayrıca yakın arkadaşımın gümrükleme firması sahibi olması ağabeyimin de bir süre gümrük işi yapması sebebiyle konyla ilgili bazı fikirlerimi paylaşma gereği hissettim.

1) Öncelikle supplement siparişlerinizde kargonun Fedex, UPS gibi firmalarla size ulaştırılmasını isterseniz takılma riskini minimuma indirirsiniz. Airmail gibi metodlar daha ucuz olmalarına rağmen posta merkezindeki gümrük görevlisinin o anki ruh haline göre kargonuzun kaderi belli olacaktır.

2) Yılbaşından bir ay önce ve bir ay sonra (yani Aralık - Şubat döneminde) kontroller daha gevşektir. Bu konuda yazılı bir kural var mı bilemiyorum ancak bu dönemde kargo trafiği hızlanır ve kargolarda hediye oranı artar. Normalde 100 USD olan limite abartılı rakamlar olmadıkça biraz tolerans tanınır.

3) Yurtdışından ürün getirmek keyifli iştir. İnsan eline ulaşan her siparişten sonra daha fazlasını getirmek ister. Ancak malzemeleriniz gümrükte takılırsa büyük ihtimalle ödediğiniz ücretin üzerine soğuk su içersiniz. Bu sebeple siparişlerinizde 100 dolar limitini (kargo bedeli hariç) ağırlık olarak da 5lb. sınırını geçmemenizi öneririm.

4) Ard arda çok kısa aralıklarla sipariş vermek ticari faaliyet olarak algılanabilir. Eğer böyle bir imaj verirseniz ürününüz kesinlikle gümrükte tutulur. Bu konuya dikkat!

5) Eğer paketinizin üzerine ya da içine "Şahsi kullanım içindir - For personal use" ibaresini yazdırma imkanınız varsa bu uygulama paketinizin takılma riskini büyük oranda azaltacaktır. Gift (Hediye) ibaresi de faydalı olabilir.

6) Bu konuda eğilimler önemlidir. Eğer gümrüklerde supplement işinin istismar edildiği gibi bir fikir doğarsa hemen kontroller sıkılaşır. Bu sefer herkesin paketi takılmaya başlar. O yüzden, "Ben bir kumar oynayayım gelirse gelir, gelmezse gelmez" demek sizin olduğu kadar başkalarının da supplementlere ulaşım kolaylığını tehlikeye atar.

Umarım yazdıklarımı ukalalık olarak algılamazsınız. Amacım sunulan kısıtlı imkanlardan hep birlikte yararlanmamızdır.

Hepinize saygılar,

Paris e geçicek büyük ihtimal, şuan paristetir zaten.2 güne elinde olur merak etme.

Yanılmıyorsam NJ=New Jersey. Bundan sonra kargo muhtemelen uçakla Almanya ya da Fransa'ya gidip o ülke üzerinden Türkiye'ye gelecek. Tahminim en geç öbür gün elinde olur.

öbür gün elinde olur derken istanbul için dediniz heralde ben mersindeyim
1 gün de öyle fark eder heralde cumaya elimde olur o zaman

Çok teşekkürler

arkadaşlar acil bu konuda yardiminiz gerekiyor
netrition.com dan sipariş verecegim ama durum farklı, odemeyi falan ben yapacagim ama kargoyu amerikada bir arkadasima yollatacagim o gelirken getirecek, 2 hafta sonra falan gelecek zaten.
ama siparis verirken sonlara dogru shipping adresi ile billing adresi konusunda birşeyler yazıyordu.bilgilerin dogru olmasıyla ilgili, fakat ben TR den sipariş veriyorum, kargo USA a gidicek bir sorun cıkar mı ? kaldı ki isimlerde aynı degil, acaba olmaz mı boyle ?
bu arada netritionda paypall var mi ? ben goremedim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
ACİL

billing ile shippinmg adresleri aynı ülke olmak zorunda

Dolar 1.7 TL oldu...!!! yeter artık yurt dışından getirtmemizin bi anlamı kalmıcak yakında...

Cebimizden biraz daha fazla çikcak.ama supplement satan arkadaşlardan almaktan iyidir.ne zaman onlar fiyatlari indirir biz o zaman yurtdişindan alma riskinden vazgeçeriz.saçma sapan fiyatlarla satiyorlar.ben 1.7 ye bile raziyim onlarin yüzünden.

2 gün önce netriitiona vermiş olduğum sipariş gümrüğe takıldı.
fedex i aradım az önce fedexe gidip evrakları almam oradan gümrüğe gitmem gerekiyormuş.
galiba gitti beni suplementler.
bu yasal prosedür nedir ne yapmam gerekiyor, daha önce suplementleri gümrüğe takılan olduysa bana yardımcı olabilirmi.

fedex i aradım az önce fedexe gidip evrakları almam oradan gümrüğe gitmem gerekiyormuş.
bu yasal prosedür nedir ne yapmam gerekiyor, daha önce suplementleri gümrüğe takılan olduysa bana yardımcı olabilirmi.

Fedex'in yönlendirmesi ile paketin bulunduğu gümrüğe gidip ilgili gümrük memuru ile görüşerek halletmeye çalışabilirsin,eğer konu fatura tutarının yüksekliği ise beyan edip vergilerini yatırıp ithalat işlemi yapmanı isteyebilir,yok eğer supplement olduğundan dolayı takılmışsa yapacak birşey yok sanırım izin belgesi isteyecektir,onu da almak imkansız gibi birşey bildiğim kadarı ile.. Konu muayene memurunun dışına çıkmamış ise manifesto ile halletmeye bak..;)

Ayrıca gittiğin gümrük ambarı (deposunda) elinde dosya dolaşanları göreceksin,onların birçoğu gümrükçü elemanı boyunlarında kartları asılı dolaşırlar,onlardan fikir-yardım almayı deneyebilirsin.

Son düzenleme:

Toplam paket içeriğini, tutarını ve biliyorsanız toplam ağırlığı yazarsanız daha rahat fikir yürütebiliriz. Henüz 2 gün önce arkadaşları gümrükler konusunda uyarmaya çalışmıştım. Siparişinizin takıldığını görmek üzücü...

siparişin hakkında fiyat ve ağırlık bilgisi verebilirsen iyi olur

17 lbs tutuyordu.
biraz abarttım galiba.
ama fedexi aradım ordinoyu almam gerekiyor.140 tl istiyorlar sonrasında vs. vs. astarı yüzünü geçicek.

17 lbs tutuyordu.
biraz abarttım galiba.
ama fedexi aradım ordinoyu almam gerekiyor.140 tl istiyorlar sonrasında vs. vs. astarı yüzünü geçicek.

off be kardeşim çok abartmışsın sen.geçmez tabi o.adamlar kıllanmıştır.ticari faliyet olarak algılamışlardır.145 lira ile kurtarabilirsen hiç durma bence.

17 lbs. gerçekten çok ciddi ve gümrükten geçmesi imkansız bir rakam. Muhtemelen 100 dolar kadar ordino masrafı tutar, mallarınızı almadığınız her gün için ardiye ücreti ödersiniz artı dedikleri 140 ytl ile birlikte yaklaşık bir 400 YTL (toplamda) daha ödemeniz gerekebilir. tabii vereceğiniz uğraş da cabası.

tarım bakanlığından v.s. evrak istenmediğine göre benim anladığım ticari mal gözüyle bakılmamış. aksi halde zaten kargonuzu gümrükten çekmek imkansıza yakın olurdu. bence bu muameleyi yaparak gümrük memuru size kibarca "kardeşim biz burada korkuluk muyuz?" mesajı vermiş.

Yurtdışından supplement getirecek arkadaşların aşağıdaki mesajı incelemelerinde fayda var:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=173438&postcount=1822

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı