bi kaç örnek verebilir misin peki?
Örnek vereyim hemen. Ben de diez' in dediği yolu uyguluyorum.
Gaspari Superpump ve Türkiye'de bulunmayan diğer pump ürünleri (NOxplode'u bunun dışında tutuyorum)
Türkiye'de bulunan ama ürün içeriği değiştiği için yurtdışından almayı tercih ettiğim Animal Stak,Pak vs...
Bazen creatin olabiliyor. Örneğin Prolab'da hala kampanya var mı bilmiyorum ama 300+300 vardı bi ara ve 14 dolardı.
... yani diez'in demek istediği ürün boyutu ufak ama fiyat olarak yüksek ürünlerin tercih edilmesi ve tabi Türkiye'de olmayan ürünleri tercih etmek de önemli. Zaten Türkiye'de satılan ürünler genelde yurtdışından ithal protein tozları. (Netrition ve bb.com'da bulabileceğin ürünler olarak)
Yukarıda bahsettiğim gibi bir sipariş verdiğinde hem kargo ücreti azalır hem de türkiyedeki yüksek fiyatlı 4 5 ürünü gayet ucuza almış olursun. Böyle bir alışveriş sonucu kargo genelde 45 dolar civarı tutar. 45 dolarlık paket içinde 4-5 ürün getirttiğin zaman parça başına kargo maliyeti 9-10 dolar civarı olur.
Böyle olunca kâr etmiş oluyorsunuz zaten...
Şimdi sipariş geçmişimden kontrol ettim. Geçmişte şöyle bir sipariş vermiştim.
Add 40-0017
Netrition Product Catalog 1 catalog
$0.00
Add 87-0702
Prolab Creatine Monohydrate 300g + 300g
$16.79
Add 52-0089
Universal Nutrition Animal Cuts 42 pk can
$31.95
Add 52-0111
Universal Nutrition Animal Stak 21 packs
$31.95
Kargosu da 42.09 dolar tutmuş. Toplamda 122.78 dolar ediyor.
O zaman dolar 1.4 TL civarı idi. Kabaca 172 TL ödemişim o zaman.
Türkiye'de Animal Cuts fiyatlarına bakarsan ne demek istediğimi anlamış olursun.
3 ürün getirttim ama Türkiye'den bu parayla 1 ürün alırdım, üstüne de biraz param artardı.
Umarım açıklayabilmişimdir.
İyi sporlar.