Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle söyleyim tek başına Optimum 5lbs getirtmek anlamsız çünkü 170 180ytl ye geliyor. zaten türkiyede bunun fiyatı da nerdeyse aynı . hiç değmez. ama yanında 1 2 ürün daha alıcam derseniz o zaman mantıklı bi alışveriş olur...

arkadaşlar zamanında ürünleri gümrükte takılan birisi olarak , alım yaparken başkalarını da düşünerek hareket edelim derim..özellikle olaya ticari yaklaşanlar bu kapıların denetiminin artmasına sebep olanlar..alırken özellikle Türkiyede olmayan , pahalı ve küçük boyutlardaki ürünleri tercih edelim derim..

yoksa yakında tekrar ürünleri takılanların dertlerini dinleyeceğiz..

bi kaç örnek verebilir misin peki?

bi kaç örnek verebilir misin peki?

Örnek vereyim hemen. Ben de diez' in dediği yolu uyguluyorum.

Gaspari Superpump ve Türkiye'de bulunmayan diğer pump ürünleri (NOxplode'u bunun dışında tutuyorum)

Türkiye'de bulunan ama ürün içeriği değiştiği için yurtdışından almayı tercih ettiğim Animal Stak,Pak vs...

Bazen creatin olabiliyor. Örneğin Prolab'da hala kampanya var mı bilmiyorum ama 300+300 vardı bi ara ve 14 dolardı.

... yani diez'in demek istediği ürün boyutu ufak ama fiyat olarak yüksek ürünlerin tercih edilmesi ve tabi Türkiye'de olmayan ürünleri tercih etmek de önemli. Zaten Türkiye'de satılan ürünler genelde yurtdışından ithal protein tozları. (Netrition ve bb.com'da bulabileceğin ürünler olarak)

Yukarıda bahsettiğim gibi bir sipariş verdiğinde hem kargo ücreti azalır hem de türkiyedeki yüksek fiyatlı 4 5 ürünü gayet ucuza almış olursun. Böyle bir alışveriş sonucu kargo genelde 45 dolar civarı tutar. 45 dolarlık paket içinde 4-5 ürün getirttiğin zaman parça başına kargo maliyeti 9-10 dolar civarı olur.

Böyle olunca kâr etmiş oluyorsunuz zaten...

Şimdi sipariş geçmişimden kontrol ettim. Geçmişte şöyle bir sipariş vermiştim.

Add 40-0017 Netrition Product Catalog 1 catalog $0.00
Add 87-0702 Prolab Creatine Monohydrate 300g + 300g $16.79
Add 52-0089 Universal Nutrition Animal Cuts 42 pk can $31.95
Add 52-0111 Universal Nutrition Animal Stak 21 packs $31.95

Kargosu da 42.09 dolar tutmuş. Toplamda 122.78 dolar ediyor.

O zaman dolar 1.4 TL civarı idi. Kabaca 172 TL ödemişim o zaman.

Türkiye'de Animal Cuts fiyatlarına bakarsan ne demek istediğimi anlamış olursun.

3 ürün getirttim ama Türkiye'den bu parayla 1 ürün alırdım, üstüne de biraz param artardı.

Umarım açıklayabilmişimdir.

İyi sporlar.

Arkadaşlar meşhur bir optimum bayiisi bir açık artırma sitesinde optimum 5 lbs whey i kargo dahil 185 tl 6 taksit satıyor ve ben bugünki kur ile netritiondan air mail ile deneyip riske girdiğimde bana maliyeti 132 tl oluyor sizce hangisi daha mantıklı

firebird 3 4 mesaj önce attım bu konu ile ilgili, bence mantıksız, hiç sıkıntıya değmez + şuanki dolara bakarsan daha da pahalı 132ytl den...

söylediklerim genel bir tavsiye idi kimse üstüne alınmasın lütfen..ama bu işin uzun süre devam ettirilmesi isteniyorsa makul alışverişler yapılmalı..

Gümrükten geçiş sırasında hangi kargo yolunu seçtiğimizin bi önemi varmı? bunu bilen varmı? fedex pahalı diye sanki daha garantiymiş gibi onu seçtim ben. ama bi fark yoksa 15gün bekleyip daha karlı alışveriş yapmak istiyorum.

Toplam kaç $ lık alışveriş yaptınız maximum? ve bi sorun çıkmadan elinize ulaştı? çünkü benim istediğim alış veriş 7LBS ve 160$ civarı tutuyor.

Arkadaslar, yurtdışından netrition ve bb den baska güvenebilecegimiz ve ürün yelpazesi daha genis bir yer varmı? Ozellikle weider ürünleri bulunduran ya da universal ürünlerini bulabilecegimiz ?
Teşekkürler

- birde sonra zamanlarda yurtdışı siparis veren oldumu gümrükle ilgili bir gelisme olup olmadıgını merak ediyorumda.

weider için alman sitelerine bak dostum.

ayrıca geçen hafta fedex ile verdiğim sipariş şuan istanbulda ve bi sorun yok elime gelir bugün yada yarın...

kargom elime ulaştı. ilk alışverişim olduğu için hem deneme amaçlı hem öğrenme amaçlı sadece 4lbs nitro-tech sipariş vermiştim. hiç zaman kaybetmeden 2. siparişimi verdim biraz önce... netrition com dan başka site önerisi olan varsa beklerim...

Birde Gümrükten geçiş sırasında hangi kargo yolunu seçtiğimizin bi önemi varmı? bunu bilen varmı? fedex pahalı diye sanki daha garantiymiş gibi onu seçtim ben. ama bi fark yoksa 15gün bekleyip daha karlı alışveriş yapmak daha mantıklı olabilir

www.vitaglo.com

www.vitaglo.com sitesinden alışveriş yapan varmı? Express Air shipping kullanılıyormuş. Kaç günde gelir acaba? Sepete ekledikten sonra kargo ücreti çıkmıyor. Minimum 20$ international shipping ücreti diyor ve kredi kartı numarası istiyor ama shipping ücreti belli değil. Ama ürünler netrition.com dan ucuz.

Ürünler 3 4 $ ucuz. Zaten yurtdışından max 2 yada 3 ürün sipariş vereceksin buda 10-12$ demek. Kargo parasının çok farklı olacağını sanmıyorum. Çünkü siteler özel anlaşmalar yapar ve kullanılabilirliğe göre bu fiyat düşer. bb.com da çok ucuz olmasının sebebi dünyanın heryerine hergün yüzlerce gönderiyolar ve doğal olarak sürümden kazanıyolar. netrition.com gayet uygundur..

Ürünler 3 4 $ ucuz. Zaten yurtdışından max 2 yada 3 ürün sipariş vereceksin buda 10-12$ demek. Kargo parasının çok farklı olacağını sanmıyorum. Çünkü siteler özel anlaşmalar yapar ve kullanılabilirliğe göre bu fiyat düşer. bb.com da çok ucuz olmasının sebebi dünyanın heryerine hergün yüzlerce gönderiyolar ve doğal olarak sürümden kazanıyolar. netrition.com gayet uygundur..

Ben o siteyi 10 lbs whey için yollamışım. Orada yanlış hatırlamıyorsam 10 lbs whey 68 dolardı.

Netrition'da 87 dolardı yanlış hatırlamıyorsam. Arada 20 dolar var. Kargosu hakkında bilgim olmadığı için toplam fiyat olarak bir yorum yapamayacağım.

ozleyis,
Şimdi ne yalan söyliyeyim. Yurtdışından siparişlerde eger ürüne numune diye yazdırabilecek ya da gösterebilecek bir yer olsa hic farketmez ne kadar oldugu ucarı olmadıkca, ulaşır. Ebay 'den alırsan ordaki saticiyi ikna edip adama artik ne kadarsa atıyorum 150 $ lik malzeme siparisi veriyorsun proforma faturayla bunu 10 $ - 20 $ yazdırabilirsen, ürün kesin gecer. Ithalattan iyi anlarım, gümrükcümle konustum bu konuyu.Normalde ithal ürünler nerden ne yoluyla geldigine baglı olarak erenköy veya halkalı gümrük müşavirligine gelir.Fakat bu tip posta yoluyla gelen ürünler postane müdürlüğüne gidiyor topkapıdaki merkeze.Ordaki PTT bünyesindeki gümrük memurları tarafından giriş onayı veriliyor ve geciyor. O yüzden tam ithalatla aynı olmuyor, tam bilmiyorum.
Acıkcası en büyük yaralarımdandır, gümrüklerimizde malesef hoş olmayan seyler azaldı falan deselerde hala var. Kimsenin günahını almak istemem ama PTT ile direk gelenlerde sansin herhangi bir kargoyla gelen ürün arasında fark olacaktir. Her ithalatci firmanın gümrüklerde yaptıgı baskiyi kargo sirketleride yapabiliyordur.
Weider Alman firmalarından alabilirim fakat oralarda ABD fiyatının yanından gecmiyor malesef :( Bildigin bi yer varsa fiyatı uygun yazarsan sevinirim.
Bende vericem siparisi bakalım ne olacak.

Son düzenleme:
Valla ben 1ay boyunca sürekli araştırdım ama bulamadım. netrition dan daha ucuzu ve kredi kartı ile alışveriş yapılan bi site bulamadım bulursanız paylaşınız lütfen.

sipariş iptali?

Aslında önümüzdeki ay başı verecek olduğum siparişleri yanlışlıkla bugün verdim,(site netirition ve ilk siparişim olacak) iptal etme şansımız varmı siparişi?henüz onay maili gelmedi.

Aslında önümüzdeki ay başı verecek olduğum siparişleri yanlışlıkla bugün verdim,(site netirition ve ilk siparişim olacak) iptal etme şansımız varmı siparişi?henüz onay maili gelmedi.

Sipariş ile beraber mail geliyor senin mailbox ında problem olabilir belki.
Ama siparişin çıkmıştır galib****argoya verilmiştir.
Dönüşü olacağını sanmıyorum.

Gümrükten geçiş sırasında hangi kargo yolunu seçtiğimizin bi önemi varmı? bunu bilen varmı? fedex pahalı diye sanki daha garantiymiş gibi onu seçtim ben. ama bi fark yoksa 15gün bekleyip daha karlı alışveriş yapmak istiyorum.

Ben kendimden örnek vereyim..airmaille 1.5 ay önce 2lbs whey söyledim ve hala bekliyorum.gelmedi..ama fedexle söylediğim siparişlerim 3 gün içinde geldi...karar senin..

Bence fedex ups gibi şirketler daha garanti.gümrükten bir şekilde geçiriyolar mallari.onlarda bu işten ekmek yediği için belirli bir etkinlikleri olduğunu düşünüyorum.airmail normal posta yolu olduğu için allaha emanet geliyor.tabi kesinlikle fiyat ve ağirlik sinirlamalarina uyumaliyiz..

Biraz önce sipairiş verdim inş gümrüğe takılmaz

dua edin bana thums:

sipairişin geldiği zamanıda yazacam bakalım ne zaman gelecek

tarımın hayvancılığın göbeğinde yaşıyoruz bunları biz yapıp ithal edeceğimize elalemden alıyoruz üzülüyorum walla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı