Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar çok sinirliyim. 30 martta bodybuilding.com'dan verilmiş bir siparişimiz vardı. siparişi verirken malesef "dhl global mail"i seçmiştim dhl'e kanıp. meğer alman hava postasıymış ve bildiğimiz dhl'le alakası yok. neyse bekledim bu süre zarfınca bodybuilding.com'a ne zaman sorsam paketin gümrük muayenesi için beklediğini söylüyorlardı. bu gün artık tak etti ve topkapı avpim'e gittim. meğer bizim paket 14 nisan'da memlekete giriş yapmış ve pazartesi geri gönderilmesi gerekiyordu yoğunluktan gönderilememiş. bu süre zarfında bana eşlik eden özkan isimli memur çok yardımsever, çözüm odaklı bir insandı. kendisi ile gümrüklü ürünlerin bulunduğu bölümde paketimi aradık ve çok yardımcı oldu gerkçekten. neyse aldık paketi geçtik muayene odasına. peket açıldı etraftakiler protein bunlar felan dediler. yani ürünleri çok iyi tanıyorlar :) sonra verdiler belgemi git şu kadına ver bunu dediler. kadın bi belgeye baktı bi de ürünlere aramızda şu diyaloglar geçti:
- yasak bunlar bunlara izin veremem
- neden iki ay öncesine kadar rahatlıkla geçiyordu
- son zamanlarda çok gelmeye başladı hem çok getirmişsin izin vermem (ürünler 5lbs protein, 1 paket protein bar, 2 tane oxyelite)
- yasak olduğu için mi yoksa çok olduğu için mi geçirmiyorsunuz. eğer çoksa 150 avroya kadar devlet bana hak vermiş bu benim hakkım.
- ürünler yasaklı
- peki bir tane olsa izin verecek miydiniz?
- ....
- neyse, eğer sağlık bakanlığı'ndan ürünlerin herhangi bir zararı yok diye belge getirsem izin verir misiniz?
- nasıl yapacaksın bunu
- orası bana kalmış
- (biraz bekledi) evet olabilir
(aslında burada blöf yaptım ankaraya gitmem imkansız orda tanıdık birileri de yok. kadın bunu dedikten sonra şansımı biraz daha deneyeyim dedim)
- peki herhangi bir doktordan bir rapor ya da belge getirsem sağlığa zararsızdır diye?
- (gene bekledi) sanırım olmaz. hayır hayır olmaz.
- ya bu sefer izin verseniz.
- kesinlikle olmaz.

kadın çok gıcık birisiydi sinirlerimi bozdu ama soğuk kanlılığımı bırakmadım ve savaşı kaybeden ben oldum :)

arkadaşlar size tavsiyem kesinlikle özel kargoları kullanın. avpim'deki görevliler herşeyin farkında. geri gidecek kargoların olduğu bölümde gözüme 4 5 tane bodybuilding paketi çarptı.

11/06/2010 tarihinde bb.comdan verdiğim 2. siparişde bugün ( 17/06/2010) elime ulaştı. koli açılıp kontrol edilmiş gümrükde ama paketlerin ağzı sağlamdı.

MuscleTech Nitro-Tech Hardcore, 2 Lbs. - Buy 2 Get 1 FREE!, Strawberry Banana 49.98$
Universal Animal Pak, 44 Paks 26.79$

subtotal:76.77$
shipping:58.18$
total:134.95$

avpim e kurban olayım ben.. veririm üç kuruş vergisini alırım malımı... aşşağılık fedex ile istediğim mallar takıldı havalimanında.. 300 liralık mala 850 lira para istiyorlar şimdi

dostum kadın yasak diyormuş yoksa oda verirdi vergisini.

açıkçası vergiden fazlasına bile razıydım ben :) ama şunu söyliyim bürokrasiyi iliklerime kadar hissettim. tamamen adamların insiyatifinde herşey. ben bu kadar beklemiyordum. bir de orda duran bi paket vardı. elemanlardan biri bir diğerine dedi ki x abi senin arkadaş gelmedi paketi almaya. artık tanıdık işiyle de hallediyorlar herhalde bazı şeyleri.

dostum kadın yasak diyormuş yoksa oda verirdi vergisini.

ne yasağı ya, nerde görülmüş protein tozunun yasak olduğu. o zaman yurtdışından gelen herkesin bavullarındaki çukulatalarıda almasınlar ülkeye. oda gıda maddesi. bütün çuklatalara gidip sağlık bakanlığından onaymı alıcaz?

ne yasağı ya, nerde görülmüş protein tozunun yasak olduğu. o zaman yurtdışından gelen herkesin bavullarındaki çukulatalarıda almasınlar ülkeye. oda gıda maddesi. bütün çuklatalara gidip sağlık bakanlığından onaymı alıcaz?

Ülkemizin gereksiz prosedürleri, çok gerekliymişcesine ince elenip sık dokunurcasına incelenirse; evet, supplementlerin ülkeye girişi yasak kabul ediliyor. Bakmayın ürünlerin %90'ının geçmesine. Yaklaşık 10-12 kez alışveriş yaptım ve hepsi geçti, birgün takılacaktır. Sipariş vermeden önce herşeyi düşünmek mecburiyetindeyiz.

malesef konu hakkında bilgisi olmayan insanlara için supplement ilaçtır. buna en yakınınızdaki insalardan bile şahit olmuşsunuzdur. ben açıkçası kullandığım supplementleri sanki uyuşturucu kullanıyomuş gibi gizliden gizliye alıyorum. çünkü gördüklerinde verecekleri tepkiyi tahmin edebiliyorum.

malesef konu hakkında bilgisi olmayan insanlara için supplement ilaçtır. buna en yakınınızdaki insalardan bile şahit olmuşsunuzdur. ben açıkçası kullandığım supplementleri sanki uyuşturucu kullanıyomuş gibi gizliden gizliye alıyorum. çünkü gördüklerinde verecekleri tepkiyi tahmin edebiliyorum.

Özellikle yağ yakıcı ürünler çok tehlikeli. Protein tozları içinse her sporcunun kullandığı bir ek besin, bunu diğer ürünler ile karşılaştırmak güç.

arkadaşlar çok sinirliyim. 30 martta bodybuilding.com'dan verilmiş bir siparişimiz vardı. Siparişi verirken malesef "dhl global mail"i seçmiştim dhl'e kanıp. Meğer alman hava postasıymış ve bildiğimiz dhl'le alakası yok. Neyse bekledim bu süre zarfınca bodybuilding.com'a ne zaman sorsam paketin gümrük muayenesi için beklediğini söylüyorlardı. Bu gün artık tak etti ve topkapı avpim'e gittim. Meğer bizim paket 14 nisan'da memlekete giriş yapmış ve pazartesi geri gönderilmesi gerekiyordu yoğunluktan gönderilememiş. Bu süre zarfında bana eşlik eden özkan isimli memur çok yardımsever, çözüm odaklı bir insandı. Kendisi ile gümrüklü ürünlerin bulunduğu bölümde paketimi aradık ve çok yardımcı oldu gerkçekten. Neyse aldık paketi geçtik muayene odasına. Peket açıldı etraftakiler protein bunlar felan dediler. Yani ürünleri çok iyi tanıyorlar :) sonra verdiler belgemi git şu kadına ver bunu dediler. Kadın bi belgeye baktı bi de ürünlere aramızda şu diyaloglar geçti:
- yasak bunlar bunlara izin veremem
- neden iki ay öncesine kadar rahatlıkla geçiyordu
- son zamanlarda çok gelmeye başladı hem çok getirmişsin izin vermem (ürünler 5lbs protein, 1 paket protein bar, 2 tane oxyelite)
- yasak olduğu için mi yoksa çok olduğu için mi geçirmiyorsunuz. Eğer çoksa 150 avroya kadar devlet bana hak vermiş bu benim hakkım.
- ürünler yasaklı
- peki bir tane olsa izin verecek miydiniz?
- ....
- neyse, eğer sağlık bakanlığı'ndan ürünlerin herhangi bir zararı yok diye belge getirsem izin verir misiniz?
- nasıl yapacaksın bunu
- orası bana kalmış
- (biraz bekledi) evet olabilir
(aslında burada blöf yaptım ankaraya gitmem imkansız orda tanıdık birileri de yok. Kadın bunu dedikten sonra şansımı biraz daha deneyeyim dedim)
- peki herhangi bir doktordan bir rapor ya da belge getirsem sağlığa zararsızdır diye?
- (gene bekledi) sanırım olmaz. Hayır hayır olmaz.
- ya bu sefer izin verseniz.
- kesinlikle olmaz.

Kadın çok gıcık birisiydi sinirlerimi bozdu ama soğuk kanlılığımı bırakmadım ve savaşı kaybeden ben oldum :)

arkadaşlar size tavsiyem kesinlikle özel kargoları kullanın. Avpim'deki görevliler herşeyin farkında. Geri gidecek kargoların olduğu bölümde gözüme 4 5 tane bodybuilding paketi çarptı.

arkadaşim sende hiç bişeyden anlamiyorsun birazz saf bir aarkadaşa benziyorsun memurla hiç öyle konuşulurmu :))aman abla canim abla diyceksin bir adaha olmaz diyceksin neyse günahi çekelim diyceksin . çekmeceye 20 30 aticaksin mali alip çikicaksin . Yok izin belgesi,yok doktor raporu ne kariştiriyorsun. :)

arkadaşlar 13-06 tarihinde verdiğim sipariş bugün fedex kargodan teslim aldım.
ürünler bunlar
bodybuildingcomorderdet.jpg

victory teşekkürler bodybuilding.com dan sipariş veriyorum bu 4. siparişim henüz hiçbirisi takılmadı ve genelde bu adetlerde ve ağırlıklarda verdim. eldiven düşündüğümden daha kaliteli çıktı özellikle bilekliği sardığı kısım bileğini iyice kavrıyor.

Bir kumar oynadım
Bir mucize oldu bu siparisim gumrukten gecti :)

Ürün toplamı : 166.09 $
Kargo : 22,69 $
Fatura tutarı kargo dahil : 188.78 $

Ağırlık 15,60 lbs / 7 kilo :)

Kutu açılmış
gümrük kontrolune tabi tutulmuş

site iherb - kargo dhl

rüyamda geçeceğini gördüm ondan yüklendim :)

iherbbbbbbb.jpg

Son düzenleme:
valla dediğim gibi olursa mükemmel olcak kredi kartım yok bankamatik hesabıma para yükleyip kart gibi alışveriş olurmu bilmiyom yardımcı olabilirseniz sevinirim
Bildiğim kadarıyla olmuyor ama açıp bankaya sormakta yarar var sonuçta bankamatik kartının altındada visa vs.. yazıyor..

Bir kumar oynadım
Bir mucize oldu bu siparisim gumrukten gecti :)

Ürün toplamı : 166.09 $
Kargo : 22,69 $
Fatura tutarı kargo dahil : 188.78 $

Ağırlık 15,60 lbs / 7 kilo :)

Kutu açılmış
gümrük kontrolune tabi tutulmuş

site iherb - kargo dhl

rüyamda geçeceğini gördüm ondan yüklendim :)

iherbbbbbbb.jpg

iyi geçmiş olsun verimli olur inşallah. ürünlerin ne olduğunu ve ne işe yaradığını yazabilirmisin? senin boy ve kilon kaç ? bayaa yüklenmişsin supplementlere ondan merak ettim kaç ay gider bu supplementler

valla dediğim gibi olursa mükemmel olcak kredi kartım yok bankamatik hesabıma para yükleyip kart gibi alışveriş olurmu bilmiyom yardımcı olabilirseniz sevinirim

Dostum banka kartları SADECE

POS cihazlarında kullanılır. İnternete kapalı kartlardır.

Sana tavsiyem,

Garanti bankasına git, vadesiz hesap açtır.

Eve gel telefonla Garanti müş. hiz. ara internet bankacılığı açtır.

İnternet bankacılığından SANAL KART oluştur.(Garanti bankası kredi kartı olmadan sanal kart açan tek bankadır)

sonra Sanal Kartının içeni istediğin kadar para koy ve alışverişini yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı