Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 gun once netrition.com dan 10 lbs optimum whey istedim
bugun istanbula vardi ve gumruge takildigini ogrendim
gumruk memuruyla konustum bir suru prosedur istedi yaklasik 300 ytl de masraf olacagini soyledi bende urunu almaktan vazgectim

ustelik mevzuatida soyledim 10 kg 100 euro olayini bana ancak eh walla bilemiyorum diyebildi.arkadaslar fedex ile verdigimde sorunsuz gelmisti bu defa ups denedim takildi.su anda cok sinirliyim 180 dolarim uctu gitti.offf yaaaa :mad::(

Geçmiş olsun aartun.Pazartesi bende sipariş verecektim şimdi işkillendim.Şu gümrük olayı cidden çok kötü prosedürede uysan adamın eline bakıyosun :( Pazartesi sizce Fedex mi deniyeyim yoksa siparişten vazmı geçeyim :confused:

Geçmiş olsun aartun.Pazartesi bende sipariş verecektim şimdi işkillendim.Şu gümrük olayı cidden çok kötü prosedürede uysan adamın eline bakıyosun :( Pazartesi sizce Fedex mi deniyeyim yoksa siparişten vazmı geçeyim :confused:

senle konuştuğumuz olayın bak benzeri oldu hatırlarsan senin olide gelirken baya heycna olmuştuki şükürler olsun sağ sağlim geldi ama kafama takılan bişey varki oda ups ile gelen netrition kutularına birinin garezimi var anlamıyorum ya :(

Onlarla biraz politik ve sert konuşunca işler değişiyor. Tüzel kişiliğiniz olmadığını, tamamen kendiniz için getirttiğinizi söyleyin. Ürünün üzerindeki "Bu ürün ilaç değildir, hiçbir rahatsızlığı teşhis, tedavi, önleme amacıyla kullanılamaz." yazısını gösterin. Üründen bir tane getirttiğinizi söyleyin, ticari amaç olamaz diyin. Elinize 2-3 de evrak alıp gittiğinizde sorun kalmayacaktır. Ödeme faturası (PayPal receipt mesela) Siteden/satıcıdan gelen onay mesajı, bir de mümkünse o ayın kredi kartı ekstresi... 300 YTL masraf da mümkün değil olamaz. En yüksek vergiler bile %100 değil.

beyler yurtdisindan getirmek biraz riskli
kimseyi yonlendirmek niyetinde degilim ancak tr den almak daha mantikli sanki
ayrica illa getirtilecekse fedex tercih edilsin hatta siparisten once kutunun icine kisisel kullanim icin oldugunu belirtecek bir kagidin konmasinida isteyebilirsiniz mesela ; could please put a note into the box which says ''for personal use'' yada türevleri.

3 gun once netrition.com dan 10 lbs optimum whey istedim
bugun istanbula vardi ve gumruge takildigini ogrendim
gumruk memuruyla konustum bir suru prosedur istedi yaklasik 300 ytl de masraf olacagini soyledi bende urunu almaktan vazgectim

ustelik mevzuatida soyledim 10 kg 100 euro olayini bana ancak eh walla bilemiyorum diyebildi.arkadaslar fedex ile verdigimde sorunsuz gelmisti bu defa ups denedim takildi.su anda cok sinirliyim 180 dolarim uctu gitti.offf yaaaa :mad::(

Bence hemen pes etme... Daha önceki postlarımdan birinde yazdığım gibi bu gibi durumlarda uygulama memurdan memura bile değişebilir. Başka bir memurun görevde olduğu saatte tekrar dene..
Diğer arkadaşların belirttiği gibi kendin için geldiğini ve ticari mal olduğunu bir de farklı memura anlat, ikna olabilirler.
Eğer illa gümrüklenmesi gerekiyor ise sana Istanbul'da görüşebileceğin gümrükçü numarası verebilirim istersen pazartesi günü, bana pm gönderiver. En azından görüşüp fikir alırsın.

Bir de "abi bunu başka şekilde halledemezmiyiz" yöntemi var tabi, onu da ihmal etme.. işe yarayabilir... bilhassa 300 ytl masraf olur gibi sallama bir rakam verdiyse o memur arkadaş.. ama ters de tepebilir ustruplu davranmanı tavsiye ederim..

bu kargo firmalarının kendi gümrükleri yokmuydu arkadaşlar..nasıl oluyorda embesil bi gümrükçüye takılıyor..tamda sipariş hazırlıkları yaparken bu ülkede yaşadığına pişman ediyorlar adamı..kafa_

bu kargo firmalarının kendi gümrükleri yokmuydu arkadaşlar..nasıl oluyorda embesil bi gümrükçüye takılıyor..tamda sipariş hazırlıkları yaparken bu ülkede yaşadığına pişman ediyorlar adamı..kafa_

Tek gümrük var o da T.C Gümrüğü, kargo şirketlerinin ayrı gümrüğü olmuyor. Bazı kargo şirketlerinin gümrüklü antrepoları var ama oradaki memurlarda devletin memurlarıdır.
Herhangi bir mal yurtdışından geldiğinde "gümrük muayene memuru" denilen kişiler tarafından ilk etapta evrak üzerinde ve/veya fiziksel olarak incelemeye tabi tutulur. Muayene memuru istediği takdirde malın gümrüklenmesi gerektiğine veya aksine karar verebilir.

Mevzuat dersi gibi oldu bu da :)

Kargo şirketlerinin anlaşmalı oldukları gümrük komisyoncusu firmalar vardır,
aartun bence UPS ile de görüş onların gümrükçüleri ne fiyat verecek bir bak..

bence o embesil gümrükçü arkadaştan avanta koparma peşinde. adam anlamıştır bunun ticari bir mal olmadığını. kişisel kullanım için spariş edildiğini hayli hayli biliyordur. masrafları da baya bi abartarak söylemiş. karşıdaki de abi başka nasıl halledebiliriz dese; adam sen gel buraya hallederiz derdi eminim...bu adamlar kurt olmuş. arada kuzu bulunca bi şansımı deneyeyim diyordur...

Arkadaşlar, bu forumumuzda çok güzel bir arkadaşlık ortamı var, aslında yapılması gereken, istanbuldaki arkadaşların bir araya gelerek toplu alım yapmaları(bende dahilim buna tabii)
Eğer diğer şehirlerdede katılım sağlanırsa, oralardada yapılabilir.
Her ürünün ithalatçısı belli.
Bir Kaya Arslantepe Weider ürünlerini getiriyor benim bildiğim, ******-gıda optimum'u, Farmatek ise Universal'ı.
Ki bu insanlara ulaşmak aslında çok kolay.
Farmateki kuran Oski'yi tanırım, süper bir adamdır, zamanında Nişantaşında Türkiye'nin 20 sene ilersinde bir GNS isimli supplement mağazası vardı.
Mesela bu adam Farmatek'i kurmuş, yani dışarıdan getirtmek kadar olmasa bile, 10 kişinin alacağı adetli alımlardan, en azından %25 indirim sağlanır.
Daha fazla olur, daha az olmaz.
Bunu organize edersek ben çok memnun olurum.
Ama net olmak gerekiyor, ay, vay,şey diyecek insanlar değil.
Herkesin proteine ihtiyacı var, bu alanda güç birliği yapılıp, optimum'un piyasada 325-350 YTL.ye satılan ürünlerini 250 gibi bir fiyata alabilsek fena mı olur?
Ki olmayacak bir rakam değil.
Bu ne zamandır aklımda, ama bir türlü yazamadım, konu olarak buraya yazıyorum, çünkü yurtdışından alım yapmanın mantığı kargoda işin içine girince %30 gibi bir avantajla ürün almak, genelde getirilen ürünler BSN'in ya da Celltech'in ürünleri değil, bildiğimiz protein.
Bu sebeple bu konuyu bir düşünelim diyorum.

Eğer kolinin kaydı vitamin olarak işlenmişse sağlık bakanlığından ürünlerin analizi ve sağlık için uygun olup olmadığı isteniyor , ups de benim takılan kolim için açılan dosyada direk vitamin yazmışlar ve sağlık bakanlığından gerekli evrakları istediler bende getiremeyeceğimi söledim onlarda amerikaya geri yolladılar :) netritionda ürünleri satarken yaptığı anlaşma dolayısıyla geri kabul etmeyeceğini belirtti ve mallar sahipsiz biçimde ortada kaldı :D , ben alırım gümrükçüm var mevzuatı biliyorum diyenede saygı duyarım benim 300 ytl lik ürünüm şuan havalimanında yatıyor isteyen alsın hibe ederim :)

1 71-0098 34.95 $34.95
> MuscleTech Hydroxycut Hardcore, 120 liquid caps
>
> 1 84-0401 36.99 $36.99
> Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein, Double Rich
>Chocolate, 5.15 lb.
>
> 1 84-0504 7.49 $7.49
> Optimum Nutrition Fortified Stress B Complex, 120 capsules
>
> 1 84-0559 7.99 $7.99
> Optimum Nutrition Creatine Powder, 300 g
>
> 1 84-0572 19.99 $19.99
> Optimum Nutrition BCAA 1000, 400 capsules
>
>Subtotal $107.41
>Shipping - FedEx International Priority (2 to 3 days) $82.45
>Total $189.86

Pazartesi sipariş vermiştim bugün elime ulaştı bilgilerinize.

tebrikler hayırlı olsun güle güle kullan. allahtan gümrüğe takılmadan gelmiş.....

wolfson bu tur mesajlar icin sag altta tesekkur et butonu var,lutfen bunu kullan.

1 71-0098 34.95 $34.95
> MuscleTech Hydroxycut Hardcore, 120 liquid caps
>
> 1 84-0401 36.99 $36.99
> Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein, Double Rich
>Chocolate, 5.15 lb.
>
> 1 84-0504 7.49 $7.49
> Optimum Nutrition Fortified Stress B Complex, 120 capsules
>
> 1 84-0559 7.99 $7.99
> Optimum Nutrition Creatine Powder, 300 g
>
> 1 84-0572 19.99 $19.99
> Optimum Nutrition BCAA 1000, 400 capsules
>
>Subtotal $107.41
>Shipping - FedEx International Priority (2 to 3 days) $82.45
>Total $189.86

Pazartesi sipariş vermiştim bugün elime ulaştı bilgilerinize.

Wolfson acaba hangi siteden sipariş verdin? Bu aralar bende sipariş vermeyi düşünüyorum ama tırsıyorum gümrükte takılır diye..

Wolfson acaba hangi siteden sipariş verdin? Bu aralar bende sipariş vermeyi düşünüyorum ama tırsıyorum gümrükte takılır diye..

Netrition'dan verdim Excursion.Kargoyu getiren arkadaşı 10 dakika alı koydum ne bulduysam sordum forumdada diğer arkadaşların dediği gibi vitamin tarzı ibarelerin kutuya yazılmaması gerektiğini söyledi aksi takdirde takılma olasılığı bir hayli fazlaymış.Bugün(kargoyu getirdiği gün) yaklaşık 20Lbs e yakın bir kargo daha verdim dedi ondada bu tarz ürünler vardı diye söyledi.

wolfson vitamin turu ibarelerin yazilmamasi gerektigini soylemissinde biz o ibarenin yazilmamasini nasil saglicaz?

wolfson vitamin turu ibarelerin yazilmamasi gerektigini soylemissinde biz o ibarenin yazilmamasini nasil saglicaz?

Onu ben söylemedim aartun zaten sizler forumda bunu söylemiştiniz bende kargo getiren arkadaşa sorunca ilk söylediği bu oldu ''üstünde vitamin tarzı ibare bulunmasın '' dedi.Yazılmamasını nasıl sağlıcaz onu bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı