Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tam kararımı verdim sipariş vericektim böyle bir uyarı geldi

[FONT=Arial, Helvetica][FONT=Arial, Helvetica]Turkey has very restrictive food import laws. Please have the proper paperwork in place as described below. In our experience, packages which weigh 4 lbs or less and have a value of $145 or less (excluding shipping charges) are easier to clear through Turkey customs.
We will not ship the following product(s) to Turkey:
200-0008 BSN NO-XPLODE w/AVPT, Fruit Punch

istesem devam edebiliyordum ama adamların bir bildikleri varkı koydular bu yazıyı
[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica][FONT=Arial, Helvetica]Turkey has very restrictive food import laws. Please have the proper paperwork in place as described below. In our experience, packages which weigh 4 lbs or less and have a value of $145 or less (excluding shipping charges) are easier to clear through Turkey customs.
We will not ship the following product(s) to Turkey:
200-0008 BSN NO-XPLODE w/AVPT, Fruit Punch

istesem devam edebiliyordum ama adamların bir bildikleri varkı koydular bu yazıyı
[/FONT][/FONT]

bu yazıyı netrition.com uzun zamandır uyarı olarak koyuyor... birşey olursa sonradan neden uyarmadınız dememek için koyuyor... eğer çok abartmazsanız olacağınız gelir... zaten sizde sadece no almışsınız... fedex ile almamaya dikkat edin onun dışında bu siparişin gelme ihtimali çok yüksek...

[FONT=Arial, Helvetica][FONT=Arial, Helvetica]Turkey has very restrictive food import laws. Please have the proper paperwork in place as described below. In our experience, packages which weigh 4 lbs or less and have a value of $145 or less (excluding shipping charges) are easier to clear through Turkey customs.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica]We will not ship the following product(s) to Turkey: [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica]200-0008 BSN NO-XPLODE w/AVPT, Fruit Punch [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica]istesem devam edebiliyordum ama adamların bir bildikleri varkı koydular bu yazıyı[/FONT]
[/FONT]
Denildiği gibi bu uyarı ne alırsanız alın çıkar. Ben 5 kere sipariş verdim sorun çıkmadı sınırları aşmazsanız.

arkadaşlar size siteyi ısrarla tavsiye etmemin sebebi bu
kargo fiyatında yanlıslık yok gerçekten çok ıyı

hatta gecen hafta twinlab (whey 5lbs) daha söyledim paraztesi verdim siparişi cuma geldi

sipariş veren arkadaşlardan ricam siteye mail atsınlar
başka markaların ürünleri ile ilgili yada markalar (bsn,optimum,muscletech ..v.s...)

Posta Yoluyla Gelen 100 EURO’nun altındaki Eşya Muafiyeti vardır mevzuatta yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişi veya kuruma mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla eşya gönderilebilir. Eşyalar ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve tütün ürünleri dışındaki her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır. Gelecek olan eşyanın CIF kıymeti düşük ise açıklama kısmında GIFT veya NO COMMERCIAL VALUE yazması durumunda kanatın arkadaşınız tarafından size hediye edilmiş olması mümkündür. ANCAK kıl bir muayene memuruna rastlarsanız ortalama bir kıymet taktir etme yetkisine sahiptir ve sizden tüm vergileri ödemenizi isteme hakkı ilgili yasa tarafından kendisine verilmiştir. O yüzden malzemenin ikince el olması durumunda ikna kabiliyetiniz varsa postaneden sorun olmadan ürünü alırsınız. a bu arada ürünü ikinci el gibi gostermek için ayrıca fatura istemediğinizi satıcıya belirtin ki daha guçlu olsun eliniz.

yani bunca sayfa tartıştığınız şey şudur:

1 gümrük memurunun kıl olma durumu
2 durumu memura ticaret gibi gostermemek.

baska 1 durum değildir. yani takılanların hepsi(kaybolanların değil) memurun kıllık yapıp ticaret bu demesi sonucu vergi vermişlerdir. bu sebeple elinizden geldiği kadar ürünü 100 euro nun altında ve 2. el gibi gostermeye çalışın(gift value durumu ve fatura gonderttirmeme gibi) çok problem çıkmayacaktır. uyuz memurlara denk gelmezsseniz.

Son düzenleme:
Denildiği gibi bu uyarı ne alırsanız alın çıkar. Ben 5 kere sipariş verdim sorun çıkmadı sınırları aşmazsanız.

deathlifter hocam ;

sınır 145 midir yoksa 100 müdür? ben hep 100 dolarlık siparişler verdim sorunsuz geldi ama bu sefer

63-0012 AST Dymetadrine Xtreme
29-0937 MHP Glutamine-SR
210-0026 Scivation Xtend, Refreshing Orange
46-0692 Twinlab Amino Fuel Liquid
14-0452 VPX NO SyntheSize, Black Cherry

143 dolar tutacak.Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Sınır konusunda aydınlatırsanız beni sevinirim.

Saygılar

Posta Yoluyla Gelen 100 EURO’nun altındaki Eşya Muafiyeti vardır mevzuatta yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişi veya kuruma mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla eşya gönderilebilir. Eşyalar ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve tütün ürünleri dışındaki her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır. Gelecek olan eşyanın CIF kıymeti düşük ise açıklama kısmında GIFT veya NO COMMERCIAL VALUE yazması durumunda kanatın arkadaşınız tarafından size hediye edilmiş olması mümkündür. ANCAK kıl bir muayene memuruna rastlarsanız ortalama bir kıymet taktir etme yetkisine sahiptir ve sizden tüm vergileri ödemenizi isteme hakkı ilgili yasa tarafından kendisine verilmiştir. O yüzden malzemenin ikince el olması durumunda ikna kabiliyetiniz varsa postaneden sorun olmadan ürünü alırsınız. a bu arada ürünü ikinci el gibi gostermek için ayrıca fatura istemediğinizi satıcıya belirtin ki daha guçlu olsun eliniz.

limit 150 euro yani yaklaşık 220 dolara cikmistir ve yururluge girmistir

ancak T.C Yasalarına göre ilgili bakanlık izini olmadan kişisel kullanım veya satış amaçlı vitamin ve beslenme takviyesi gibi ürünler ithal edilemez

iherb ten twinlab amino fuel likid (948ml.) aldım.Koli açılmamış olarak geldi, gümrükte açıp bakmamışlar bile.Sanırım fiyata ve ebatlara göre bakıyorlar kolilere.limitleri aşmadıkça bir problem çıkacağını zannetmiyorum.

limit 150 euro yani yaklaşık 220 dolara cikmistir ve yururluge girmistir

ancak T.C Yasalarına göre ilgili bakanlık izini olmadan kişisel kullanım veya satış amaçlı vitamin ve beslenme takviyesi gibi ürünler ithal edilemez

dediğin gibi "ithal edilemez". zaten burada kimse ithal etmeye çalışmıyor ki hani oyle 1 durum olsa vergisini verir ithal eder getirir. buradaki durum içeriye vergi vermeden sokmak limit 150 dolar olabilir mevzuatı takip etmedim son zamanlarda ancak yine dediğime geliyor olay. ürünü ticaret amaçlı değilde ikinci el gibi gosterirseniz gelme ihtimali çok yukselir. evet kişisel kullanıma giriyor ancak durum oradaki memuru ikna etmek hediye olduğuna ya da ticari amaçlı olmadığına inanırsa ürün sorunsuz girer.

deathlifter hocam ;

sınır 145 midir yoksa 100 müdür? ben hep 100 dolarlık siparişler verdim sorunsuz geldi ama bu sefer

63-0012 AST Dymetadrine Xtreme
29-0937 MHP Glutamine-SR
210-0026 Scivation Xtend, Refreshing Orange
14-0452 VPX NO SyntheSize, Black Cherry

143 dolar tutacak.Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Sınır konusunda aydınlatırsanız beni sevinirim.

Saygılar
Sınır 150 euro da hiç bir şeyin garantisi yok. Ben kargo hariç hiç 100 doları bile geçmedim. Gümrük memuruna kalmış. Ama kargo kutusunu da düşünmek lazım. Bunlar nasıl bir kutuya sığar? Kutu büyüdükçe tehlike artar. Gümrük memuruna kalmış. Ben olsam bir iki tane çıkarırdım ne olur ne olmaz diye. Amaç ticaret yapıyor izlenimi uyandırmamak.

29-0937 MHP Glutamine-SR
210-0025 Scivation Xtend, Refreshing Orange

Bende 100 doları geçmemiştim 114 dolara çektim,daha da düşürmeye çalışıcam.Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

29-0937 MHP Glutamine-SR
210-0025 Scivation Xtend, Refreshing Orange

Bende 100 doları geçmemiştim 114 dolara çektim,daha da düşürmeye çalışıcam.Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

2 kargo halinde getirt siparişlerini (143 dolar tutan siparşelerini) 1-2 gün arayla ver siparişleri sonuçta kargo ucreti dahil 2 kargo halinde gelince bile çok daha ucuza geliyor turkiye deki fiyatlara oranla.

Dün gece iherb sitesinden twinlab protein tozu siparişi verdim. Kargo olarak DHL yi seçtim. Yalnız sizin bahsettiğiniz gibi hediye olarak istemek için bir yer göremedim. Yani normal faturalı olarak gelicek. Umarım sorun çıkmaz.

2 kargo halinde getirt siparişlerini (143 dolar tutan siparşelerini) 1-2 gün arayla ver siparişleri sonuçta kargo ucreti dahil 2 kargo halinde gelince bile çok daha ucuza geliyor turkiye deki fiyatlara oranla.

aynen culpa bende öyle düşünüyordum artık o zaman 100+100 dolar kökleriz 3 ay götürür beni stoklar :D

Yurtdışından sipariş konusunda başlangıçta teredütlerim vardı, ama Türkiye'de supplement'lere verdiğimiz fahiş fiyatlar canıma tak etti ve bu forumda yazılanlardan aldığım cesaret (ve bilgilerle) Netrition.com'dan pazartesi sabahı sipariş verdim.

Your Netrition Order
Qty Item ID Product Price Total
1 153-0519 Tribulus, 1000mg, 90 tablets $9.99 $9.99
1 153-0574 L-Arginine, 1000 mg, 120 tablets $11.99 $11.99
1 200-0025 NO-XPLODE w/AVPT, Blue Raspberry, 2.25 lb. $38.95 $38.95
1 200-0043 Cell-Mass w/AVPT, Fruit Punch, 1.76 lb. $36.95 $36.95
1 40-0593 T-Shirt Tribal Design, Black, Large $0.00 $0.00
Subtotal $97.88
Shipping - UPS Worldwide Saver (2 to 3 days) $68.69
Total $166.57

Gümrüğe takılma stresi ile geçen 2 günün ardından siparişlerim Çarşamba günü elime geçti. thums: Çok mutluyum. Bu işin bu kadar kolay olacağını tahmin etmezdim.
Artık bir malım gümrükte takılana kadar supplementlerimi yurtdışından almayı düşünüyorum.

Ekim ayında yürülüğe giren yeni gümrük kanunu ile ilgili bilgi almak istiyenler şu sayfayı inceleyeblilirler:
http://ups.com.tr/07102009YeniGumrukKanunu.asp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı