burakula yurtdışında yaşamak bazı insanların kaderlerinde var ve buna hazırlıklı olmak istiyorlar.
ayrıca lafın mecbur olmadığı halde gitme derdinde olanlara ise "canım vatanım , ya sev ya terket" ile milliyetçi olunmuyor..
ben çocuklarımın rahatını, ailemin rahatını düşünmek zorundayım..memleketin arbedesinde yok olup gitmek bana şeref madalyası getirmeyecek..
şunuda belirtmeliyim bir memleket dibe vurmadan yüzeye çıkamaz..savaş dönemlerinde dipten diriliş oldu ki bu japonya, kore vs..de böyle oldu..
(bunlar tamamen benim fikirlerim arkadaşlar, saygı isterim fikirlerime )
benim tek kalma sebebim ailemdir arkadaşlar..Türkiyenin zaten çok ta bizim olduğunu sanmıyorum..
ilk baştada dediğim gibi ya haberleri seyretmiyorsunuz, ya izledikleriniz sizi etkilemiyor, ya da çok zenginsiniz çok izole bir hayat sürüyorsunuz..memleketin bu manzarasına şahit olmamak için 2 yıldır haber izlemiyorum..sinirlerimi kontrol etmek için terapi görmek zorunda kalacam sanırım..
izleyince neler mi görüyorum..sedyeden düşürülen hastalar, yanlış ameliyatlar tedaviler ve ceza almayan doktorlar ama hayatı kararan insanlar..
10larca yıl süren mahkemeler, kokuşmuş bir siyaset kültürü, torpil cenneti, işini yapmayan elini taşın altına koymayan devlet görevlileri, varolan ama işletilmeyen kanunlar,kızılayın meydanına bile tükürdüğü halde ceza yemeyen adamlar,berbat bir ilköğretim sistemi, anlattığı derse bile hakim olmayan boş profesörler, berbat şehir planlaşmaları,olmayan insan hakları,kalmayan sabır ve hoşgörü,hergün bir kurumu,şirketi şikayet etmek zorunda kalmam,hastaneye her gidişimde kavga etmek zorunda kalmam,acil hastanın bile acilde yarım saat doktor beklemesi ve kendi işlemlerini hasta haliyle kendi takip etmek zorunda kalması,kendilerini hizmet etme değil saygı gösterilme makamı gören doktorlar,hemşireler,doktordan azar yemeye alışmış gariban halk ve ceza görmeyen doktorlar..berbat bir trafik anlayışı,devletin otorite boşluklarını dolduran mafya,çeteler,deynekçiler,sahte polat alemdarlar,maç sonraları mutluluktan insanları vuran öküzler, karışmış bir din anlayışı,daha neyi sayıyım..
kurtuluş savaşında atalarım bunlar için savaşmadı..çanakkale ogün geçilmedi ama artık başka yollarla çoktan geçildi..
kimseyi bu ülkeden soğutma niyetinde değilim ama milliyetçilik ya sev ya terketle olmaz..anahtarlığın türkbayrağı şeklinde olmakla milliyetçilik olmaz..ama ben sapına kadar yukarda saydıklarıma karşı herdaim tepkimi koydum,heder ettim kavga ettim,isyan ettim ve kendimi asıl milliyetçi olarak görme hakkımı kimse elimden alamaz..
ben demiyorum ki elin gavuru çok merhametli ayrımcı değil..ama sistem var , uygulanan kanunlar var..
burdaki sağlık ocağında benim tepkimden dolayı artık sıra sistemi var..hastasına saygılı davranmayan doktor artık benim yüzümden daha uyarnıksa ne mutlu bana..
çevremdekiler bile benim bu uygunsuzlukları düzeltme çabamdan etkilenip birşeyler yapmaya çalışıp haklarını aramaya başladılar..
yukarda anlattıklarımdan sizce ben rahat bir adammıyım..memleketi rahat değil gergin,tetikte adamlar yönetebilir..ama bu memleket bunu hakedemiyor..
bugün , çalıştığım kamu kurumunda bir mühendis arkadaşım haksızlıklara göz yummadığı için şehir dışındaki bir tesise sürüldü..bana memleketi anlatmayın lütfen..
bütün bunlara gerek kalmadan bırakalım insanlar yurtdışı tecrübelerini diğerlerine anlatsın..
Son düzenleme: 10 Mayıs 2008
NHFL, smltncr, Veyron ve diğer 3 kişi bunu beğendi.