cok uc noktaların ve zıtlaşmaların oldugu bir ülkeyiz aslında, garip birşey var bu ülkede...her yöresi farklı insanlarla dolu, amaçlar zaten cok farklı, ama tek birşey var dogru olan, o da kültür bakımından gerçekten cokk geri oldugumuz gerçegi, ne yazık ki halkımız uyanmak istemiyor veya bir çaba göstermiyor..aslında onlara kızmıyorum çünkü insanları öyle duruma soktular ki, insanlar gecim derdinden başka şeyleri düşünemez oldu...onlara sorarsanız niye kitap oku muyorsunuz diye?...eminim ki verecekleri cevap şu olur: valla yavrucugum ay sonunu nasıl getirecegimi düşünürken hergün, buna istesemde zaman ayıramıyorum....çünkü insanların aklı bu yönde çalıştırılmak isteniyor...ülkemiz her yönden cok büyük tehlikelerle dolu, ben bazen bu ülkede mi yaşıyorum diyorum...dışarıdaki güçler ülkemizdeki insanların IQ seviyelerini bile düşürmek için sebil fiyatına xxx markalı ürünlerin içine bir madde koyup , cocuklarımız şimdiden zeka gelişimini engellemek istemiştir ve hala devam etmektedir bu süreç... bu kadar güzel bir ülkedeyken, daha cok modern tarihimizle ilgilensek, azıcık ta olsa kafamızı yorsak, aslında cok zaman değil, şerefimizi, namusumuz olan topraklarımızı, doğal kaynaklarımız kurtarırız, peşkeş çekilecegine...boşverelim artık eski osmanlı tarihini, o tairh hiçbirşey kazandırmıyor, hep uyutuluyorz gibi geliyor bana...artık böyle manzaralar görülmemesi için, azıcık bu vatanın bireyi olarak kendimizi görüp , birazcık dogruları görmeye çalışmak gerekir, iyi bir çözümleme yapmak gerekiyor....bu manzaralar utanc verici değil elbette, ama biz ülke olarak imrenilecek bir ülkeyiz dünyada....ben yakıştıramıyorum ülkeme böyle manzaraları....