Afedersin biraz yanlış açıklama yapmışım. Söylediğine katılıyorum günlük alınması gereken kalorinin çoğunu basit şeker oluştursa bu eneeji için kullanılacağından yağlanma olmaz. Ancak yüksek basit şeker tüketimi ile ilgili yapılan çalışmalar "ad libitum" şeklinde yani bireyler istediği kadar tüketebiliyor. Hem basit şeker tüketen grup hem de normal beslenen grup ad libitum. Ancak çoğunda basit şeker tüketen grupta şişmanlık ve obezitenin fazla olduğu haliyle yağ kütlesinin arttığı gözlenmiş. Burada ki yağ artışı senin de dediğin gibi kalorinin aşılmasından kaynaklanıyor. Basit şeker tüketimi yağ kütlesini artırmasa bile diş çürükleri, insülin direnci, vitamin mineral yetersizlikleri gibi problemlere neden olabileceğinden dikkat etmekte fayda var
Öncelikle teşekkür ederim, iyi ki

kolesterol konusunda ise bir grup işçi üzerinde 54 gün yapılan bir çalışmada işçiler her gün 2 tam yumurta tüketmiş ancak kolesterol seviyelerinde farklılık olmamış. Böyle bir çok çalışma var 7 tam yumurtaya kadar kolesterol düzeyini artırmadığına dair. Ki bunu sen de deneyimlemişsin

ancak kolesterol konusunda sorun edilen kolesterol içeriği yüksek besinlerin doymuş yağ içeriğinin de yüksek olması. Bu da kardiovasküler hastalıklara yakalanma riskinde artma demek