Yumurtalı tavuk göğsü

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve uzzman tarafından 15 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Az önce yaptığım ve tadını beğendiğim karışımı sizlerle paylaşmak istedim.
    Gerekenler
    1 parça tavuk göğsü
    İsteğe göre 2-4 tam yumurta veya beyazı (en az 1 sarı öneririm)
    Toz,pul ve karabiber; isteğe göre kekik,kimyon,diğer acı baharatlar
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı.
    --
    Tavuğu alıp küçük parçalara bölüyoruz.hatta bölebildiğimiz en küçük parçalara.
    Yağ ile birlikte tavaya koyup beyazlaşana kadar pişiriyoruz.
    Yumurtaları kırıp pişene kadar karıştırıyoruz.
    Afiyet olsun :)

    Benim yaptığımdan bir resim.
    http://imgim.com/dscf2455.jpg
     
    halterman ve MyShadowKing bunu beğendi.
  2. MyShadowKing
    Offline

    MyShadowKing Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2011
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Baya iyiymiş. Yumurtaya sınır koymasakta olur ama tadı degısebılır gogusude arttırırız ozaman :D.
    Ben denıyecem saolasın .
     
  3. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Evet ama ben tadının fazla yumurtaya kaçmaması için sınır koydum.Şahsen fazla yumurtalı yiyemiyorum midem bulanıyor.
    Bu arada yazmayı unutmuşum, baharatları tavukla birlikte tavaya koyuyoruz.
    Eğer tuz almanızda sakınca yoksa az miktarda atıp çok daha güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz, ben atmadığım için yazmadım.
     
    MyShadowKing bunu beğendi.
  4. MyShadowKing
    Offline

    MyShadowKing Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2011
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Tesekkurler
     
  5. mertcx
    Offline

    mertcx Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    Benim de çok sevdiğim bir tarif, herkese tavsiye ederim

    Paylaşım için teşekkürler :)
     
  6. berkekolik1
    Offline

    berkekolik1 Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Yarin denemek istiyorum baya protein var :D
     
  7. Mrguven
    Offline

    Mrguven Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Gayet Güzel Olmuş. Fakat Merak Ettiğim Bir Şey Var. Yumurtayı Tavada Kızartınca Protein Değerlerinden Azalma Oluyor mu ?
     

Sayfayı Paylaş