Sevgili "cabarov" inan bana olay çiğ yiyelim yemeyelim olayı değil, nette araştırsak belkide çiğ yenilmesinin sağlıklı olduğu hakkında 10 tane makale bulabiliriz...
Nette gerçektende bir konu hakkında birbirine zıt 2görüşü anlatan düzinelerce yazı bulmak mümkün! Benim karşı çıktığım bu tip 2 zıt görüşten bir tanesini benimseyip onun dökümanları ile insanları yanlış yönlendirmek! Belkide doğru yönlendiriyorsundur, bunu bilemeyiz, bunun oranı %50 dir! O yüzden bizim sporcular olarak birbirimize tecrübelerimizle aydınlatmak yardımcı olmaktır!
Bu yüzden zaten "samett " arkadaşımızın sorusunu cevaplarken bilimsel makale sunmadım, onun yerine "angellosi" arkadaşımızın başından geçen kötü samonella örneğini gösterdim...
Bende nette saatlerce araştırıp çiğ yenilmesinin sağlıklı olduğu ile ilgili bir düzine, sağlıksız olduğu ile ilgili yine bir o kadar yazı buraya kopyalayıp yapıştırabilirim... Ama bu kimseye bir şey kanıtlamaz! Biz bu işlerin okulunu okumadık, yüksek lisansını yapıp senelerce seminerle vb yıllarca emek vermedik! O yüzden tutup burada yazı yapıştırıp insanların sağlığını tehlikeye atmanın bir anlamı yok... O kadar sene okumuş olsak bile yinede bu sadece böyledir dememiz yine doğru bir davranış değildir! Ki zaten bilimsel düşünce ekolü ile yetiştirilmiş kişiler yine bunu yapmaz...
Yaaav abi biz sadece sporcuyuz yahu; tecrübelerimizle birbirimize yardımcı olalım aydınlatalım yeter! Burada doktorculuk, diyetisyencilik oynamanın anlamı yok ki...
Bakın ben mesele genelde denediğim beslenmeler yada antreman çeşitleri hakkındaki deneyimlerim ile ilgili konular açmaya çalışıyorum ve benim yaptığım şeyler en doğrudur diye de bir iddia da bulunmuyorum bulunmamda! Ve başlıklarımda denediğim şeyler hakkında olumlu yada olumsuz karşılaştığım her şeyi yazmaya çalışıyorum ve yazmaya devamda edeceğim
Saygılar herkese iyi antremanlar