selamlar . ben haşlanmış yumurta yiyemiyorum nedense midemi bulandırıyor sizdede böyle bir sorun varmı.varsa yumurta yerine ne tercih ediyosunuz merak ettim..
Yumurtayı fazla haşlayınca (beyazı) doku olarak kalamara benziyor. Kalamar yiyormuş gibi düşünüyorum sıkıntı olmuyor Ama o kabukları soyarken çıkan iğrenç koku....
soğuk yemeye çalışın bence ben öyle yapıyorum arada hizli hizli atiyorum agzima yutabilmek icin ayran falan içiyorum ama sogukken daha rahat oluyo sanki
eger yumurtayı sabah tuketıyorsan yerıne lor peynırı ye malesef cok buyuk bır alternatıf yok peynırı arttırcaksın mecbur yada 1 tane ara ogun ekleyıp 60 70 gram fıstık falan yıceksın oda bıraz yag verır ama saglıklı yag oldugundan sıkıntı cıkarmaz fazla
lor veyumurtayı blanderdan geçir iyice karışsınlar sonra hafif yağlanmış teflon tavaya dök tersinide aynı şekilde pişir ve ye mis gibi. üzerine istediğin tat vericiyi ekle belki biraz ketçap.
Sana önerim yeşil soğan. Yumurtayı haşladıktan sonra küp şeklinde kes sonra yeşil soğanı ince ince kes karıştır tuz at İsteğine göre biber,domates.maydanoz ekleyebilirsin ki maydonozu profesyonel vücutcular sabahları bir avuç yer bu serdar aktolga önerisidir. Benımde sadece yumurta iştahımı kaçırır ama bu şekilde hoşuna gidecektir.
Hocam beyaziyla sarisini ayirin ondan sonra ona yumurta kirabilirsiniz bu sabah dunden kalan kofteyle yaptim yumurtayi mesela ya da soydugunuz yumurtayi ikiye bolup yuvarlagimsi olan ic kismina krem peynir surup yiyin(boyle bi tat yok) sabah 4 tane yiyorum annemler biraksa ogun basi 4 er yiycem
yardımınız için teşekkür ederim . yağ yakımı sürecindeyim ve kahvaltıda yumurta yerine lor peyniri tüketiyorum ve tavsiye üzerine omlet şeklinde deniyicem bide bakalım .
Yumurtayi haslarsan fazla haslama.kayısi kivaminda olsun sarisi beyazida nekadar cok piserse okadar zor geliyor cignemesi,soyarkenki kokusuda artiyor ayni keza. Yumurtanin yaninda acılı cevizli ezme yiyorum bu aralar,her lokmada ekmege cokaz suruyorum,yumurtanin tadini bastiriyor.