Yumruklarımı nasıl güçlendirebilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

YuriBoyka61

Yeni Üye
Arkadaşlar kick boksa gidiyorum ve yumruklarımda çok eksiklerim var.herşeyden önemlisi sert ve hızlı vuramıyorum.Evde kollarım ağrıyana kadar boşluğa yumruk atıyorum hızlı ve yavaş şekilde bunun bi yararı olurmu sizce ? olmazsa yumruklarımı başka türlü nasıl hızlandırıp güçlendirebilirim ?

duvara yumruk at diyecem sinirleri öldürmenin en iyi yolu ama sağlıksız onun için ellerini yumruk yapıp şınav çekebilirsin

yumruk üstünde şınavda çekiyorum zaten benim yapmak istediğim hızlı ve sert yumruk atmak mesela boksörler 2 tona yakın vurabiliyorlarmış hangi antremanlarla bu kadar sert vurabiliyorlar mesela.

şu şu hareketler denemez ama şunu söyleyebilirim , bir çok kasın gelişmiş olmalı yani biceps gelişsin triceps gelişsin omuzu boşver dersen senin yumruklar bi işe yaramaz omuz,biceps,triceps,sırt,bacak kaslarının kuvvetli olması lazım bütün kaslar için hareketlerin görsel anlatımını bu sitede bulabilirsin .
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

peki bu kasları vgciler gibimi geliştirmemiz lazım yoksa başka türden programlarlamı geliştireceğiz ?

hergün az ağırlık çok tekrar la kendine normal programından ayrıyeten bi program hazırla , böylece hergün çalıştığın için kondisyon olacak az ağılık çok tekrarlada dayanıklılık sağlanacak teorik olarak bu .

normal programdan ayrı vücudun diğer bölgeleri için hergün az tekrar çok ağırlık çalışırsam nasıl bir gelişme olur ? gelişme durmazmı sizce ?

vgciler çok ağırlık az tekrar diye birşey oldugunu bilmiyorum şahsen . çok ağırlık az tekrar programını kaldırdığın ağırlığı arttırmak için yaparsın .az ağırlık çok tekrarda genelde parçalama yada devamlılık programları olur ki sen güçlü yumruklar istiyosan ikisinide yapmalısın.

vgciler çok ağırlık az tekrar diye birşey oldugunu bilmiyorum şahsen . çok ağırlık az tekrar programını kaldırdığın ağırlığı arttırmak için yaparsın .az ağırlık çok tekrarda genelde parçalama yada devamlılık programları olur ki sen güçlü yumruklar istiyosan ikisinide yapmalısın.

peki yumrukları güçlendirmenin ağırlık kaldırmakla ne kadar ilgisi olabilir ?

Merhabalar Aradığın Soruları Yanıtlayacağım Önce Şu Kağıt Olayı :D Bu Filmden Görme Olay Aslında Güçten Önce El Yapınla Önemli Neyse:
Güçlü,Hızlı Veya Sert (Güçlü-Sert Farkı Ne diye sormayın Bende Bilmiyorum.) Yumruk Çıkarmak İçin 2 Eline 1'er Dumbell Alıyorsun 5kg İdealdir. ve Boşluğa Ayaktan ivmeli Yumruk Atıyorsun Nizami Yumruklar atmaya bak.

yumrukların güçlenmesi için kaslar güçlenmeli kasların güçlenmesi için çalışmalısın düz mantık işte .

arkadaşım yanlışın var yumrukların güçlenmesi kaslarla olsaydı jay cutler dünyadaki en sert yumruğu atardı ama gel görki onun yarısı kadar kaslı mike tyson kadar sert yumruk atamaz kasla bir alakası yok.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:17 ----------

Merhabalar Aradığın Soruları Yanıtlayacağım Önce Şu Kağıt Olayı :D Bu Filmden Görme Olay Aslında Güçten Önce El Yapınla Önemli Neyse:
Güçlü,Hızlı Veya Sert (Güçlü-Sert Farkı Ne diye sormayın Bende Bilmiyorum.) Yumruk Çıkarmak İçin 2 Eline 1'er Dumbell Alıyorsun 5kg İdealdir. ve Boşluğa Ayaktan ivmeli Yumruk Atıyorsun Nizami Yumruklar atmaya bak.

el yapısı derken ? biraz daha açıklarmısınız.Ve şu dambıl olayı gerçekten işe yarıyormu 14 yaşındayım 5 kg bana idealmi ?

arkadaşım yanlışın var yumrukların güçlenmesi kaslarla olsaydı jay cutler dünyadaki en sert yumruğu atardı ama gel görki onun yarısı kadar kaslı mike tyson kadar sert yumruk atamaz kasla bir alakası yok.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:17 ----------

el yapısı derken ? biraz daha açıklarmısınız.Ve şu dambıl olayı gerçekten işe yarıyormu 14 yaşındayım 5 kg bana idealmi ?

Evet eline dambılları al kendi gücüne göre kilosunu ayarlarsın artık gölge boksu denilen teknik yani boşluğa nizami veya kombine yumruklar çıkartıyosun farkını görüceksin.Arkadaşın el yapısından kastı hani eli zayıf ve kemikli olanla daha tombul olan birinin o kağıdı yırtma şansı aynı değildir demek istiyo galiba:confused:

Evet eline dambılları al kendi gücüne göre kilosunu ayarlarsın artık gölge boksu denilen teknik yani boşluğa nizami veya kombine yumruklar çıkartıyosun farkını görüceksin.Arkadaşın el yapısından kastı hani eli zayıf ve kemikli olanla daha tombul olan birinin o kağıdı yırtma şansı aynı değildir demek istiyo galiba:confused:

5 kg dambıl var ama bunlarla ne hızlı vurabiliyorum nede nizami bir şekilde vurabiliyorum birde sormam gereken şey var boşluğa hızlıca yumruk attıkça yumruk güçlenirmi ben boşluğa kollarım ağrıyana kadar yumruk atıyorum ve sanki yumruklarım biraz daha hızlı gibi.

5 kg dambıl var ama bunlarla ne hızlı vurabiliyorum nede nizami bir şekilde vurabiliyorum birde sormam gereken şey var boşluğa hızlıca yumruk attıkça yumruk güçlenirmi ben boşluğa kollarım ağrıyana kadar yumruk atıyorum ve sanki yumruklarım biraz daha hızlı gibi.

Öncelikle dediğim gibi ağırlığı kendine göre ayarlıcaksın 5 kg ağır geliyosa 3 kgluk dambıl alarak çalışabilirsin.İkinci olarak gölge boksu yaparak yumruk güçlenmez ama daha seri olur heleki teknik bir şekilde yaparsan daha çok faydasını görürsün.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=14083&highlight=yumruk
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=32470&highlight=yumruk
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=25191&highlight=yumruk
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=5799&highlight=yumruk

Arama Kelimeleri : yumruk

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı