Yumruk attıran kas

idikut

Üye
Arkadaşlar forumda dolaşırken bazı arkadaşların yumruk attıran kası sorduklarını ve yanlış cevaplar aldıklarını gördüm.Bir son sınıf tıp öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki bize bir anatomi hocası yumruk attıran kasın öne uzanmayı sağlayan serratus anterior(%90) ve pektoralis minor olduğunu söyledi.Söylemeden geçmeyeyim dedim.Serratus anterior 1-9. kaburgaların dış yüzlerinden başlar ve kürek kemiğinin iç kenarına yapışır.Kürek kemiğini öne yaslar orta hattan uzaklaştırır( uzaktaki bir cisme uzanmak ya da yumruk atmak) ve yukarı rotasyon (kolun baş üstü 110 dereceden sonraki abduksiyon hareketi, trapez kasla beraber) yapar.Pectoralis minor da 3-4-5 kaburga dış yüzlerinden başlar, kürek kemiğinin korakoid çıkıntısına yapışır. Kürek kemiğini göğüs kafesi üzerinde aşağı ve öne çeker.Eğer omuz sabitse kostaları kaldırır (yardımcı solunum kası).Serratus ile birlikte yumruk atma veya uzaktaki cisme uzanmayı sağlar.

Saygılarımla,

paylaşımın için saol.hiç merak etmemiştim ama olsun.yaw yumruğu sallarsın gider.sakatlanıncada doktor bey serratus kaslarım kosta kaslarım zedelendi demiycezya.gereksiz bi bilgi bence.saol genede.hehehehehe

paylaşımın için saol.hiç merak etmemiştim ama olsun.yaw yumruğu sallarsın gider.sakatlanıncada doktor bey serratus kaslarım kosta kaslarım zedelendi demiycezya.gereksiz bi bilgi bence.saol genede.hehehehehe

????? Anlam veremiyorum bazen sizlere.

Bende anlıyamıyorum kesinlikle..Adam burda bi bilgi paylaşıyo saygısızlık emeğe..Olmadı bu

gereksizse okuma gitsin niye okuyorsun başlıkdan konuyu anlayamıyormusun bizce gerekli olmuş sence gereksiz kime göre neye göre adam yazı yazmış birşey anlatmış emek var

emeğine sağlık senin kadar detaylı ve teknik tabirlerini bilmesemde dövüş sporu yapan biri olarak en güçlü yumruğun omuzdan çıkan yumruk olduğunu söyleyebilirim.

effektif ve sağlam, güçlü bi direkt yumruk ,yani "çırpma tabir deilen "den farklı güçlü bir yumruk için kinesiolojik olarak önce bacaklar, kalça, omuz,trapez ,en son triseps girer...)

eğer daha güçlü bi yumruk hedefleniyorsa "merkez kaç kuvvetinin de oluşturulması "sonucu "bisepslerinde " az da olsa rolü olur...

ama, enerji ttransferi yerden, yukarı doğru yapılmalı...))

yani kısaca , güçlü "impuls "yaratmak için ,işin içine daha fazla dinamik "kütle" , ve hız koymanız " gerekir..

impuls formülü(basitce):

I = ( M X V ) / delta t
lim delta t--> 0

m=kütle
v=hız
t=zaman
I = impuls

Back
Yukarı