Yulaflı Omlet Yanlış mı yapıyorum

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mrReis tarafından 11 Şubat 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. mrReis
    Offline

    mrReis Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2016
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Kahvaltıda 2 çay bardağı yulafı bir kaba koyuyorum üstüne 2 tam yumurta kırıp az tuz atıyorum karıştırıp omlet yapıyorum . Tadını geçtim 15 20 dk da anca tüketebiliyorum yanında yeşil çay ve 1 dilim kepek ekmeği sabah olmasa zaman pek önemli değil geçmiyor boğazdan . Yulaf ( etilifalif ) çiğ olduğu için mi tadı böyle oluyor . Bir bilgisi olan var mıdır acaba , öneriniz ne olur . Ketılda suyu kaynatıp yulafa döküp o şekilde mi yapsam acaba önerileriniz , şimdiden teşekkürler :)
     
  2. drakex4141
    Offline

    drakex4141 Üye

    Katılım:
    20 Mart 2017
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba. Bende yulafı zor tüketiyorum ilk başta yoğurt falan ne bulduysam bir kabın içerisine atıp bir su bardağı yulaf koyup yemeye çalışmıştım çok zor olmuştu yarısında bırakmıştım. Daha sonrasında yeni bir tarif keşfettim bende sizin gibi omlet yapıyorum bir kabın içerisinde 1 tam 2 beyazı olmak üzere 3 yumurta kırıyorum sonrasında üzerine 1 çay bardağı yulaf döküp bir çatal yardımıyla çırpıyorum daha sonra bir tavaya bir yemek kaşığı kadar yağ koyup üzerine yulaflı omleti bırakıyorum bir süre piştikten sonra bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirip pişiriyorum sonrasında tabağa alıp yanında mutlaka çeri domatesi veya mandalina,portakal veya sevdiğim bir meyveyi koyuyorum bazen kuru kayısıda koyduğum oluyor omletin tadı pek güzel değil evet üzerine biraz tuz eksek de yine de çok güzel olmuyor yanında bir şey tüketmezsen zor gider tavsiyem yanında bir şey tüket tatlandırsın :) Öyle gidiyor emin ol :)
     
  3. underworld.
    Offline

    underworld. Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2015
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    28
    Yumurta aki katip kivamini daha cok krep gibi yapabilirsiniz.
    Krep gibi olunca yemesi daha kolay oluyor.

    Ustune fistk ezmesi + yeşil çay mis
     
  4. virtual shark
    Offline

    virtual shark Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2011
    Mesajlar:
    51
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    evinizde mikrodalga fırın varsa şöyle de yapabilirsiniz. yulafı önce suda veya beslenme programınıza uygunsa sütte bekletip iyice yumuşatın. Sonra mikroldagada pişirin. Akabinde yumurtalarınızı bir kaba alıp, üzerine de pişmiş yulafı koyup çırpın. Sonrada tavada omlet şeklinde pişirin.
     
    kaldıray bunu beğendi.
  5. marsfield
    Offline

    marsfield Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2010
    Mesajlar:
    293
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    50gram yulaf ezmesi, 1 yumurta, 150ml süt, yarım bardak su, 10gr fındık, 15gram bal, 20gr chia tohumu, 50gr lor, 30gr kasar, bolca toz tarçın hepsini kaba koyup, mikrodalgada 3dk 20sn pişiriyorum. malzemeleri ihtiyacına göre değiştirebilirsin. evde mikrodalga varsa bu şekilde pişirmen çok pratik ve lezzetli.
     
    mrReis bunu beğendi.
  6. mali67
    Offline

    mali67 Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2015
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    2.593
    Ödül Puanları:
    123
    yulaf yemek ağır gelirse yemezsin kardeşim eziyete dönüştürmye gerek yok, bu sporu erken bıkarsın yoksa küskünlük gelir.
    2 yumurta yeme 4 yumurta ye yanına bir muz ye olsun bitsin.
    yada yulaf, süt, kuru meyve ve kuruyemişle istediğin oranlarda karıştır beklet yumuşasın 1 saatte yemeye hazır hale gelir ben genelde bu şekilde tüketiyorum.yok ben bekleyemem dersen sütü ılıt biraz cezvede öyle karıştır.yazları bu karışımı akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyarsan sabaha soğuk soğuk çok güzel oluyor.
     
    mrReis bunu beğendi.
  7. Saitama
    Offline

    Saitama Üye

    Katılım:
    30 Mart 2017
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Ayni yaptigin isleme icine 2-4 arasi yemek kaşiği kaşar loru ilave edin. Hatta 1 çay kaşığı çörek otu, pul biber, kekik de ekleyebilirsin. Bu karışımı tavaya dök 5dk ya hazir.

    Yanmamasi icin zeytinyağı kullanabilirsin
     
    mrReis bunu beğendi.
  8. Rivn
    Offline

    Rivn Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2018
    Mesajlar:
    117
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam blendırını alıyorsun, yumurtanı, muzunu, yulafını varsa 1 ölçek whey proteinini koyup kendine güzel bir krep yapıyorsun tavada :)
     
  9. heraxles
    Offline

    heraxles Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2018
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    whey proteini başka besinlerle belendırda çekip lapa haline getiren adam cahildir. hadi bak gainer katarsın daha yararlı olur hatta. whey protein gibi besin değerine sahip olup yoğunluğu bu kadar az bir besin yok. wheyin mantığı budur zaten kana hızlı karışmasıdır. acil protein ihtiyacını karşılar. dangalak gibi whey katacağına 24 gram proteini ekstra birşeyler ekleyerek sağlayabilirsin. kaldıki whey deki protein oranının 24 gram olması şekerin minimumda tutulmasıyla düşüktür. wheyi tutupta karb ve şeker patlaması besinlerin içine atmak ayrı bi cahilliktir. onun yerine git gainer al 50 gramdan fazla protein var içinde şekeride boru gibi. adamlar dangalark değil o proteini 24 ten çıkaramıyor şekeri ayrıştırılmış en zengin miktar bu kadar oluyor ancak onda bile 1 2 gram şeker kalıyor.
     

Sayfayı Paylaş