Yulaf Lapası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve boksbody tarafından 28 Aralık 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Lapa sevenler yulaf lapasına bayılacak, hem pratik hem bol sağlıklı karbonhidratlı hem de bol proteinli bir tarif vereceğim
    bunu damak tadınıza ve makro ihtiyacınıza göre farklı miktarlar ve farklı besinler kullanarak ta çeşitlendirebilirsiniz.celik tava olmasi onemli
    1- kıymayı haşlıyoruz
    2- üzerine yulafı ekliyoruz
    3-üzerine kaşar peynirini ekliyoruz(bende tel peynir vardı organik onu ekledim)
    4- üzerine 3 parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz artı biraz tuz
    5- suyu iyice çekinceye kadar haşlıyoruz bu arada zaman zaman karıştırıyoruz ki iyice dağılsın ve dibi tutmasin
    6- 10 dk kadar haşlamak yeter
    7- soğuyunca ister hemen yeyin ister ertesi gün hafif ısıtıp yemek üzere paketleyin
    afiyet olsun

    ben genelde bu tarifi yapar ve ertesi gün için paketlerim buzdolabında saklarım, ertesi gün ya sabah ya öğlen kaloriferde hafif ısıtıp yerim
    miktarlar size kalmış, ben genelde 150-200 gr kıyma, 200 gr yulaf, 25-50 gr peynir kullanıyorum
     

    Ekli Dosyalar:

    Nuwaze ve wrestler bunu beğendi.
  2. Zizxy
    Offline

    Zizxy Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2016
    Mesajlar:
    703
    Beğenileri:
    187
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mobilya Makina Operatoru
    Yer:
    istanbul
    Keskek gorunumlu yulaf lapasi :) Bu aksam antreman sonraki besinim olucak tarif lezzet notunu buradan paylasicam :) ilk lapa yemegim olucak ayrica :)
     
    boksbody bunu beğendi.
  3. Nuwaze
    Offline

    Nuwaze Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    en sevdiğim iki besin bir arada. pisirmesi kolay kıyma ve kaliteli karbonhidrat yulaf, mutlaka deneyeceğim. tarif için teşekkürler
     
    boksbody bunu beğendi.
  4. Zizxy
    Offline

    Zizxy Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2016
    Mesajlar:
    703
    Beğenileri:
    187
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mobilya Makina Operatoru
    Yer:
    istanbul
    Dun aksam 150 gr kiyma- 70 gr yulaf - 15 gr sogan -70 gr tam yagli kasar.
    Suyunu sanirim biraz fazla koydum. Sulu olmustu az da olsa. Lezzet bakimindan hic fena sayilmaz zorlanmadan yiyebildim.
     
    boksbody bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş