anlıyorum cevaplarınız için teşekkür ederim.Ben bu programı uygulayacağım sizce iyimi(bulktayım)
8.00 - KAHVALTI :
3 tam yumurta , 3 yumurta beyazı. 1 kase yulaf ezmesi (yada mısır gevreği ) , 250 ml. sut. peynir zeytin vs....
10.30 - ARA ÖĞÜN :
1 olçek protein tozu (karma pro) , 1-2 adet mevsim meyvesi
13.00 - ÖĞLEN YEMEĞİ :
200-250 gr et ( kırmızı beyaz fark etmez) , 1 porsiyon lapa pirinç (makarna yada eşdeğer patatesde olabilir) ,1-2 bardak ayran (yoğurt , kefir olabilir. kefir bonus olur diyebilirim ) salata. 50 gr kadar k.yemiş (ceviz,badem, fındık, kab. çekirdeği yada fıstıktan birini seçin)
15.00 ANT ONCESİ :
Öncelikle ortalama ''15 gr'' sıvı amino asit . (burada olcunun gramajı değil toplam almanız gereken amino miktarıı yazıyorum. yani 15 gr amino asite eşdeğer olcude urunu kullanın. amino tabletsede olcu aynıdır). BCAA da 5-6 gr yeterlidir. sıkı bir Trainer sanız ve sık ant atıyorsanız. glutamin 2.5 gr. creatine 2.5 gr alınız.
15.30 ANTRENMAN :
varsa sporcu içeceği alınabilir. ancak en onemli şey sudur. 1.5 litre kadar almalısınız. yaz aylarında bu miktar 2 katına bile çıkabilir.
16.30 ANT SONRASI :
15 gr amino. 5 gr bcaa. sık çalışıyorsanız 2.5 gr glutamine , 2.5 gr. creatine.
17.00 ANT SONRASI :
1 olcek protein tozu ( karma pro). 1-2 mevsim meyvesi.
18.00 AKŞAM YEMEĞİ :
200-250 gr et. 2 adet orta boy patates(yada 1 porsiyon pirinc yada makarna.az miktarda tereyağı ilave edebilirsiniz) salata, yoğurt ( yada benzeri ). yarım porsiyon baklagil ( bezelye , fasulye vb. )
20.30 ARA ÖĞÜN :
tam tahıllı ekmekten yapılmış 100 gr lor peynirli eklenmiş bir tost. içine bir yumurta omletide ilave edebilirsiniz.
22.30 YATMADAN ÖNCE :
1 olcek protein tozu (karma pro ) karısımı. su ile yapınız.
23.00 YATMA VAKTİ :
varsa zma tablet. yada bir b vitamin complex.
oklohoma arkadaşımızdan alıntıdır