Aleykum selam. Ben size kendi yaptığımı söyleyeyim.
A) 100 gr yulaf ezmesini robottan geçirdikten sonra içine 1 muz doğrayıp 1 su bardağı süt ekliyorum ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt koyduktan sonra 1 çay kaşığıda tarçın atıyorum ve bunları blender dan geçirdikten sonra kıvama bakıp ona göre su ekliyorum sonra kafaya dikiyorum

B) 100 gr yulaf ezmesini toz haline getirdikten sonra karıştırma kabının içine 3 yumurta kırıyorum sarı ve beyazıyla birlikte (tercih senin) daha sonra 100 gr yağsız ve tuzsuz lor (2-3 yemek kaşığı) atıyorum. 1 çay kaşığı çörek otu, kekik ve pul biber attıktan sonra çatal yardımıyla karıştırıyorum ve ısıtılmış tavaya çok az zeytin yağı döküp tavaya yaydırdıktan sonra hazırlanan karışımı döküyorum ve kısık ateşte 5 dk bir tarafını 5 dakika diğer tarafını pişirdikten sonra 1 bardak sütle birlikte afiyetle yiyorum
forumda daha farklı tarifler bulabilirsin, su ile pişiripte yiyen var direk avuç avuç yiyende veya hazırladığı karışımı dolaba koyup ertesi sabah aşure gibi yiyende