Yulaf Ezmesi Tarifi Verirmisiniz?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tar1kcan tarafından 9 Mayıs 2020 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. tar1kcan
    Offline

    tar1kcan Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2020
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Selamlar Geçen yulaf ezmesi almaya gittim markette kalmamış diye karşıdaki aktardan açık aldım sebebi belki ondandır bilmiyorum. Yulaf ezmesini ilk süt pekmez ceviz ile karıştırdım ama 2 kaşıktan sonra midem bulandı yiyemedim tadı çok lanet bişi. Sizce ne yapmalıyım toz haline getirip sütle mi içsem ne yapsam bir taktik verir misiniz siz nasıl tüketiyorsunuz?
     
  2. furkannzmn
    Offline

    furkannzmn Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2020
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    onu sadece midesizler yiyebilir öyle hahahaha.
    Bak şimdi 100gr kadar yulafı geniş kaseye ve derin de olsun koyuyorsun. üzerine biraz kaynar su. Çok olmasın üstünde gezdir yeter. Daha sonra bir tatlı kaşığı bal ekliyorsun ve abartmadan karıştırıyorsun. Daha sonra üstüne elma muz portakal çilek ne varsa ekliyorsun. Sadece elma da olur. Ne varsa yani. En son da tarçın döküyorsun afiyetle yiyorsun. Ama dikkat et her yulafı kaşıklayıp ağzına attığında kaşıkda meyve de olsun ki yulafın tatsızlığını absorbe etsin . Gecenin 5 inde üşenmeden yazdım la haahhahahahahaha. Afiyet olsun paşam
     
  3. alperkrt17
    Offline

    alperkrt17 Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2020
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulabilirseniz birdahakine kesinlikle Eti litalif yulaf ezmesini tavsiye ederim. Tarife gelince. Muz, yiyeceğin miktarda yulaf (bir miktarın yoksa 80 90 gr arası kafi), Tarçın, yapılışı. Yulafı kaseye koy, üzerine kaynar su (heryerini ıslatarak suyun yulafın üstüne çıkacak şekilde dök.) üstünü peçeteyle kapat 3 dakika kendi buharında kaynasın. Sonra muzları olabildiğince küçük doğra. Yulafın dibine bak hiç su kalmasın varsa süz yada bekle çeksin suyunu. Muzları kaseye at içine 2 çay kaşığıda tarçın. Ek meyve atabilirsin ama tadını bozar. En iyisi muz ile. Afiyet olsun.
     
  4. igormami
    Offline

    igormami Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2018
    Mesajlar:
    879
    Beğenileri:
    250
    Ödül Puanları:
    73
    açık almayın. bayat olabilir. alacaksanız lifalif veya kellogs alabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş