Yulaf ezmesi nasıl yenir

arkadaşlar yulaf ezmesini sütle karıştırıp muzla tükettim ama benim için zor oldu araştırdım yumurtayla bal katarak pişirip yiyin diyorlar bazıları rondoda toz haline getirin üstüne süt bir kaşık bal ekleyerek tüketin diyorlar ben sabahları zor kalktığımdan öyle ayrıntılı uğraşamıyorum benim için bir bardak şeklinde sıvı olarak 30 sn de tüketecek hale gelse daha iyi olur nasıl tüketmeliyim
 
Benim en sevdiğim tarif şu.

1 Adet muzu buzdolabına at ve dondur, daha sonra donmuş muzu Blender'a at, yulafı da Blender'a at ve çok az su ekle, çok cıvık olmayacak şekilde, tarçın falan ekle ve karıştır, sonra tüket.

Şimdiye dek denediğim tarifler arasında en beğendiğim bu oldu, herhangi bir katkı maddesi veya tatlandırıcı eklemeden.
 
50 kere yazdim. bikmadan yine yazayim bu yulaf yuzunden konu kilitlemekten yoruldum.
yulafi pisirip yeyin
pilav gibi bulgur mskarna gibi bu karbo kaynaginida haslayin
bicok yerde tarif verdim.
hasladiktan sonra yumusayip lapa kivamina geliyor. yani yenilebilir forma giriyor.
sonrasi size kalmis ister tatli ister tuzlu turevi hale getirip yeyin
tarcin protein tozu muz sut gibi seylerle tatli
kasar kiyma vb seyler ekleyerekte tuzlu formda tuketebilirsiniz.
 
Back
Yukarı