Yine omuz sakatlanması!!

hernan77 dedi:
senin adına sevindim cherokee arkadaş. sakatlığın ne menem birşey olduğu bu spora gönül veren herkes tarafından bilinir. yavaş yavaş tempo arttır. iyi ısın. ısınma deyince salonda ısınarak çalışan bi ben varım herhalde ama yine de omuz sakatlandı.

bi de yukarıda anterior deltoidin köprücük kemiğine bağlanan kısmı ile ilgili sakatlandığımı yazmıştım. buz koyma olayı antrenmanlardan sonra mı yapılsa ii olur.

kendine ii bak. kolay gelsin.....

hernan çok teşekkür ederim. bugün ikinci antrenmanımı yaptım tabi gene 0 ağırlık. ama süperdi. moralim çalışamadığım günler boyunca hergün biraz daha kötüleşiyordu.Sanki bir daha hiç çalışamayacakmışım gibime geliyordu. sanırım herkese oluyor bu. çok şükür.
hernan77 buz uygulaması ağrılı dönemde yapılır. bu ağrılı dönemde iki gün yani 48 saat; omuza 3 saat arayla 20 dakikalık buz uygulanır. eğer hala ağrıların varsa buz uygulaması yapabilirsin.
ben sana uyguladığım tedaviyi özel mesajdan atacağım. şimdi bir kaç ilaç karışımı olduğundan daha doğrusu kendi denemem olduğundan tıp literatüründe yer almadığından buraya yazmak istemedim. bir uygula istersen. ben faydasını gördüm.

Stretching esneme yapılmadan başlanan özellikle her kış idmanı sakatlığa açık bir davetiyedir arkadaşlar. Dediğim gbi özellikle esneme hareketlerinin önemi kışın yapılan idmanlarda iki kat önem kazanmaktadır. Ben de spora ilk başladığım yıl olan 2001 de soğuk bi kış gününde direk ısınmadan soğuk halimle barfiks çekme girişiminde bulunma gafletinde bulundum. Zaten çekemediğim için özellikle girişim diyorum. Neyse ilki tam gelmedi zaten ikinciyi zorluyum dedim o da nizami gelmedi ve bununla beraber hafif bi ağrı hissettirdi ön omuzda ve üçüncüyü denemeye çalışmamla kitlenmem bir oldu. Olduğum yere bıraktım kendimi.
Ancak tabii ki o hırsla o istekle göğüs çalışmaya gelmişim kendimi alıkoyamadım da çalışmadan yattım bench prese barı bastıkça ön omuz taraflarında bi kemiğin oynayışını hissediyom hafif sızı da veriyo. Neyse baktım olmayacak iyice canım sıkılmış idmanımı yapamamış olarak terk ettim salonu. 3 Hafta kadar da uğramadım. Döndüğümde yenilenmiş gibiydim ne ağrı ne sızı kilolara da çok daha iyi basabiliyordum. Yani sakatlığın bi anlamda faydası oldu. Başka türlü vucudu böyle aralar verip dinlendirmeyeceğiz yoksa.
Şu anda vucuduma baktığımda ise hala o sakatlığın olduğu yerdeki kemiğin sol taratakine göre daha farklı bi duruşu olduğu gibi bi durum var psikoloöjik midir nedir?

schwarzy dedi:
Stretching esneme yapılmadan başlanan özellikle her kış idmanı sakatlığa açık bir davetiyedir arkadaşlar. Dediğim gbi özellikle esneme hareketlerinin önemi kışın yapılan idmanlarda iki kat önem kazanmaktadır. Ben de spora ilk başladığım yıl olan 2001 de soğuk bi kış gününde direk ısınmadan soğuk halimle barfiks çekme girişiminde bulunma gafletinde bulundum. Zaten çekemediğim için özellikle girişim diyorum. Neyse ilki tam gelmedi zaten ikinciyi zorluyum dedim o da nizami gelmedi ve bununla beraber hafif bi ağrı hissettirdi ön omuzda ve üçüncüyü denemeye çalışmamla kitlenmem bir oldu. Olduğum yere bıraktım kendimi.
Ancak tabii ki o hırsla o istekle göğüs çalışmaya gelmişim kendimi alıkoyamadım da çalışmadan yattım bench prese barı bastıkça ön omuz taraflarında bi kemiğin oynayışını hissediyom hafif sızı da veriyo. Neyse baktım olmayacak iyice canım sıkılmış idmanımı yapamamış olarak terk ettim salonu. 3 Hafta kadar da uğramadım. Döndüğümde yenilenmiş gibiydim ne ağrı ne sızı kilolara da çok daha iyi basabiliyordum. Yani sakatlığın bi anlamda faydası oldu. Başka türlü vucudu böyle aralar verip dinlendirmeyeceğiz yoksa.
Şu anda vucuduma baktığımda ise hala o sakatlığın olduğu yerdeki kemiğin sol taratakine göre daha farklı bi duruşu olduğu gibi bi durum var psikoloöjik midir nedir?
ewt arkadaşım sakatlanmasak akıllanacağımız yok bu bize ders oluyor ve bida vücudu çok zorlamamaya gayret ediyoruz.Omuzunun durumu ise psikolojik olabilir bende sağıma soluma fazla takarım ama yinede doktora görünmende fayda var bi terslik olmasın.

herkese merhaba,
benzer ağrıyı çekmiş arkadaşların tavsiyelerine şiddetle ihtiyacım var.
eski bir sukayağı yarışçısıyım yaşım 42.
20 li yaşlarda çekmeden mütevellit sakatlanmıştım.
şimdi 1-2 aydır sol omuzumdaki ağrı ,kolumu yana açmamı engelliyor.
Mesela araba kullanırken cam açıp kolumu koyamıyorum.ceket giyemiyorum.kolumu veya dirseğimi yana ve baş üstüne açamıyorum.
ne yapmam gerekiyor.tecrübelerinize ihtiyacım var.
teşekkürler

sol omuzundakı agrı içtenmı .hissettıgın agrı veya acı omuzunda kemıklerın bırlestıgı yerde gıbımı.kollarını yukarı dogru basma hareketı yaparken agrı varmı.varsa buyuk ıhtımalle rotator cuf sakatlıgın vardır.kesın demıyorum tahmınımce dıyorum.sana gosterecegım linkte tedavi edici hareketleri var.yanında jelatın alabılırsın, kelle paca corbası iç her gun.sıkıntılı ve uzun zamanda gecen bır rahatsızlık.benım basıma geldı bu hareketlerı yaptım.jelatınlı gıdaşlar almaya dıkkat ettım ve kesınlıkle zorlama yapma.agırlık vs.

gececegını tahmın edıyorum.ama uzun zamanda,yınede bır doktora gorun.
saygılar dılerım.
http://www.sporhekimligi.com/omuz.php

egzersizleri
http://familydoctor.org/online/famdocen/home/healthy/physical/injuries/265.html

bahsettiklerinin üçüde var.ağrı içte .ayrıca verdiğin linklere bir göz attım çok yararı olacak.

zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim.kolay gelsin...

Merhaba lar bende aynı şekilde bir hadise yaşadım ilk başlarda ufak ağrılar başladı ama ağırlık kaldırırken sadece durduk yere bir ağrı yoktu Sol Omzumu böle kasıp sıkıstrdıkca agrı var mr cektrdim doktor omuzda ödem oluşmuş dedi ve neredeyse 1 ay oldu buz tedavisi ve birkac hareketler verdi yaptım tamam ama suan genede kasınca az da olsa agrı var bu sekilde normall mi tekrar hafif agırlıklar kaldırsam bişi olurmu ilerleme olurmu acaba cünkü cok ara verdim :(

Selamun Aleyküm arkadaşlar dün antrenmanda arnold press yaparken sol omzum bir anda boşladı ve bi ağrı oldu şimdi kolumu paralel hareket ettirmek istediğimde ağrı oluyor kaldırdığım ağırlıkta on yada oniki kiloydu bu ağrıdan kurtulmak için ne yapmam lazım

Back
Yukarı