B3RkOvi dedi:
Normal bir insan Yilbasi geldiginde eglenmek ister bu cok normal.Ya arkadaslarla evde toplanilir yada bir mekana gidilir eglenilir.Ya sevgilinle basbasa olmak istersin.Ya evde oturup televizyondan yilbasi programlarini izlersin.Hicbirsey yoksa bile efendi gibi disari cikarsin ordaki insanlari izlersin.
Ama bu insanlar(!) oyle dusunemiyor.Ne kiz var ne para var ne aile egitimi var ne saygi var bunlar looser yani kaybedenler.Anca erkek erkege gezip kizlara sarkmak cesitli ayiliklar yaparak kizlari etkilemeye calismak icin hayvani icguduleri var.Turist kizlari fahise gibi gorup ahlaksiz teklifler tacizler pis gercekten.Turistler gercekten biraz daha rahat oluyorlar yani buradaki gibi degil.Iki kiz cikip eglenebiliyorlar.AmA bizde ayilar yanlarinda erkek yoksa kizlara fahise gozuyle bakiyorlar(yanlis anlamayin ben o magandalardan bahsediyorum).
Ama kendi kizkardeslerini annelerini disari cikarmazlar.Onlar evde oturur namuslu cunku onlar(!) ama oglu elalemin kizina sarkar taciz eder o erkek delikanli o.Turkiyede ciddi derecede sosyal problemler var.Kafalar cok geri.
Güzel özetlemissin gerçekten, bence bunda en büyük pay, kapalı bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor.
Dediğin gibi, o kro dediğimiz adamların sosyal çevresinde kadın çok ulaşılmaz bir konumda, bu nedenle kadına inanılmaz bir açlıkları var.
Ailelerinden aldıkları terbiye, iyi aile kızının gece sokaklara çıkmayacağı yönünde, bu sebeple, gece dışarı çıkan her kadın potansiyel orospu onların gözünde.
Bunda ciddi olarak ailelerin hatası var. Buna dair bir örneği dün yaşadım, kız arkadaşımın annanesi, "iyi aile kızı gece sokağa çıkmaz, Emre sakın Taksime götürme" dedi.
Ki bunu diyen, emekli bir öğretmen, oldukça iyi bir sosyo ekonomik yapıda bir büyüğüm.
Düşünüyorum, bu tür bir zihniyet, etkisi altına aldığı genç erkeklerin bilinç dışına, "gece dışarı çıkan kız kötüdür" algısını yerleştirmiş oluyor.
Böyle olunca, kötü kadına herşey yapılabilir çıkarımına ulaşıyor kızdığımız magandalar.
Durum gerçekten vahim, dediğiniz gibi, iş eğitimde, ancak eğitimi veren saygıdeğer büyüklerimizin kafası yeterince karışık, bu uzun süre böyle gider gibi görünüyor