Maddi anlamda en rahat edilecek meslekleri sayarsakAman mühendislikten uzak dur pişman olma ben gibi ama bu sene polisliğe giden arkadaşlarımda hiç memnun değiller onu da söyleyim sana aynı şekilde harp okuluna gidenlerde.Hemşirelik kebap onu zorla derim![]()
Tıp,Dişçilik , Eczacılık , Mühendislik
gerisi bir alt lige giriyor ve haliyle ücretleride düşük oluyor.Böyle bir ülkede asker veya polis olmak manasız geliyor.
Eskiden askerliğe çok büyük ilgim vardı fakat ülkenin durumunu görünce fikrim çok değişti.Ülkem hakkında fikirlerim değişince.
Eğer sektörde tanıdığın vs. varsa inşaat mühendisliği baya sağlam meslek.Ukrayna ,Romanya gibi doğu Avrupa ülkelerinde iyi iş var, + ortam sağlam hem iyi para kazanır hem hayatını yaşarsın.
Sağlık alanı için zaten konuşmaya gerek yok.
Askerlik polislikte ise en yüksek rütbede bile alacağın maaş belli.
Kısacası meslek seçimini iyi yapın.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:27 ----------
Doğrusu YGS - matematiği dediğimiz ilkokul matematiğinden 20 den aşağı net yapan biri varsa bu onun zeka seviyesi ile alakalıdır . Temel gerektirmez.çok rahat demek biraz abartılı olmuş. 400 puana çıkmak altyapısı iyi olmayan biri için imkansız en azından benim girdiğim senedeki ygs de bu şekildeydi. 400 puan yapabilmek ve bunun üzerine çıkabilmek için matematik ve fenden de net çıkarmak gerekli. iyi bir çalışmayla altyapı eksikse ve sadece türkçe sosyal çözülecekse 300-320 puan buldurulabilir. yani en azından benim çevremden gördüğüm bu şekildeydi
Tabi LYS Mat dersen akan sular durur Integral-Türev-Trigonometri ve daha bir çok baba konu boru gibi gelir.
Ama YGS 'den 350 yapmak çokta zor değil.Dediğin alt yapıdan kasıt dersleri dinlemiş olmak bence.