ygsden 300 puan almam gerek.

Aman mühendislikten uzak dur pişman olma ben gibi ama bu sene polisliğe giden arkadaşlarımda hiç memnun değiller onu da söyleyim sana aynı şekilde harp okuluna gidenlerde.Hemşirelik kebap onu zorla derim :)
Maddi anlamda en rahat edilecek meslekleri sayarsak
Tıp,Dişçilik , Eczacılık , Mühendislik

gerisi bir alt lige giriyor ve haliyle ücretleride düşük oluyor.Böyle bir ülkede asker veya polis olmak manasız geliyor.
Eskiden askerliğe çok büyük ilgim vardı fakat ülkenin durumunu görünce fikrim çok değişti.Ülkem hakkında fikirlerim değişince.

Eğer sektörde tanıdığın vs. varsa inşaat mühendisliği baya sağlam meslek.Ukrayna ,Romanya gibi doğu Avrupa ülkelerinde iyi iş var, + ortam sağlam hem iyi para kazanır hem hayatını yaşarsın.

Sağlık alanı için zaten konuşmaya gerek yok.

Askerlik polislikte ise en yüksek rütbede bile alacağın maaş belli.

Kısacası meslek seçimini iyi yapın.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:27 ----------

çok rahat demek biraz abartılı olmuş. 400 puana çıkmak altyapısı iyi olmayan biri için imkansız en azından benim girdiğim senedeki ygs de bu şekildeydi. 400 puan yapabilmek ve bunun üzerine çıkabilmek için matematik ve fenden de net çıkarmak gerekli. iyi bir çalışmayla altyapı eksikse ve sadece türkçe sosyal çözülecekse 300-320 puan buldurulabilir. yani en azından benim çevremden gördüğüm bu şekildeydi
Doğrusu YGS - matematiği dediğimiz ilkokul matematiğinden 20 den aşağı net yapan biri varsa bu onun zeka seviyesi ile alakalıdır . Temel gerektirmez.
Tabi LYS Mat dersen akan sular durur Integral-Türev-Trigonometri ve daha bir çok baba konu boru gibi gelir.

Ama YGS 'den 350 yapmak çokta zor değil.Dediğin alt yapıdan kasıt dersleri dinlemiş olmak bence.

belirteyim ilkokul 6dan sonra bazı sebeplerden dolayı hiç ders dinlemedim ders çalışmadım onun için temelim yok

belirteyim ilkokul 6dan sonra bazı sebeplerden dolayı hiç ders dinlemedim ders çalışmadım onun için temelim yok
O zaman bence 1 sene bekle,tekrar gir sınava.İlkokul temeli olmadan hadi diyelim YGS Mat geçtin
LYS çok zor yani YGS ile kıyaslanamaz bile.

En iyi yapacağın bu sene sınava girmeyecek gibi otur konu anlatımlı kitabını al soru bankanı al , imkanın varsa dershaneye yazıl bu işi hallet.dumbelllls

Doğrusu YGS - matematiği dediğimiz ilkokul matematiğinden 20 den aşağı net yapan biri varsa bu onun zeka seviyesi ile alakalıdır . Temel gerektirmez.
Tabi LYS Mat dersen akan sular durur Integral-Türev-Trigonometri ve daha bir çok baba konu boru gibi gelir.

Ama YGS 'den 350 yapmak çokta zor değil.Dediğin alt yapıdan kasıt dersleri dinlemiş olmak bence.

ben 2011 senesinde ygs ye girip mf alanında 420 puan almış biri olarak şunu söyleyebilirim o sınava sen bence girmemişsin. benim temelimin iyi olduğunu söyleyebilirim az da çalışmadım. 20 den aşağı yapan biri varsa zeka seviyesiyle alakalı diyorsan git istatistiklere bir bak öğrencilerin %80i gerizekalı o zaman...

moral bozmak için demiyorum ama emin ol 350 puan yapmak altyapısı iyi olmayan ve sınava az zamanı kalan biri için imkansız denebilir kendi tanıdıklarımdan söyleyebilirim.

Son düzenleme:
ben 2011 senesinde ygs ye girip mf alanında 420 puan almış biri olarak şunu söyleyebilirim o sınava sen bence girmemişsin. benim temelimin iyi olduğunu söyleyebilirim az da çalışmadım. 20 den aşağı yapan biri varsa zeka seviyesiyle alakalı diyorsan git istatistiklere bir bak öğrencilerin %80i gerizekalı o zaman...

moral bozmak için demiyorum ama emin ol 350 puan yapmak altyapısı iyi olmayan ve sınava az zamanı kalan biri için imkansız denebilir kendi tanıdıklarımdan söyleyebilirim.
3 aydır adam akıllı kitap açmadım puanım kazanmak istediğim yere fazlasıyla yettiğinden.
370 yapıyorum hala.

Zaten Türkiye gibi bir ülkede %80 düşük zekaya sahip demek yanlış olmaz.
Ülkenin durumu ve ülke nüfusunun seviyesine bakacak olursak.
Gerizekalı abartılı ama ortalama zekadan az diyebiliriz.

3 aydır adam akıllı kitap açmadım puanım kazanmak istediğim yere fazlasıyla yettiğinden.
370 yapıyorum hala.

Zaten Türkiye gibi bir ülkede %80 düşük zekaya sahip demek yanlış olmaz.
Ülkenin durumu ve ülke nüfusunun seviyesine bakacak olursak.
Gerizekalı abartılı ama ortalama zekadan az diyebiliriz.
helal olsun diyorum demekki senin gibi biri azcık çalışırsa (kitabı açarsa) geçtim o sınavı MIT'de tam burslu okur. malesef biz o kadar zeki değiliz kusra bakma :)
ortalama zekayı neye göre belirliyoruz onu da anlamadım heralde bir japon getirsek çalışmadan ygs den full çekecek :)

gerisi bir alt lige giriyor ve haliyle ücretleride düşük oluyor.Böyle bir ülkede asker veya polis olmak manasız geliyor.
Eskiden askerliğe çok büyük ilgim vardı fakat ülkenin durumunu görünce fikrim çok değişti.Ülkem hakkında fikirlerim değişince.

Eğer sektörde tanıdığın vs. varsa inşaat mühendisliği baya sağlam meslek.Ukrayna ,Romanya gibi doğu Avrupa ülkelerinde iyi iş var, + ortam sağlam hem iyi para kazanır hem hayatını yaşarsın.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:27 ----------

Polislik yada askerlik maaşı için yapılan bir meslek değildir zaten Böyle bir mesleği yapmak için o mesleğe aşık olmak gerek

Polislik yada askerlik maaşı için yapılan bir meslek değildir zaten Böyle bir mesleği yapmak için o mesleğe aşık olmak gerek
Türkiye gibi bir ülkede aşık olana helal olsun diyorum.

aslında sadece polislik-askerlik olarak bakmamak gerek bütün meslek için geçerlidir işini severek yapma,aşık olma.ben mühendislik okuyorum inan hergün duyuyorum bu lafı istemiyorsan hemen bırak git başka bişey oku diye :D

aslında sadece polislik-askerlik olarak bakmamak gerek bütün meslek için geçerlidir işini severek yapma,aşık olma.ben mühendislik okuyorum inan hergün duyuyorum bu lafı istemiyorsan hemen bırak git başka bişey oku diye :D
Bence askerlik polislik farklı bir olay.
Fakir gariban insanların çocukları şehit olurken, elinde iktidarı gücü bulunduranların çürük raporu aldığı,insanların çöpten yemek yediği bir ülke burası.

slm arkadaşlar polisliği istiyordum ygsden 300 hedeflemiştim 290 puan aldım
tr 21
sos 28
5 tanede mat
şuan sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum pmyo baraj puanı 250 olarak açıklandı önümde mülakat ve pmyo yazılı sınavı var
pmyo yazılı sınavında 36 tr 36 mat 12 coğ 12 tar 12 anayasa 12 genel kültür soruyorlar ve en az 75-80 net civarı net yapmak lazım matı ve trsi ygsden kolay fakat 75 neti geçmem için (ki bende matematik yok) anayasa,coğrafya,tarih,genel kültür ve türkçeyi fulle yakın yapmam lazım ve 7-8 tanede mat lazım sizce başarabilir miyim çok mu zor olur mat yapmadan

vücut geliştirmeye tam adapte olamadım fakat üzücü bir haber geldi geçen seneye göre 3bin kişi daha az alınacakmış pmyoya

Back
Yukarı