Yeni programımda anlam veremediğim hareket yardım lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Axe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Axe

Üye
1 gün programı ve 2. gün programı olarak ikiye bölünmüş programı uyguluyorum.

1. gün Legs-Chest-Latissumis dorsi
2. gün Deltoid-Biceps-Triceps

1 gün programımda

bacak hareketiyle başlıyorum ( vucuda göre bacaklarım ince kaldığı için )
sonra göğüs ile devam ediyorum

Inlıne bench press

ınlıne bench dumbell press

***Close grıp bench press ( bu harekete göğüste anlam veremedim bildiğim kadarıyla barı dar tutuş triceps çalıştırıyor bunu göğüse neden koymu olabilir yoksa yanlışlıkla mı yazıldı ? )

Flat bench dumbell press

Bildiğim kadarıyla close grip bench press hem tricepsi hemde iç göğüsü çalıştırıyor fakat ikisindeki dirsek duruşu az da olsa farklı..

göğüs için dirsekler yana doğru bakmalı, triceps için kolun üst kısmı vücutla 45 derecelik açı yapmalı.

göğüs için dirsekler yana doğru bakmalı, triceps için kolun üst kısmı vücutla 45 derecelik açı yapmalı.

Gögüs egzersizleri arasında var dirsekler yana doğru bakmalı derken biraz daha detaya girermisiniz hocam

göğüs için close grip yapılıyorsa barı tutan eller arasındaki mesafe omuz genişliğinde ya da biraz daha dar şekilde olmalı. Kuşbakışı bakıldığında üst. kollar ve gövde arasında 90 derecelik açı olmalı (yani dirsek uçları yanlara bakar vaziyette..). dirsekleri yana açmak gerektiği için bu tutş şekli itibariyle fazla dar tutulursa bilek eklemlerine olan baskı çok artar ve sakatlıklara sebebiyet verebilir.

triceps içinse eller arasındaki mesafe daha az olmalı (daha dar tutulmalı). burada kuşbakışı bakıldığında ise üst kollar ve gövde arasında 45-50 derecelik açı yapmalı. yani dirsek uçları yanları değil hafif önleri işaret etmeli.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:09 ----------

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bench-press-rehberi-t54343.html

şu linki de incelemeni öneririm. senin sorduğun sorunun cevabıyla birlikte bench press için önemli bilgiler mevcut.

• Like
Reactions: Axe
Göğüs içindi detayınız içn teşekkür ederim hocam

-ÖNCELİK HAKKI İHLALİ-

Değerli üyemiz Başlığınız acil,yardım gibi terimleri kullandığınız için kilitlenmiştir. forumda her üye eşit hakka sahiptir ve kimsenin öncelik hakkı yoktur.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı