Yeni Beslenme Programım Nasıl Sizce

hasancur

Üye
Arkadaşlar, beslenme programımı değiştireceğim, amacım yağ yakımı ve bir nebzede olsa kas gelişimi. Boy 179, Kilo 85 sizce amacım doğrultusunda uygun bir program mı ?

Sabah :
4 yumurta 2 si sarısıyla
50 gr yulaf
50 gr lor peyniri
Salatalık 1 adet

Öğlen :
150 gr haşlanmış tavuk
75 gr haşlanmış pirinç
brokoli

Spor sonrası :
150 gr haşlanmış tavuk
50 gr haşlanmış bulgur
yeşillik vs.

Akşam saat 22.00 gibi ( umarım saate çok takılmazsınız , zorundalıklardan dolayı çünkü )
1 konserve ton balığı süzülmüş halde 100 gr oluyor
60 gr lor peyniri
yeşillik vs.

Toplamda aldigin makrolar nedir ?

Yağ 71,21 Karb 124,93 Prot 147 Kal 1784

Biraz yanlışlık payı olabilir.
Body yapiyorsan protein kesinlikle az. Karbonhidrat ihtiyacini karsiliyorsa 127 gram arttirmaya bilirsin. Kaloride az gibi geldi daha tecrubeli arkadaslar yorum yaparsa daha detayli alabilirsin bilgi.

Body yapiyorsan protein kesinlikle az. Karbonhidrat ihtiyacini karsiliyorsa 127 gram arttirmaya bilirsin. Kaloride az gibi geldi daha tecrubeli arkadaslar yorum yaparsa daha detayli alabilirsin bilgi.
yarın belki 1 aylık before after konusu acacağım orada vücudumu görünce bence kararını değiştireceksin akıllara zarar yağlıyım öyle böyle değil yani :) kilo vermeye calısıyorum.

yarın belki 1 aylık before after konusu acacağım orada vücudumu görünce bence kararını değiştireceksin akıllara zarar yağlıyım öyle böyle değil yani :) kilo vermeye calısıyorum.
Anliyorum seni. Fakat soyle de biseyi atliyorsun dostum. Bu sitede bu konuyla ilgili cok fazla konu var ve okudugum kadariyla aldigin makrolar yetersiz kalabilir kaslardan ihtiyaclari giderir vucut. @respect2us.23 hocam sana yardimci olabilir musait oldugunda.

Toplam kalori vücut ağırlığına göre düşük.
Enerji ihtiyacın spor aktiviten harici(öğrenci/memur olduğunu kabul edersek) 2500-2600 kalori.
Spor aktivitesiyle birlikte yaklaşık 2800 kalori vücut ağırlığını koruman için gerekli. 1000 kalori bir anda düşmek kas kütlesi kaybını artırır. Kaloriyi 2200 e çekmeni öneririm. Eğer ağırlık kaybın haftada 0.5 kg dan az ise kademeli düşüşler yapabilirsin. Yağ oranım yüksek demişsin metabolizma hızın düşük olabilir. Eğer öyleyse 2000e düşürürsün kaloriyi.
Karbonhidrat alımın yetersiz. Kompleks karbonhidrat miktarını artırmalısın. Pirinç ve bulgurun miktarını artırabilirsin. Ya da ara öğünlerine meyve, kuru meyve, leblebi gibi karbonhidrat kaynaklarını ekleyebilirsin. Kahvaltıya süt, ana öğünlerine yoğurt ekleyebilirsin. Ayrıca antrenman öncesi glisemik indeksi düşük olan bulguru, antrenman sonrası ise pirinci tüketmen daha uygun olur.

Back
Yukarı