Yeni beslenme düzenim ve kilo

Merhaba arkadaşlar.Body sporuna başlayalı 1 ay oldu.Kilom 90 boyum 185 vücut tipimin spora yatkın olduğunu düşünüyorum yağlı olsamda göbek vs hiç yok.Yağ oranım %15 çıktı.Yağlı vücut sevmediğim için ilk amacım kilo vermek,yağ yakmak oldu bu yüzden beslenmemi düzenledim fakat günde 2000 kaloriyi geçmesemde kilo veremiyorum.Nedenleri hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Örnek beslenmem

Kahvaltı
1 ölçek nitro tech protein tozu
3 yumurta beyazı+1 sarısı
100 gr peynir
domates salatalık

toplam 500 kaloriyi geçmiyorum

öğlen

150 200 gr yağsız tavuk ızgara
çok az yağlı patates salatası

akşam-spor sonrası

150-200 gr yağsız tavuk ızgara yada fırında balık
salata
1 ölçek protein tozu

Bu yediklerinle mutlaka kilo vermen gerekir, çok fazla değil çünkü. Metabolizmanda bir yavaşlık olabilir. Kardiyo yapıyor musun?
Bir de yağ ve karbonhidrat içermeyen izole protein tozu kullanmanı tavsiye ederim.

Bu yediklerinle mutlaka kilo vermen gerekir, çok fazla değil çünkü. Metabolizmanda bir yavaşlık olabilir. Kardiyo yapıyor musun?
Bir de yağ ve karbonhidrat içermeyen izole protein tozu kullanmanı tavsiye ederim.

2 haftadır bu şekilde besleniyorum arada kaçamaklarım olsada ekstraa 300 oluyordur.Haftada 5 gün body yapıyorum öncesinde 10 sonrasında 20 dakika kardio yapıyorum.Metabolizmam ölçüldü günde 2300 kalori yapıyor fakat kilo veremiyorum. Ama vücudumun daha sıkı olduğunu hissediyorum ilgisi varmıdır bilmyiroum ama

Birde şunu sormak istiyorum,ailem sağlıkçı ikiside patates glisemiks indexi yüksek yiyerek zayıflayamassın diyor.Sporda yağların değil patatesin yakılacağını söylüyorlar. Fakat spor öncesi alabileceğim en iyi besinin patates olduğunu okumuştum.Sizce ne yapmalıyım?

Spordan önce vücudun enerji olarak kullanması için bir miktar karbonhidrat tüketmen gerekir, çünkü eğer vücut enerji olarak yakacak karb. bulamazsa protein yakmaya başlar, bu da kasları eritir. Muz daha iyi bir karbonhidrattır, patates yerine onu tercih edin antrenmandan önce

Kendimden örnek vereyim. Kilo verme döneminde 2000 kaloriye çektim kendimi 1 ay oldu ciddi şekilde gözle görülür hiçbir şey olmadı. Kaloriyi sabit tutup karbonhidrati sıfırladim 2 haftada 1.5 kg gitti

Antreman öncesi karbonhidrat almadan rahat çalışabiliyormuydunuz?
İlk 3 gün ciddi anlamda başım döndü. Tamamlayamadim. Ama sonradan gerçekten çok daha rahat ve enerjik oluyosun. Artık ketojenlige gerçekten alıştım rahatsız ediyor artık karbonhidratlar

Edit:o yüzden ilk 3 gün antrenman yapmanı tavsiye etmem

Son düzenleme:
Back
Yukarı