Yeni Başlayanlara ve İrileşmek isteyenlere detaylı diyet(Beslenme Programı)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Autm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Autm

Üye
80 kg - 1.80 boylarında biri için hesaplanmıştır. Kahvaltıda yumurta yiyemediğim için yok , eğer siz yiyebiliyorsanız beyazını, 4 beyaz + 1 Sarı şeklinde ekleyebilirsiniz .

7:30 : 20gr Whey + 20gr Casein Shake. (Uyanır uyanmaz)
8:00 : 80 Gr Eti Müsli veya ( 100gr Lifalif + 2 Kaşık Bal ) + 150 ml Light Süt . Kısaca ya müsli ya da lifaflif tercih ediyoruz.
10:30 : 1 Avuç kuruyemiş (Tercihen az yağlı olanlar ve işlemden geçmemiş olanlardan ) + Elma
13:00: 150 gr Tavuk + Bol Yeşillikli bir salata + 2 Kaşık Zeytinyağı
16:00: 160gr Ton Balığı + 100 gr Kepekli Makarna veya Kepekli Pirinç + Elma ( Bu öğünü antrenman öncesi kabul ediyorum )
17:30 : 40 gr Whey Shake
18:00 : Anterman ( 1 saat sürdüğünü kabul ediyorum)
19:00 : 1 orta boy muz ( hemen antrenman sonrası) + 40 gr Whey Shake
20:00 : 150gr Biftek veya Balık + Mevsime uygun YEŞİL sebze ( Yazın bamya , Kışın brokoli olabilir. )
23:00 : 200gr Lor peyniri ( bilimum baharatla güzel bir karışım yapabilirsiniz ) Yörsan tercihimdir.
Yatarken : 40 gr Casein Shake.

Whey için Dymatize iso.100 , Casein içine ON Gold markaya göre hesaplanmıştır.

Makrolar :
Yağ 76,08 gr
Karb 182,53 gr
Prot 262,39 gr
Kal 2480

Çok tecrübeli olmasam da 2-3 senedir güzel bir diet çıkarmaya çalıştım hep yaptım yaptım bozdum,sonunda doğru düzgün bir şeyler çıkardım kendimce. Gerçekten uygulayabilirseniz gayet etkili bir diyet. Ortalama 2500 kalori . Yağ oranı gözünüzde büyümesin , kuru yemiş, biftek ve zeytinyağında ki yağlar size diğer yağlar gibi zarar vermez.
 
Son düzenleme:
kalori az geldi bana yani kendim için konuşuyorum bana bu kalori yetmez ama kişiye göre değişir tabi.260 gr protein çok fazla değilmi.80 kg biri için 160-170 gr yeterli.İlaçlı olsam bile en fazla 210- gr ama çıkarırdım.supplementten aldığınız protein fazla sadece supplementten 120 gr alıyosunuz.Antreman sonrasıda karbonhidrat yok.Tamam 8 de yiyosunuz antreman sonrası öğününüzü ama karbnohidrat koyulmalı diye düşünüyorum.Gece yatmadan önce aldığınız lor peyniri bence gereksiz.Zaten casein 40 gr gibi yüksek miktar alıyosunuz üstünede 200gr lor gereksiz.Öğle yemeğindeki karbonhidratta arttırılabilir.Saat 16:00 daki öğündende elmayı çıkarırdım.Caseini de gece yatmadan 1 saat önce alırdım oda 25-30 gr olurdu.İdman sonrasıda 20 gr whey 20 gr casein alırdım.Sabah 8 deki öğünede tam buğday ekmekli tost eklerdim.Bana göre yanlış olan tüm şeyleri yazdım.
 
Boy 187 Kilo 91 Yaş 29
Benim kas kutlemi arttirmam icin kac gr protein kac gram karbo ve kac gram yag almam gerektigini ogrenebilecegim bir formul yada internet uzerinden link varmi arkadaslar ?
 
valla şuan 83 kiloyum kg x 1.4 gram protein gayette yeterli geliyor bence çok abartıyosunuz bu oranı. sadece definasyonda x2 ideal
 
karbonhidrat oranı az
o kiloda 2400 kalori kas inşaa etmesi mümkün değil (farklı bir genetiğin yoksa tabi) yaşını 26 olarak ele aldığımızı varsayarsak 2922 kalori alman gerek bu durumda bu diyetle kilo kaybedersin
 
2480 kaloriyle 80 kiloluk adam sadece olanı korur. 260 gr protein çok fazla. Zararı olacağını iddia edemem ama proteinler tok tuttuğu için eğer gerçekten yüksek kalorili bir diyet olsaydı yemeyi zorlaştırırdı, 2480 kaloride bu yaşanmaz tabi. Sadece pahalı olması bu kadar protein almamak için yeterli.
 
Back
Yukarı