Yeni Başlayan için besin tablosu

2,5 Ay önce kilo vermek için diyete başladım. 169 cm boy ve 38 yaşındaym. 79 kilo ile başladığım kilo verme diyetinde 2,5 ayda 11 kilo verdim.
Diyet sonunda Badybuilding'e başladım. diyetime devam ediyorum. Göbek kısmında 2-3 kilo kadar yağ fazlam var. 1 Aydır tüm vücut olmak üzere kardio ve ağırlık egzersizi yapıyorum. 1 gün çalışıp 1 gün dinleniyorum.
Bodyforumtr makalelerinden edindiğim bilgiler doğrultusunda günlük kalori, karbonhidrat, yağ ve Protein ihtiyacımı karşılayacak bir besin tablosu hazırladım. Sizce bu program doğru mudur?

Boy:169
Kilo: 68
Günlük Kalori İhtiyacı: 2150
Aşağıdaki liste ile
Günlük alınan Kalori: 1400
Karbonhidrat : 154 gr
Yağ : 48 gr
Protein : 91,5 gr
Kahvaltı:
- Light Süt – 100 ml
- Yulaf ezmesi – Yarım Porsiyon
- Tahıllı Ekmek – 1 Dilim
- Domates, salatalık, marul, havuç, maydanoz
- Siyah zeytin – 5 adet
- Yumurta – 2 adet
- Lor Peyniri – 100 gr
ARA ÖĞÜN:
- Çiğ Badem – 5 Adet
- Elma

ÖĞLE YEMEĞİ:
- Salata
- Tahıllı Ekmek – 1,5 Dilim
- 1.gün Tavuk Göğsü – 100 gr
ARA ÖĞÜN:
- Elma
- Çiğ Badem – 5 Adet

AKŞAM YEMEĞİ:
- Taze Fasulye
- Yoğurt – 1 Bardak
- Tahıllı Ekmek – 1 Dilim
- Salata
ARA ÖĞÜN:
- Elma
- Süt

2150 ye 1400 biraz düşük gibi. Protein ve yağı biraz arttırabilirsin diye düşünüyorum. 1700-1800 civarı daha sağlıklı olabilir hemde bir miktar daha rahat olacağından süreklilik sağlayabilirsin. Belki daha yavaş olur ama önemli olan devamlılık.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam benim boy 165 kilo 63 bence siz çok az kalori alıyorsunuz en az 1800 kalori alın çünkü bazal metabolizma hızı bile 1500 seviyelerinde çıkıyor benim . Sabahtan akşama kadar yatsanız bile vücut 1500 kalori tüketir siz bunun altında aldığınız için belki çabuk kilo verirsiniz ama uzun vadede sağlığınız riske girer.

Back
Yukarı