Yeni başlayan için BCAA & Protein Tozu ?

Merhaba arkadaşlar ben haftaya fitness e başlicam ve amacım sıkılaşmak daha doğrusu kas yapmak çoğunuz gibi. spor alt yapıp hiç yok fitness olarak sadece 4 sene taekwando var ve 1 sene futbol. benim sorum ise suplement kullanmalımıyım ? Edindiğim bilgiye göre şunları sık sık duyuyorum ilk 3-6 protein tozu kullanma sağlıklı beslenmene bak protein ağrlıklı diyorlar ancak başlangıctan itibaren BCAA kullan persormansın artar. Siz ne tavsiye edersiniz ve fikirleriniz ne şimdiden yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim....

Boy: 185
KG: 76

Merhaba. Eğer protein ihtiyacını doğal besinlerle karşılayabileceksen protein tozuna ihtiyacın yok. BCAA ise yardımcı bir takviye. Ana takviyeler arasında değildir. Temel olarak kullanabileceğin en güvenilir supplementler kreatin monohidrat, protein ve aminoasit suplemanları(yetersiz alım var ise), kafein, sodyum bikarbonat ve daha önce egzersiz yapmadığın için beta hidroksi metil bütirat(HMB).

Merhaba. Eğer protein ihtiyacını doğal besinlerle karşılayabileceksen protein tozuna ihtiyacın yok. BCAA ise yardımcı bir takviye. Ana takviyeler arasında değildir. Temel olarak kullanabileceğin en güvenilir supplementler kreatin monohidrat, protein ve aminoasit suplemanları(yetersiz alım var ise), kafein, sodyum bikarbonat ve daha önce egzersiz yapmadığın için beta hidroksi metil bütirat(HMB).
Benim genel duyduğum şey şudur yeni başlıyorsan ilk 6 ay suplement kullanma. sen bana baya bişeyler yazmışsın kafam karıştı kullanayımmı kullanmayayımmı :D

Benim genel duyduğum şey şudur yeni başlıyorsan ilk 6 ay suplement kullanma. sen bana baya bişeyler yazmışsın kafam karıştı kullanayımmı kullanmayayımmı :D
Yazdığım şeyleri kullan diye yazmadım yanlış anlaşılmış sanırım :) kullanılabilecek temel suplementler bunlar eğer eksiklik yoksa protein tozu kullanmana gerek yok. Ya da BCAA yeni başlayan birinde ciddi etki yapabilecek bir suplement değil demek istemiştim. Eğer beslenmen yeterli ve dengeli ise hiç birini kullanman gerekmiyor zaten :)

Back
Yukarı