Yeni başlayıp, kilo almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nyambe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nyambe

Üye
Herkese merhaba, bodybuilding'e yeni başladım, semtimde bir salona gidiyorum ve program olarak hoca duvara tablolar asmış gelen herkese ordan çalışın diyor, pek ilgilenmiyor yani. Programın içinde forumdan okuduklarım kadarıyla deadlift,squat gibi tekniğini oturmadan yapmamamız gereken sakat hareketler var ve bende bu yüzden forumda Flexor hocanın verdiği şu programa başladım;
1-Bench Press
2-Butterfly
3-Military Pres
4-Lateral
5-Barbell Curl
6- Triceps Pushdowns
7-Wide-Grip Lat Pulldown
8-Seated (Cable) Row
9-Leg Extension
10-Leg Curl

Yarın 10.günüm olacak. Bu program 10 yıl öncesinden bir program, başlangıç olarak kardeşim bunun yerine şunu yap dediğiniz bir program varsa bekliyorum.
17 yaşındayım, 188 boyundayım ve 70 kiloyum. Yukardaki programıda haftada 3-4 gün uygulamaya çalışıyorum ve kilo almak istiyorum. Bunun için Savaş Cebeci hocanın bulk programını düzenleyerek uygulamak istiyorum ama ne kadar karbonhidrat,protein,yağ alacağımı tam olarak bilmiyorum.
http://www.kalori.biz/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesabi.html şu site 4000 kalori , 550 gr karbonhidrat, 150 gr protein ve 130 gr yağ almam gerek olduğunu söylüyor ama çok fazla gibime geldi. Bu makroları nasıl hesaplayacağız?
Sorularım şimdilik bu kadar,herkese çok teşekkürler..

Back
Yukarı