Yeni başlangıç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wmwizard
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar,
Internette gezerken buradaki mesajları görünce yazmak istedim.

Bir süre önce eski hayatıma bir son verdim. Çok fazla kötü alışkanlıklarım vardı. Bunlarla uzun yıllar baş etmek zorunda kaldım ama sanırım bunlardan bir şekilde kurtuldum. Çok uzatmak istemiyorum. Kimseyi böyle bir yerde kişisel dertlerimle sıkmak istemiyorum ancak bu siteye ait bir problemim var. Sağlık ve Beden ile ilgili. Sanırım bu derdime yardımcı olabilirsiniz.

Yukarda dediğim gibi kurtuldum ama çok büyük bir boşluktayım. Öncelikle unuttuğum bedenime yardım edip fiziksel gücüme kavuşmak istiyorum. Ancak şuan kendimi hiç olmadığım kadar zayıf hissediyorum. Bilindik bir rahatsızlığım hiç olmadı ama alışkanlıkları bırakınca bir süre kadar ağrılar çektim. Sanırım bu konuda biraz beslenme ve hava alıp gezinmelerle gelişme oldu ve ağrılarım azaldı ve azalmaya devam edecek gibi. Bunların verdiği mental mutsuzluğu atlatmaya çalışsam da bir yerden spora başlamam gerektiğini biliyorum. Ancak spora başlamak için ne yapmam konusunda kararsızım. Sizce ne yapmam gerekli.

Benim bu durumdan çıkmam için rehabilitasyon döneminde ne yapmamı önerirsiniz?

Psikolojik olarak çok yıpratıcı bir durum öncelikle bu alışkanlıklardan uzaklaşmaya devam etmelisin zor olucak ama ileride çok iyi enerjik pozitif bir insan olucağını düşünerek kendini motive etmelisin Kardeşim kötü alışkanlıklarının ne olduğunu bilemiyorum ama özellikle çoğu bağımlılık vücutta yıpranmalara sebep olur çünki serbest radikallerin artmasını sağlar bu süreci hızlı düzeltmek için antioksidan kullanabilirsin
tabi bir doktor önerisi daha değerli olucaktır.

Ne tür bir bağımlılık ve ağrı derken nasıl ağrılar bunuda bilmek lazım doğru bir yorum yapabilmek için.

İnsan psikolojisi dünyanın en sağlıklı insanının bile kendini çok sağlıksız kötü biriymiş gibi hissetmesine sebep olabilir aslında bu böyle değildir bağımlılıklar beyinin ve hormonların denegesini bozabilir kendini durduk yere kötü hisstmek, alaksız bir konu üzerine çok moral bozmak, halsizlik, bitkinlik bu çok normal

Belli bir süre bağımlılıklardan uzaklaşıp kendine farklı uğraşlar bulursan özellikle spor gibi toparlama sürecin hızlanır ve bir süre sonra normal hayata otomatik olarak adapte olmaya başlarsın.
Bağımlılıklardan uzaklaştıkça güçlenirsin ve yeni hayatında geçmişinden ders almış olursan bu senin eskisinde daha güçlü yapar.

teşekkür ederim. mental ve fiziksel olarak yıkıcı şeyler. ancak unuttum daha iyiyim. zaten bazı etkinliklere filan katılıyorum. çokta iyi geliyor. ancak karşımdaki insanlar ayakta durduğum için onlar kadar iyi olduğumu sanıyor ama aslında çok halsizim sadece motivasyonumu kaybetmemek için böyle diyorum. gerçi ilk başladığımdan beri evet düzelme oldu. agrı derken eklemlerimde kaslarimda disimde cigerimde bazen agrilar var. ama bunlar sinirlerin acilmasina delaletmis. simdi daha iyiyim tek tuk oluyor ama eskisi gibi değil. uykuya dalarken kendimi dinliyorum. daha iyi hissediyorum. sanırım güclenmeye geçmem lazım. bu yüzden araştırma yapıyordum. kaslarımi eritmis olabilirim.

acaba bir salona gitsem basit baslasam iyi gelir mi? yoksa baska bir sey mi yapsam tenise mi yazilsam yuzmeye mi gitsem bilemedim. body sporu su noktada bana yarar saglar mi?

Body sporu sana çok fazla yarar sağlar hafif bir kardio ağırlık antremanlarıyla başlayabilirsin onun dışında tenise ve yüzme merakın varsa onuda deniyebilirsin bence gayet zevkli sporlar
Fitness yaparak metabolizmanı düzene sokabilirsin hem kan dolaşımın hızlanır bu da daha hızlı iyileşmeni sağlar büyüme, mutluluk hormonu gibi hormonların salınımı artar vücudunda etkisi güzel olur bence

Back
Yukarı