yeni başladım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kapono
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kapono

Üye
21 yaşındayım bodybuilding'e başlıyorum daha önce hiç ağırlık çalışmadım 184 cm boyum ve 78 kg ağırlığım var. kayıt olduğum spor salonu hoca bakımından pek kaliteli olmadığından dolayı sizlere danışmak istiyorum. omuzlarım geniş değil ve göğüs-kanat bölgelerim de pek gelişmiş değil. ayriyetten omuz bölgelerimde hiç yağ yok ama göğüs ve karın çevresinde yağlanma mevcut. en büyük hedefim omuzları daha sağlam bir görünüme kavuşturmak ve genel olarak vücutumu genişletmek. ekim1'de spora başlayacağım düşünülürse mart1'e kadar çok verimli geçirerek ilerleme kat etmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim protein tozu-karbonhidrat tozu vs. tavsiye eder misiniz

Son düzenleme:
Protein tozu alabilirsin, karbonhidrata gerek yok.Günlük alman gereken kaloriyi internetten hesapla buna göre beslenmeni ayarlarsın, günlük protein ihtiyacınıda kilox1.5 diye al, salonda ki hocan antrenman programı verince tekrar konunu güncelle onada bakarız.

İlk başlayan birine protein tozu önermek :/ Sağlıklı besliyorsan Protein tozu ve Karbonhidrata gerek yoktur. Program konusuna Dünyaca kanıtlanmış programlara bak. Önce temel hareketleri doğru formu öğrenmelisin.

İlk başlayan birine protein tozu önermek :/ Sağlıklı besliyorsan Protein tozu ve Karbonhidrata gerek yoktur. Program konusuna Dünyaca kanıtlanmış programlara bak. Önce temel hareketleri doğru formu öğrenmelisin.
Protein tozunun tek amacı eksik kalan protein miktarını tamamlamak değil bilgin yoksa milleti yanlış yönlendirme.Protein tozunu vücut geliştirme yapmayan biri bile kullanabilir ki kullanıyolarda(dağcılar, astronotlar v.s), konuya dönücek olursak protein tozu antrenman esnasında katobolik seviyeye geçen vücudu anabolik seviyeye geçirirerek vücuda en hızlı karışan protein çeşididir ve antrenman sonrasında vücudun ihtiyacı olan amino asitler bir nebzede olsa karşılayan bir besin takviyesiir ayrıca amino asit profili çok zengindir günlük beslenmende alman gerek essential amino acid'leri almanda yardımcı olur.Hipertrofiye yardımcı olur.Bunlara ek olarak;
-Kötü kollestrolü düşürür.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Protein tozunun tek amacı eksik kalan protein miktarını tamamlamak değil bilgin yoksa milleti yanlış yönlendirme.Protein tozunu vücut geliştirme yapmayan biri bile kullanabilir ki kullanıyolarda(dağcılar, astronotlar v.s), konuya dönücek olursak protein tozu antrenman esnasında katobolik seviyeye geçen vücudu anabolik seviyeye geçirirerek vücuda en hızlı karışan protein çeşididir ve antrenman sonrasında vücudun ihtiyacı olan amino asitler bir nebzede olsa karşılayan bir besin takviyesiir ayrıca amino asit profili çok zengindir günlük beslenmende alman gerek essential amino acid'leri almanda yardımcı olur.Hipertrofiye yardımcı olur.Bunlara ek olarak;
-Kötü kollestrolü düşürür.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Ben ilk başladığımda protein tozu yerine paramla Makarna,Baklagiller,tavuk, hindi,kırmızı et ve balık alıyorum Protein tozuna ihtiyaç duymadım. Her yiyecekte fazlasıyla protein var. Sağlıklı olan budur. Proteini karşılamıyorsan tabiki de protein tozuna ihtiyaç duyarsın. fakat her öğün yerine protein tozu alıyorsan fazlasıyla zararı var karaciğere yük biner. buda amonyak üretir. Ben ne zaman protein tozuna ilgili karşı konuşunca herkes karşı çıkıyor nerdeyse:) Biz Sağlık için Spor yapıyoruz.

Son düzenleme:
  • Karbonhidrat tozunu almana gerek yok. Kilon gayet iyi ve ideal arkadaşımızın dediği gibi protein tozu alarak ve düzenli beslenip kaliteli bir uyku düzeniyle devam ederek gayet iyi sonuç alırsın abi.

Back
Yukarı