Arkadaşlar bugün salona yazıldım . Bodynin incelikleri,püf noktaları hakkında bilgi almak istiyorum.
Öncelikle boyum 1.85 kilo 60-65 arası zayıfım yani
Amacım kas kütlesi olarak kilo almak her kas grubunu eşit şekilde geliştirmek ve kaslara sıkı bir görünüm kazandırmak.
Sorularıma başlayayım
1)Antremana gitmeden önce neler yapmalıyım (kilonun 1,5 katı kadar karbonhidrat alınmasını biliyorum bunun dışında başka bişey var mı ?)
2)Karbonhidrat açısından zengin ve besin değeri yüksek besinler nelerdir ?
3)Antremana 1 gün gidilip diğer gün dinlenilmelimidir ?
4)Daha yeni başladığım için antremanlarda her kas grubunu eşit mi çalıştırmalıyım yoksa bölgesel mi çalışmalıyım
5) Her kas grubunu eşit olarak çalıştırmam gerektiğini varsayarak antreman programımı nasıl hazırlamalıyım
Atıyorum göğüs için 2 farklı hareket 3x12
omuz için 2 farklı hareket 3x12
pazu için 2 farklı hareket 3x12
.
.
.
yeni başlayan biri için (boy 1.82 kilo 60-65) bu programın nasıl olması gerektiğini yazarsanız sevinirim.
6) Her set arası dinlenme süresi kaç saniye olmalıdır.
7) Antreman sonrası nasıl beslenmeliyim ? (Karbonhidrat + Protein alınması gerekiyormuş doğru mu ? Protein açısından zengin besinler hangileridir. beslenirken sürekli aynı yiyeceklere çakılımı kalmalıyım yoksa sürekli farklı besinlerle mi beslenmeliyim ?
Bunlar dışında tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Saygılar...
Öncelikle boyum 1.85 kilo 60-65 arası zayıfım yani
Amacım kas kütlesi olarak kilo almak her kas grubunu eşit şekilde geliştirmek ve kaslara sıkı bir görünüm kazandırmak.
Sorularıma başlayayım
1)Antremana gitmeden önce neler yapmalıyım (kilonun 1,5 katı kadar karbonhidrat alınmasını biliyorum bunun dışında başka bişey var mı ?)
2)Karbonhidrat açısından zengin ve besin değeri yüksek besinler nelerdir ?
3)Antremana 1 gün gidilip diğer gün dinlenilmelimidir ?
4)Daha yeni başladığım için antremanlarda her kas grubunu eşit mi çalıştırmalıyım yoksa bölgesel mi çalışmalıyım
5) Her kas grubunu eşit olarak çalıştırmam gerektiğini varsayarak antreman programımı nasıl hazırlamalıyım
Atıyorum göğüs için 2 farklı hareket 3x12
omuz için 2 farklı hareket 3x12
pazu için 2 farklı hareket 3x12
.
.
.
yeni başlayan biri için (boy 1.82 kilo 60-65) bu programın nasıl olması gerektiğini yazarsanız sevinirim.
6) Her set arası dinlenme süresi kaç saniye olmalıdır.
7) Antreman sonrası nasıl beslenmeliyim ? (Karbonhidrat + Protein alınması gerekiyormuş doğru mu ? Protein açısından zengin besinler hangileridir. beslenirken sürekli aynı yiyeceklere çakılımı kalmalıyım yoksa sürekli farklı besinlerle mi beslenmeliyim ?
Bunlar dışında tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Saygılar...