Yeni başladım kafam çok karışık.

Öncelikle herkese merhaba.
Gerçekten çok araştırmaktan kafam o kadar karıştı ki artık psikolojim bozulacak diye korkuyorum. Spor salonumda ki hocamın dediği, internetten izlediklerim ve okuduklarım vs. Bu karışıklık spordan soğutma derecesine gelmeye başladı. Tek ümidim sizsiniz veya borç harç bir şekilde kişisel antrenör tutacağım.
Öncelikle kendimi tanıtıyım.
spor geçmişim yok denecek kadar az.(1 ay gittim bıraktım bu şekilde hep) 1,78 boy, 75 kilo, yaş 24. spora başlayalı 3 ay 18 gün oldu. Diyete başlayalı 4 ay 3 gün oldu. Herhangi bir diyetisyene gitmedim. Diyete başladığımda 102 kiloydum. şuan vücut yağ oranım %14 (mezurayla ölçülen yöntem ile ölçtüm). Antrenman şeklim: 1.gün Biceps-Göğüs - 2.gün Triceps-Omuz - 3.gün Sırt-Bacak. her bölge için 3 hareket yapıyorum. her hareket 4 set 12-10-10-8 tekrardan oluşuyor. 5gün gidiyorum. çarşamba ve pazar gitmediğim günler. Kardiyoyu istediğim kiloya düştüğüm için bıraktım. karın antrenmanlarınıda aralara sıkıştırıyorum. Antrenmanlarım yeterli mi veya doğru mu?
Amacım plaj vücudu denilen vücuda sahip olmak. Spor salonunda ki hocamın dediğine göre bu vücuda sahip olabilmem için, sahip olmak istediğim zamandan(nisan ayı gibi zamanlarda) 1 ay öncesine kadar 80 kiloya kadar çıkmam gerekiyormuş. bunun için kalori fazlalığı oluşturmam lazım. bu sırada ağır antrenmanlarla kas hacmi büyütmem sonrasında istediğim vücuda 1 ay kala sıkı bir diyetle ve sıkı bir antrenmanla istediğim vücuda ve yağ oranına sahip olabileceğimi söyledi( istediğim vücut yağ oranı: sixpacklerim gözükecek kadar )) bunu 23.12.2017 de söyledi. diyette olduğum ve karbonhidratı kıstığım için performans açısından çok kötü durumdaydım. hatta herkes kilo arttırırken ben azaltmaya başladım bile diyebilirim. öncelikle sorum istediğim amaca ulaşmak için hocamın dediği gibi yapmalı mıyım?( ayrıca hoca derken bu işin okulunu okumuş birisi değil kendisi, ama 15 sene gibi bir tecrübesi olan birisi) yoksa kilomu sabit tutup istediğim amaca ulaşabilir miyim?(yani kas kütlemi korurken mümkünse artırırken, yağ oranımı düşürebilirmiyim) Ayrıca bana bu dönemde hem sakatlık riskini azaltmak hemde hedefime daha kolay ulaşabilmem için BCAA, Glutamin, Creatine kullanmamı önerdi. kilo verme yağ yakma dönemine gelince yani son 1 aya girincede L-karnitin, thermo, glutamin kullanmalıymışım.
son günlerde( son 4-5 gün) beslenmem 120gr karbo, 130-140gr protein, 60-70gr yağ.(1700-1900 kalori)(bu şekilde beslenince sanki biraz daha performansım arttı) bundan öncesinde beslenmem diyeti çok sert yaptığımdan %50si kadar besleniyordum. hatta biraz daha aşağısı diyebilirim.(bu dönemde kilo azaltma set sayısı düşürme gibi durumlar yaşadım, antrenman sırasında bazı hareketlerden sonra gözlerimin kararması, baş dönmesi ve bazı zamanlar şiddetli ağrılar yaşadım)
--hedefim için gerçekten kilo almalı mıyım? alacaksam 80 kilo yeterlimi? hedefime ulaşabilmem için başka yollar var mı? çünkü ciddi şekilde tekrar kilo almaktan korkuyorum. bu önerilen supplementleri kullanmalı mıyım? yaptığım yanlış varsa söyleyebilir misiniz? önerileriniz nelerdir? daha çok soracak sorum var. ama onları forumda araştırıp öyle soracağım. Çok uzun oldu biliyorum okuyan okumayan yardımda bulunan bulunmayan herkese çok teşekkürler. bu arada yaptığım imla hataları varsa büyük ihtimal vardır onlar için de kusura bakmayın.

Konu aralarında bildigim soruların cevapları şu şekilde söyleyim. Ayni anda yağ yakıp kas yapamazsın en fazla var olan kas kütleni korursun saglam antremanlarla. Eğer yaza kadar antreman yapıcaksın evet hocanın dedigi denenebilir birazcık bulk yapabilirsin, nisan aylarında falan definasyon yapmaya başlarsın 2 ayda istedigin vucut oluşur muhtemelen. Suplement olayında istersen ek olarak kullanabilecegin şeyler, beslenmen güzelse 'kreatin' hariç diğerlerini karşılarsın muhtemelen. Söyle bi durumda var yogun antreman yapıyor gibisin ve kalori açıgını çok fazla yapmışşın ben bile 2200 alıyorum günlük, kaldıki şuanlık 1700-1900 demişsin daha önce daha azmış. (1.70 68 kiloyum yağ oranımda %16larda falan aynaya bakarak tahmin edebiliyorum az çok)

Konu aralarında bildigim soruların cevapları şu şekilde söyleyim. Ayni anda yağ yakıp kas yapamazsın en fazla var olan kas kütleni korursun saglam antremanlarla. Eğer yaza kadar antreman yapıcaksın evet hocanın dedigi denenebilir birazcık bulk yapabilirsin, nisan aylarında falan definasyon yapmaya başlarsın 2 ayda istedigin vucut oluşur muhtemelen. Suplement olayında istersen ek olarak kullanabilecegin şeyler, beslenmen güzelse 'kreatin' hariç diğerlerini karşılarsın muhtemelen. Söyle bi durumda var yogun antreman yapıyor gibisin ve kalori açıgını çok fazla yapmışşın ben bile 2200 alıyorum günlük, kaldıki şuanlık 1700-1900 demişsin daha önce daha azmış. (1.70 68 kiloyum yağ oranımda %16larda falan aynaya bakarak tahmin edebiliyorum az çok)
Öncelikle teşekkür ederim. Kalorimi arttırcam ama bir anda arttıramıyorum sanırım midem küçüldü fazla yiyemiyorum. Ama 2300-2400 de sabitleyip 1 hafta deniycem eğer kilo yine verdiysem biraz daha arttırıp deniycem. Sanırım doğru kalori bulmanın en kolay yolu böyle. Supplement konusunuda iyice araştırıp yediğim besinlerde ne kadar bcaa glutamin olduğuna bakıp eğer eksikse ihtiyacım varsa alıcam. Ama kreatini vücut üretmiyor sanırım. Tekrardan zaman ayırdığın için sağol.

Kreatini vucut üretiyor ama çok az miktarda, etten falanda alabiliyorsunuz ayni şekil oda çok az miktarda dışardan ek olarak almak lazım günlük 3-4 gram yeterli olucaktır şuanlık.[DOUBLEPOST=1514199158][/DOUBLEPOST]Bilimsel yönden bilgiler arıyorsan dostum. Savaş cebeciyi önerebilirim çogu şeyi o adamdan ögrendim youtubede videoları var sana yarayan bişey mutlaka bulursun. Mustafa özgür geldeç te iyidir :)

Kreatini vucut üretiyor ama çok az miktarda, etten falanda alabiliyorsunuz ayni şekil oda çok az miktarda dışardan ek olarak almak lazım günlük 3-4 gram yeterli olucaktır şuanlık.[DOUBLEPOST=1514199158][/DOUBLEPOST]Bilimsel yönden bilgiler arıyorsan dostum. Savaş cebeciyi önerebilirim çogu şeyi o adamdan ögrendim youtubede videoları var sana yarayan bişey mutlaka bulursun. Mustafa özgür geldeç te iyidir :)
Savaş hocayı izliyorum arada. Diğerine de bakarım. Teşekkürler :)[DOUBLEPOST=1514200554][/DOUBLEPOST]
2300 fazla olur 1900 2000 kalori ideal senin için bu etapta dostum
şöyle söyliyim daha kilo vermek istemiyorum. Hatta spor hocamında dediği gibi nisan ayında 80 kilo olup sonrasında 2 ayda iyi diyet, spor ve gıda takviyeleriyle istediğim vücut formuna girmek istiyorum. Hocam bana çokmu yükleniyor acaba :D

Back
Yukarı