Yeni Başladım 1 Bir Sorum Olucak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle S.a Forumunuz Uzun Süredir Takip Ediyorum Body Yeni ilgilenmeye başladım evde 2 adet dumbıl(10 kg) aldım 3 gündür evde çalışıyorum dogru duzgun 1 çalışma programım yok evde boş vakit buldukça çalışıyorum ama kollarım ve özellikle bileklerimde aşırı ağrı var dambılları kaldırırken oluyor dambıllardan sonra şınav ve mekik çekimi yapıyorum

Sorum Şu

Kollarım Ve Bileklerimin Ağrıması Yeni Başlıyanlar İçin Normal 1 durum mu yoksa ben kendime aşırımı yüklenmiş oluyorum

Sitedeki tecrübeli hocalarımız daha iyi bilir ama... bence en azından ilk 10 gün 3-5 kg arası dubell larla başlaman ve sitedeki evde tapılabilen temel başlangıç programına bakıp hareketlere alışıp kademeli olarak arttırman ...

10 kg agırlıkla spora başlamışsın 10+10 :20 yapıyor bu ilk başta spora başlıyanlar için fazla bi kilo kaç kere tekrar yapıyorsun? ilk önce hafif agırlıkla hareketler zorlanmadan yapılırsa doğru çalışıp çalışmadıgını kendinde rahatlıkla anlarsın ama ilk başlarda zorlanarak hareketleri yapıyorsan eklemlerine yük bindirebilirsin alt koluna daha çok yük bindirmiş olabilirsin buda hammallık yapmışsın hissi uyandırır belli bi zaman sonra. zorlanıyorsun ki kolların bileklerin agrıyor ilk başta hareketleri daha rahat yapabilecegin bir agırlık seç kardeşim.

10 kg agırlıkla spora başlamışsın 10+10 :20 yapıyor bu ilk başta spora başlıyanlar için fazla bi kilo kaç kere tekrar yapıyorsun? ilk önce hafif agırlıkla hareketler zorlanmadan yapılırsa doğru çalışıp çalışmadıgını kendinde rahatlıkla anlarsın ama ilk başlarda zorlanarak hareketleri yapıyorsan eklemlerine yük bindirebilirsin alt koluna daha çok yük bindirmiş olabilirsin buda hammallık yapmışsın hissi uyandırır belli bi zaman sonra. zorlanıyorsun ki kolların bileklerin agrıyor ilk başta hareketleri daha rahat yapabilecegin bir agırlık seç kardeşim.

Çok uzun ;Süre Yapamıyorum Ama Gene 5 6 Sefer Yapabılıyorum Ama Suan Onu Bıle Yapamıyorum Kolum'da Eklemlerimde Ağrılar Var

ben 4 kg dambıl ile başlamıştım spora 4-5 kg ye inmeni öneririm hem tekrar sayın artar hemde kaslarının hangi harekete nasıl tepki verdigini daha kolay anlarsın zamanla agırlıklar arttıgında hareketleri hem daha dogru hemde zorlanmadan yaparsın.yaş ve kilonu söylersen daha iyi olur. ayrıca eklemlerinde agrı hissediyorsan agrı geçene kadar ara ver.

ben 4 kg dambıl ile başlamıştım spora 4-5 kg ye inmeni öneririm hem tekrar sayın artar hemde kaslarının hangi harekete nasıl tepki verdigini daha kolay anlarsın zamanla agırlıklar arttıgında hareketleri hem daha dogru hemde zorlanmadan yaparsın.yaş ve kilonu söylersen daha iyi olur. ayrıca eklemlerinde agrı hissediyorsan agrı geçene kadar ara ver.

Bende Şimdi Öyle Yaptım dambıl'dan 5 kg agırlıkları cıkarttım sımdı 5 kg ıle devam edicem

Boy:1.83
Kilo:80

oldu duruşuna dikkat dik dur dirseklerin kaldırış esnasında ileri geri gitmesin doğru yolu bulursun biraz araştırmalarınıda yap arkadaşım başarılar.

başlangıçta bunlar çok basit deyip hafif kiloları bi kenara atarsan ısınma turlarını atlıyosun demektir. en azından harekete alışana kadar ufak ufak alıştırmalar yapmalısın. kendimden biliyorum yeni programa geçtim salonda eski programda ağırlıkları arttırmaya vs. alışmışım bunda ağırdan bi başladım yamuldum 2 gündür kalkamıyorum =)

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu başlığınız açıklayıcı değildir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı