Kesinliklek katiliyorum küçük farklarla buyuk farklar yaratmak lazim oncelikle sporda 1 senemi daha doldurmadım 9 ay falan oldu düzenli çalışarak ve bu 9 aydada universite okudugum icin memleketten getiriyorum etimi falan buzlukta 1 dönem boyunca donduruyorum lazim oldukca çıkarıyorum ilk 9 aylik calismamda hep bu sekilde beslendim gelisimimden memnunmuyum hayır memnun degilim daha iyisi olabilirdi antremanlarimi neredeyse hic aksatmamama ragmen gelisimim olamsi gereken kadar olmadı tabi bunların sebepleri var kendimce
1- sporun ilk zamanları acemiliktir hergun yeni yeni seyler ogrendim halada ogreniyoruz her sporcunun ilk bikac ayi hattata 1 yili falan acemiliktir bence (ozellikle antreman konusunda)
2- 9 aylik sporun ilk 5 6 ayı kalori açığı yarattim -400 kcall yağ yakımı için cunku yagli bir sekilde kas kazanmak istemedim buna ragmen kilom cok degismedi 2 kilo tek verebildim bi yerlerde hata oldu bunu hala cozemedim kalori acigi yaratmadada hatalar yaptim yani beslenme konusundada acemilik yasadim buda demek oluyoki dondurulmus gidalarda sorun yok olsaydi cok kilo vermem gerekirdi besin degerleri hatta artmis bile olabilir

Kas gelisimimin istedigim gibi olmamasına dondurulmus gıdalar neden olabilirmi sanmiyorum cunku ben bakliyatlarımıda (karb kaynakları) dondurmustum antramn oncesi (2saat) falan yiyip gidince hic bir enerji dusuklugu falanda yasamadim günlük hayattada bir dengesizlik yasamadim uzun sureli kas agrilari yasamadim yasasaydim dusunurdum bu konuyu besinler iyi geliyodu keske açık yaratmasaydim yeseydim acik yarattigim icin kutle kazanamadim yağ oranim 17 den 15 e düştü okadar sabit kaldim hep yeseydim eger kesinlikle kutle kazanirdim antrmanlarimda asiri hata yoktu cunku..
Bu sene ise daha tecrubeliyim artik hala acemilik var fakat daha mantikli bir sekilde ilerleyecem ve gene dondurucam besinlerimi açık yaratmayacam 2 ay ihtiyacim kadar alacagim besinlerin sindirilme hizlarina gore saatleri belirleyecegim ve 2 aydan sonra +200 kcall eklerim cok aşırı bir bulk yapmayacagim bulk konusuna pek inanmiyorum +200ü garanti olsun diye alacağım ... Dondurulmus gıdalar konusunda içim rahat.