Yemek Yapma Özürlüler ve Vakti Kısıtlı Olanlar İçin İdeal Tavuk Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve zenginuyak tarafından 14 Mart 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. zenginuyak
    Offline

    zenginuyak Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Benim öğrenci iken sık sık yaptığım yaptığım bir tarif. İhtiyaç olan tek şey dibi kalın ve kapaklı bir tencere veya tava.
    Önceden belirteyim, bu tarifin yoruculuğu ve karmaşıklığı 0 fakat pişme süresi biraz uzun. Ayrıca tavuk göğsü yerine tüm tavuk veya baget kullanacağız. Tüm tavuğu yıkamak ve parçalamak zor geldi gözüme, o yüzden hep baget pişirdim, baget üzerinden anlatmaya devam edeceğim.

    Paketten çıkardığınız bagetleri sadece yıkayıp, yağ atmadan, tuz atmadan, olduğu gibi tencereye/tavaya yerleştiriyorsunuz. Mümkün mertebe en düşük ateşe ayarlayın. Kapağını kapayın.

    Ve 2 saat bekleyin :)

    Kendi yağı ve suyu ile 1 buçuk-2 saat arasında eti kendiliğinden kemikten ayrılacak şekilde pişiyor. Vakti kısıtlı olan arkadaşlar spora gitmeden önce ocağa koyduklarında, spor dönüşü onları yeni pişmiş, sıcak yemek bekliyor olacak. Eğer tüm tavuk pişirmeye niyetliyseniz pişme süresi 2 saati biraz geçebilir.

    Şimdi aklınıza şu gelmesin, 2 saatte uzun bir süre, hem yemek yanar hem çok gaz gider. Hemen cevaplayım, zaten en kısık ateşe ayarladığımız için sandığınız kadar çok gaz gitmiyor. Hatta benim ocağımda ince ayar ile belli belirsiz bir ateş ayarlayabiliyorum. Korkunuz olmasın. Yanma konusuna gelince, 1 saat geçtikten sonra 15 dakikada bir kontrol edebilirsiniz tavuğu. Hem ateşi öğrenmiş olursunuz hem nasıl piştiğini. Sonraki seferde de ona göre kendinizi ayarlarsınız.

    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş