Yemek stoklama

Bu yemek yapmak ve zaman bulabilmek cidden yorucu bir hal alıyor bazen.
ne bileyim böyle 1000 gram pilav yapıp 1000 gram tavuğu aynı anda yapıp tavukları pilavları birkaç güne bölmek. ve pişirdikten sonra buzdolabı poşetine vs koyarak dondurucaya atmak.

yenileceği zaman da çıkarıp sadece tavada ısıtmak düşüncesi geliyor aklıma.
bu tarz yöntemler kullanan var mı? güzel tavsiyelere açığım. 1 haftalık yapıp at dondurucuya 1 hafta ye. haftasonu pazar günü bir daha yap gibi.

Bende çok merak ediyorum. Deneyen birisi püf noktaları açıklarsa mükemmel olur.

Takip ettiğim bazı modeller bu yöntemi kullanıyor. Dondurucuya koymadan normal buzdolabına saklama kaplarıyla 4-5 günlük öğün hazırlıyolar. Acaba bozulmuyormu onlar ? Nasıl saklamak gerek ? Her yiyecek öyle muhafaza edilirmi ?

Günde 3-4 kere mutfağa girmek usandırdı artık beni :)

umarım alırız güzel öneriler çok önemli bir konu. buzdolabında 4-5 gün saklanıp daha güzel kalıyorsa garipmiş :)

7 gündür stokladığım tavuğu yiyorum hiçbir sıkıntı olmadı.
tavuk sote yaptım 200 gramdan koydum 7 tane buz dolabı poşetine. karbon olarak yapmadım ama bir de yanına pilav koymayı düşünüyorum birdahaki hafta.

tavuk olarak sıkıntı olmadı bakalım pilav olarak bir sıkıntı olacak mı biraz şüphelerim var gibi ama görücez.

7 gündür stokladığım tavuğu yiyorum hiçbir sıkıntı olmadı.
tavuk sote yaptım 200 gramdan koydum 7 tane buz dolabı poşetine. karbon olarak yapmadım ama bir de yanına pilav koymayı düşünüyorum birdahaki hafta.

tavuk olarak sıkıntı olmadı bakalım pilav olarak bir sıkıntı olacak mı biraz şüphelerim var gibi ama görücez.
Dondurucuyamı koyucaksın pilavı yoksa normal buzdolabına mı ? Tavukta lezzet kaybı oldu mu ?
En yakın zamanda saklama kapları alıp bende deniyicem :) takipteyim pilav için..

pilavı dondurucuya koyucam dolaba koysam 1 haftalık pilavı mahvolur :) birkaç kişi tadı bozulur diyor ama denicem. tavukta hiçbir tat kaybı hissetmedim şahsen.
tavuğu pilavı bulamaç gibi tek kaba koyup 7 günlük paket yapıcam.

200-300 gram tavuk + 100 gram pilav
tek kaba koyucam(buz dolabı poşeti) ve toplam 7 kap yapıcam. 1 hafta sonra yazarım yine. şu an memnunum baya.

bir yandan da ileride araştıranlar için bilgi olur.

özetle;
her ikisini de dondurucuda saklıyorum bu arada. misal bayramda kestiğimiz etleri dondurucuda pişirir saklarız arada sırada çıkarır yeriz o misal tavuğu da dondurucu koydum bir tat kaybı yaşamadım. şimdi pilavla beraber dondurucuya koyucam.

ancak saklama kabında normal dolapta saklanan kaplar da varmış dediğin gibi onları bilmiyorum artık. benimki biraz daha basit metot :)

Tavuk pismis halde iki gunden fazla dayanmiyor . Tadi cok kotu oluyor . Ama pilavi dondurucuda dondurdugun surede isdedigin kadar sakla . Yalniz hava gecirmeyen bir kabda . Sonra cikar biraz su ekle isit afiyet olsun . Pilava fasulye eklenince ayri bi lezzet ve daha zengin oluyir . Ben oyle tuketiyorum . 2kq pirinci pisirp buzluka atarim . 5 gune bolup yerim . Ama tavuk denedim tadi cok d gisti . En fazla aksam yap sabaha bitir . Dolabda saklayinca sonra su saliyor . Buda istenmeten bir tad aliyor.

Tavuk pismis halde iki gunden fazla dayanmiyor . Tadi cok kotu oluyor . Ama pilavi dondurucuda dondurdugun surede isdedigin kadar sakla . Yalniz hava gecirmeyen bir kabda . Sonra cikar biraz su ekle isit afiyet olsun . Pilava fasulye eklenince ayri bi lezzet ve daha zengin oluyir . Ben oyle tuketiyorum . 2kq pirinci pisirp buzluka atarim . 5 gune bolup yerim . Ama tavuk denedim tadi cok d gisti . En fazla aksam yap sabaha bitir . Dolabda saklayinca sonra su saliyor . Buda istenmeten bir tad aliyor.

pirinç olayı çok sevindirdi dün zamanım yoktu yapamadım.
ama tavuğu siz dondurucuda mı sakladınız? çünkü ben aynı et gibi pişirip dondurucu koydum. eti nasıl aylarca dondurucu da saklayabiliyorsak aynı hesap diye düşündüm. 5 gün yedim tadından kayıp görmedim.
siz normal dolapta saklıyor olabilir misiniz?

pirinç olayı çok sevindirdi dün zamanım yoktu yapamadım.
ama tavuğu siz dondurucuda mı sakladınız? çünkü ben aynı et gibi pişirip dondurucu koydum. eti nasıl aylarca dondurucu da saklayabiliyorsak aynı hesap diye düşündüm. 5 gün yedim tadından kayıp görmedim.
siz normal dolapta saklıyor olabilir misiniz?
Dondurucuda sakladim evet. Haslanmis hatuv . Ve donub tekrar acilinca su saldi . Tadi falan hosuma gitmedi . Sen yiye biliyosan cok iyi . Tavuk eti kepek gibi . Fazla yag falan yok o yuzden pek kalmiyor . Yani bende oyle oldu . En iyisi cig olarak sakla . Yemeye az kala at suya hasla afiyet olsun . Urasma o kadar zaten buzunu acacagin zamana piser tavuk zaten

Dondurucuda sakladim evet. Haslanmis hatuv . Ve donub tekrar acilinca su saldi . Tadi falan hosuma gitmedi . Sen yiye biliyosan cok iyi . Tavuk eti kepek gibi . Fazla yag falan yok o yuzden pek kalmiyor . Yani bende oyle oldu . En iyisi cig olarak sakla . Yemeye az kala at suya hasla afiyet olsun . Urasma o kadar zaten buzunu acacagin zamana piser tavuk zaten

vallah bende öyle olmadı yav :) ama pilav için çok teşekkür ediyorum. benim spor 30-45 dk arası sürüyor eve 1 saatte geliyorum. spora çıkmadan çıkarıyorum tavuğu dondurucudan gelince erimiş oluyo. atıyorum tavaya 1dk ısıtıyorum yiyorum. şimdi pirinci de bu şekil yapıcam. 1 dakikada yemek hazır olacak.
hayır kolay yol varken yemeklere her gün 1 saat harcıyordum. tavukta ilk hafta bir farklılık hissetmedim hissedersem sonrasında dediğin gibiye geçerim. :)

vallah bende öyle olmadı yav :) ama pilav için çok teşekkür ediyorum. benim spor 30-45 dk arası sürüyor eve 1 saatte geliyorum. spora çıkmadan çıkarıyorum tavuğu dondurucudan gelince erimiş oluyo. atıyorum tavaya 1dk ısıtıyorum yiyorum. şimdi pirinci de bu şekil yapıcam. 1 dakikada yemek hazır olacak.
hayır kolay yol varken yemeklere her gün 1 saat harcıyordum. tavukta ilk hafta bir farklılık hissetmedim hissedersem sonrasında dediğin gibiye geçerim. :)
Her gun pilav biktirir . Off gunler karabugday ve ya bulgur makarna ye . Hem boylesi daha iyi yaglanmamak icin

Ben denedim ama yemekte lezzet sifir oluyor

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sebebini çözemedim ama ilk tavukta ben de öyle hissettim ama diğer 4ünde hissetmedim ya alıştım ya da güzeldi tadı.
değerlerde kayıp olmasın da o azıcık tadının bozulmasının pek önemi yok.

Bahaneleri bir kenara bırakmak lazım.Her sabah fix sabah 5 de kalkıp hazırlayıp işe gidiyorum.Alışkanlık etmek gerekiyor sanırım.
maşallahınız var.

ancak amaç sadece işleri kolaylaştırmak. bugün toptan yapıcam 1 haftalığı bakalım bu hafta da memnun kalırsam neden sabah 1 saat erken kalkayım öyle de bir şey var. bahane yok ama kolaylaştırmayı denemekte fayda var.

Back
Yukarı