Yemeğin pişince ağırlığının azalması veya artması ve besin değeri

stilem

Üye
Bulguru sadece su ile pişirince ağırlığı artmaktaydı ve bunu su çekip ağırlığı artıyor düşüncesiyle pişmemiş ağırlık olarak hesaplıyordum ama tavuk göğüsünü pişirdikten sonra ağırlığı azalınca herhangi bir varsayımda bulunamadım

400 gram tavuk göğüsünü pişirdikten sonra ağırlığını tam hatırlamıyorum 280 gram civarında olmaktadır.
Tavuk Göğüsünde Besin değerini pişmemiş olarak mı hesaplayacağım yoksa pişmiş olarak mı ?
Definasyonda Günde 5 Yumurta tüketirken kaç tanesinin sarısını yemem uygundur ( 2 sarısını tüketiyorum)

Bulguru sadece su ile pişirince ağırlığı artmaktaydı ve bunu su çekip ağırlığı artıyor düşüncesiyle pişmemiş ağırlık olarak hesaplıyordum ama tavuk göğüsünü pişirdikten sonra ağırlığı azalınca herhangi bir varsayımda bulunamadım

400 gram tavuk göğüsünü pişirdikten sonra ağırlığını tam hatırlamıyorum 280 gram civarında olmaktadır.
Tavuk Göğüsünde Besin değerini pişmemiş olarak mı hesaplayacağım yoksa pişmiş olarak mı ?
Definasyonda Günde 5 Yumurta tüketirken kaç tanesinin sarısını yemem uygundur ( 2 sarısını tüketiyorum)
vay be, gram hesapların beni benden aldı tebrik ederim seni

Çiğ olarak hesaplaman gerekiyor. Tavuk pişince suyunu atıyor bu yüzden gramajı düşüyor. Pilav pişince su çekiyor gramajı artıyor. Bu yüzden çiğ hesaplamak en mantıklısı. 400 gram tavuk dediğin gibi pişince 280 gram geliyorsa makro besin açısından bir kayıp olmaz. Mikro besinler konusunu bilemiyorum. Yani 400 gram tavukta 50 gr protein varsa 280 gr pişmiş tavukta da o kadar var. Sen eğer tavuğu 280 gr diye hesaplarsan (çiğ olarak tabii, pişmiş olarak besin değerlerini bulursan sıkıntı yok.) yanlış yapmış olursun.
Saygılar

Back
Yukarı