Yeşil Mercimek Haşlama Tarifi + Protein Karışımı Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve zenginuyak tarafından 23 Mart 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. zenginuyak
    Offline

    zenginuyak Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Bunu dün spor sonrasında denedim, hoşuma da gitti. Üzerine eklemeye müsait bir tarif. Hemen başlıyoruz.

    Ana malzememiz yeşil mercimek. Bakliyat grubundaki diğer kardeşlerine nazaran yüksek protein oranı sebebiyle yeşil mercimeği tercih ettim. Daha öncesinde 1-2 saat kadar suda bekletmiştim. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlıyor ve suyunu süzüyorsunuz. Burada amaç yeşil mercimekten çorba yapmak değil, biraz daha dişe gelmesini istiyoruz. Bu yüzden 20 dakika civarı genel olarak ideal fakat süzmeden önce kontrol etmenizde fayda var.

    Neyse, ocaktan aldık süzdük. Tabağımıza aktardıktan sonra bir miktar zeytin yağı gezdiriyoruz üzerine. Yarım limonun suyunu da ekleyip, tuz ve baharatlarını ekliyoruz. Ben baharat olarak bolca kırmızı biber, biraz fesleğen, kekik, karabiber ve tuz kullandım. Genel olarak baharatı severim zaten. Sonrasında da karıştırıp işin geri kalanını midemize bırakıyoruz :)
    _________________________________________

    Geldik bu tarifi nasıl geliştirebiliriz kısmına. Daha öncesinde nohut, fasulye vs. bakliyatlar da pişirilerek hepsi birlikte tüketilebilir. Burada bakliyatları karıştırmamızdaki amaç, birinde eksik olan aminoasit profilini diğeriyle doldurmak. Ayrıca karbonhidrat miktarı da biraz yükselecek, buna dikkat etmekte de fayda var. Yan etki olarak da bakliyatlar doğru pişirilmediği zaman gaz yapar, ona da dikkat etmek gerek.

    Az bir miktar sarımsağın yakışacağını düşünüyorum. Sarımsağı biraz kavurduktan sonra tüm karışımı ekleyerek sarımsakla kokusu birbirine girsin diye ateşte birkaç tur çevirmenin besin değeri olarak bir zararı olmayacağını düşünüyorum. Benzer şekilde havuç da eklenebilir.

    Son olarak, protein tozu olmadan protein karışımı yapmak isteyenler için yeşil mercimek çok ideal bir bakliyat. Birkaç kaşık haşlanmış yeşil mercimek, sütün içerisinde kendi tadını hiç farkettirmiyor. Kaliteli karbonhidrat içeriği sayesinde yulaf ilave etmeye çok ihtiyaç duymazsınız. Sadece tatlandırmak için birkaç parça şey atmanız yeterli olur. Çok şekerli olmasa da muz, mevsimi geldikten sonra çilek vs. ile son derece sağlıklı ve doğal karışım elde edebilirsiniz, yalnız mercimeğin ağızda takılmaması için bir el blendırı neredeyse şart gibi.

    Hadi afiyet olsun.
     
    urgan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş