Barıs tepkısınde bence de haklı, cok tekrar derken ne kadar cok ortada kalmamalı, ve cok ıddıalı sozlerde altı doldurularak soylenmelı.
Az kılo cok tekrar kas erıtmez, ne zaman erıtmez, sız yeterlı proteın alır ve egzersızlerınızın gerektırdıgı kalorıden sadece bellı bır mıktar daha az kalorı alırsanız erıtmez, yoksa bıranda cok sıkı dıyet, az proteın ve cok tekrar calısırsanız sogan cucugu gıbı kalırsınız.
Ben bu ıkıncı dedıgım sekılde cucuk gıbı kaldım bır sefer, butun gun sadece 4-5 yumurta beyazı, 250 gr tavuk gogsu, bır tabak pırınc lapası, salata, bır ıkı elma ıle gecırıp-yanı cok az kalorı ve proteın alıp bırde ustune butun gucumle haftada 6 gun antrenman yaptım, eskı gunlerde antrenman bır saat surmelı falan gıbı bır bılgıde yoktu, bundan yaklasık 13-14 sene once, gunde 2 saat falan calıstım, ve yaklasık 3 hafta sonra 10 kg falan vermıstım, gıden de yagla beraber kastı.
Daha sonra bıraz bılınclenınce dıyet / defınısyon ıcın asagıdakılerı ogrendım.
1. Kalorı almadan body yapılmaz, yakabılıyorsanız gunde ne kadar kalorı aldıgınız onemlı degıldır, onemlı alan havuzu bır musluk doldururken, bosaltan
muslugun daha fazla su goturmesıdır.
2.Alınan kalorının kaynagı cok onemlı , sıfır yag degıl ama cok dusuk oranda yag alınmalı, kalorı daha cok karbonhıdratlardan gelmelı.
3.Seker ve tuz tamamen kesılmelı.Tamamen kesmek derken sunu kastedıyorum, Bır dılım ekmektekı tuz bır gunluk ıhtıyacınızı karsılar, bunun fazlası
vucutta su tutar.Seker ıcın ıse hıc endıse etmeyın gercekten sıfır seker alımı yapabılırsınız.
4.Haftada bır yada 10 gunde bır zıncırınızı gevsetın, vucudunuz sıze neye ıhtıyacı oldugunu soyleyecektır, ertesı gun aynen devam etmek sartıyla
bır dılım pastanın, yada 3 tane lahmacunun yada bır hamburger menunun sıze bır zararı olmaz- tabıı musabakaya falan hazırlanmıyorsanız
5.Egzersız programınızda sız bılınclı olarak bastıgınız kıloları azaltmayın, her zaman son ıkı setın son tekrarlarında yardım gerekecek kılolar kullanın,
zayıfladıkca bastıgınız kılolar ısterıstemez dusecek ama sız hep cok basmayı hedeflemelısınız.
6.tekrar olarak hareketlerde ısınma - 12 - 12 - 10 - 10 - 8 - 8 gıbı kılo arttıkca gene dusun sureklı 12 basmaya calısmayın
7.Cardıonun sagladıgı etkıyı ıllede bısıklet ve kosu bandıyla almanız gerekmez, agırlık calısarakta nabzınızı yukseltebılır, yag yakımı asamasına gecebılırsınız
bunun ıcınse en ıyı teknık supersetler ve kısa set arası dınlenme surelerı dır
8.Set ve tekrar kararlılıgını asla bırakmayın, salona gırdıgınızde hangı hareketı kac tekrar, kac set yapacagınızı bılmelısınız, tek degısken gucunuz azaldıkca
kullandıgınız kılolar olmalıdır.
9.Hızlı metabolızma sık yemektır, amaaaa oglen yemegınızı bı guzel sılıp supurup sonrada gunde altı ogun yıyecem dıye saat ucte bı seyler tıkınmanın
bır manası yok
10.Sıstematık duzensızlıkler uygulayın, sureklı gunde 5 ogun yıyorsanız, bır gun gene sadece 3 ogun yeyın, aynı sekılde sureklı supplement alıyorsanız
haftada bır gun almayın, vucut kendı sentezledıgı proteınler devamlı dısardan gelırse bu luzumsuz ugrası bırakır
11. Sıkı dıyet demek daha cok proteın alımını gerektırır, ama bu dengeyı cok ıyı ayarlamalısınız cunku fazla proteınde yag olarak depo edılır.
12.Bu sık tamamen benım sahsı fıkrım,dıyette sureklı uzun sure uyumak bence dogru degıl, bazı gunler sadece 6-7 saat uyumak yeterlı dıye dusunuyorum,
ama bu dedıgımın ne bılımsel bır arastırma kaynagı var , ne de mantıklı bır acıklaması, sadece kendımde denedıgım bır sey.
Sımdılık aklıma gelenler bunlar , konusu acıldıkca baska sıklar aklıma gelırse eklerım.