Yardımlarınızı Bekliyorum

Merhaba ben 3,5-4 ay önce vücut geliştirmeye başladım. Amacım hacimlenmekti. 1.82 boy 66 kilo, dar omuzlar, ince bilek ve kemiklerle tipik bir ektomorftum. Yağ oranım başlangıçta %7~ çıktı. Şu anda 76 kiloyum 10 kilo aldım ve bunu yağ oranını koruyarak kazandım ama hâlâ yeterince hacimlenmiş görünmüyorum. Sırt ve omzum güzel gelişti ama karın ve göğüs bölgemden memnun değilim.

Bulka daha ne kadar devam etmeliyim kaç kiloya gelince o zayıf görünümden kurtulurum? Metobalizmam çok hızlı, haftada 3 ya da 4 gün spora gidiyorum kardiyo yapmıyorum bile çünkü çok kolay yağ yakabiliyorum anladığım kadarıyla çünkü yağ oranını sabit tutarak 4 ayda 10 kg aldım. Yağlı yiyecekler de yemiyor değilim, sadece şekeri minimum seviyede tutmaya çalışıyorum.

Not: Şarküteride çalışıyorum. İş gereği sürekli hareket halinde olmam da yağ yakmamı kolaylaştırıyor, ayrıca kahvaltılık ürün konusunda da avantaj elde etmiş oluyorum. Dezavantajı işin yorucu olması.

antrenman öncesıi ve sonrası kilo almanda baya yardım eder ve ülkemizde günde 200gr kırmızı et yiyebilecek çok kişi olmadığından protein kek tarifi vereyim belki işine yarar
1 kg yalı süt(normal inek sütü pastorize değil)
500 gr yulaf bu 2 sini tencereye koy kaynat bu iyice lapa kıvamını alınca içine ekleyeceklerin
200 gr ceviz
200 gr fındık
100 gr badem
100 gr kestane balı
200 gr incir kurusu
bunları isten blendırla ez ister tokmakla döv tencereye at (ben toz halindeyken daha çok seviyorum) bunları tekrardan kaynat serin bir yere ılımaya yakın koy ama ılımaya yakın soğmadan bi tepsiye koyup dolaba koy 10 12 saat falan elleme bu lokum kıvamına gelir zaten baklava gibi kes antrenmandan önce 2 dilim yemen yeter dilersen antrenman sonrasındada yiyebilirsin

antrenman öncesıi ve sonrası kilo almanda baya yardım eder ve ülkemizde günde 200gr kırmızı et yiyebilecek çok kişi olmadığından protein kek tarifi vereyim belki işine yarar
1 kg yalı süt(normal inek sütü pastorize değil)
500 gr yulaf bu 2 sini tencereye koy kaynat bu iyice lapa kıvamını alınca içine ekleyeceklerin
200 gr ceviz
200 gr fındık
100 gr badem
100 gr kestane balı
200 gr incir kurusu
bunları isten blendırla ez ister tokmakla döv tencereye at (ben toz halindeyken daha çok seviyorum) bunları tekrardan kaynat serin bir yere ılımaya yakın koy ama ılımaya yakın soğmadan bi tepsiye koyup dolaba koy 10 12 saat falan elleme bu lokum kıvamına gelir zaten baklava gibi kes antrenmandan önce 2 dilim yemen yeter dilersen antrenman sonrasındada yiyebilirsin

Yanlış anladınız sanırım. Spora başladıktan sonra kilo alamamak gibi bir problemim olmadı. 4 ayda temiz 10 kilo aldım yağsız kas kütlesi ekleyerek. Diyorum ki kilo almayı daha ne kadar sürdürmeliyim çünkü hâlâ yeterince hacimli değilim. Ayrıca o yazdığınız tarifiin kafadan 50 lira maliyeti var Şarküteride çalışıyorum dükkanın yanında da makbul var hangi gıda kaç lira az çok biliyorum.

Açıkçası 10 kilo aldığınız halde yağ oranınızı tamamen korumuş olmanız çok olası değil. Az bile olsa bir miktar yağlanma olmalı (ya da çok uzun vadede kilo almış da olabilirsiniz.)
Bence 80lere kadar almaya devam edin, ondan sonrasına siz karar verirsiniz görüntü ve gücünüze göre.

Açıkçası 10 kilo aldığınız halde yağ oranınızı tamamen korumuş olmanız çok olası değil. Az bile olsa bir miktar yağlanma olmalı (ya da çok uzun vadede kilo almış da olabilirsiniz.)
Bence 80lere kadar almaya devam edin, ondan sonrasına siz karar verirsiniz görüntü ve gücünüze göre.

Hocam bana da garip gelmişti 10 kiloya rağmen oranı korumuş olmam. Bunu biraz araştırmıştım yağ oranını kesin olarak ölçmek pek mümkün değilmiş sanırım. Spor salonundaki cihazın verdiği ölçüm bu ama yanılma payları da olabiliyormuş. Dediğim gibi başlangıçta 66 kiloydum 4 ay geçti şimdi 76-77 kiloyum. Eğer yağlansaydım daha hacimli dururdum gibi mesela aşağı yukarı benim boyum ve kilomdaki insanlara bakiyorum benden daha kalıplı duruyorlar. geçen ayki ölçümün sonucunu da buraya aktarayım mesela:

Eklentiler

• IMG_20191020_180705.jpg
    IMG_20191020_180705.jpg
    79,5 KB · Görüntüleme: 201
Back
Yukarı